10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Marlisa Szwillus: Vaříme zdravě pro diabetiky Marokánky a jiné básně - Cukroví, Koláče a Život Kuchařky Lojzky
Marlisa Szwillus: Vaříme zdravě pro diabetiky

Jíte rádi koláče, milujete nudle a brambory a myslíte si, že se jich budete muset kvůli cukrovce zříci? Je pravda, že při diabetu mellitu II. typu je nejlepší terapií změna stravovacích návyků.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marokánky a jiné básně - Cukroví, Koláče a Život Kuchařky Lojzky Marokánky a jiné básně - Cukroví, Koláče a Život Kuchařky Lojzky
Marokánky a jiné básně - Cukroví, Koláče a Život Kuchařky Lojzky

Kuchařka coby příběh! „…ne že by autor Jaromír Šlosar zůstal cokoli dlužen těžkému a krásnému životu kuchařčinu, bude to však hlavně knížka o babičce, dělné a moudré jako ta od Němcové, zkrátka Babička …

můžete mít 2.12. - 4.12.

Maršálek Josef: Moderní česká cukrařina Marokánky a jiné básně - Cukroví, Koláče a Život Kuchařky Lojzky
Maršálek Josef: Moderní česká cukrařina

Pečte a inspirujte se recepty uznávaného mistra cukráře Josef Maršálek vyzradil svá sladká tajemství a sepsal 47 skvělých receptů – nechte se vést jeho radami a inspirujte se triky, které v praxi používá.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Maršálek Josef: Moje sváteční pečení Marta Boučková: Když se hubnout nedaří - 12 příběhů těch, kterým pomohla rada psychologa
Maršálek Josef: Moje sváteční pečení

Stylové recepty, nádherné fotografie, nečekané chutě. Pečte s populárním českým cukrářem! Přemýšlíte, jak dodat svátečnímu pečení jiskru? Zkuste tentokrát rozvonět svou kuchyni trochu jinak!

můžete mít 29.11. - 2.12.

Maršálek Josef: Sexy dorty Marta Boučková: Když se hubnout nedaří - 12 příběhů těch, kterým pomohla rada psychologa
Maršálek Josef: Sexy dorty

Originální chutě a výjimečná podívaná ve smyslném provedení mistra cukráře Jestli v cukrařině existuje královská disciplína, pak jsou to dorty! A když se do jejich přípravy pustíme společně, upečeme nejedno umělecké dílo.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marta Boučková: Když se hubnout nedaří - 12 příběhů těch, kterým pomohla rada psychologa Marta Boučková: Když se hubnout nedaří - 12 příběhů těch, kterým pomohla rada psychologa
Marta Boučková: Když se hubnout nedaří - 12 příběhů těch, kterým pomohla rada psychologa

Známá psycholožka Marta Boučková ukazuje na příkladech ze své praxe, že na potíže nadváhou se dá podívat i z netradičního úhlu a že hubnutí nezačíná na talíři a v tělocvičně, ale v naší hlavě.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Marta Jas Baran: Zdravá výživa pre najmenších Marta Jas Baran: Zdravá výživa pre najmenších
Marta Jas Baran: Zdravá výživa pre najmenších

Každá mama chce, aby bolo jej dieťa zdravé a šťastné. Jedným zo základných princípov ako vychovať takéto dieťa je aj správna výživa. Dobré návyky by mali byť formované už od narodenia tak, aby malo dieťa v budúcnosti k jedlu správny a zdravý vzťah.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marta Jas Baran: Zdravá výživa pro nejmenší Marta Jas Baran: Zdravá výživa pre najmenších
Marta Jas Baran: Zdravá výživa pro nejmenší

Každá maminka chce, aby bylo její dítě zdravé a šťastné. Jedním ze základních principů vychování takového dítěte je i správná výživa. Dobré návyky by měly být formovány už od narození tak, aby mělo dítě v budoucnu k jídlu správný a zdravý vztah.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Martha Elefteriadu: Řecká kuchyně Marta Jas Baran: Zdravá výživa pre najmenších
Martha Elefteriadu: Řecká kuchyně

Třetí vydání úspěšné knihy Marthy Elefteriadu nás přenese do stínu olivovníků, kde v dáli šumí moře a my si můžeme vychutnat dary středomořské kuchyně, s orosenou sklenkou vína či skleničkou Metaxy. Řecká strava je plná zeleniny, olivového oleje a ryb.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Martin Černohorský: Škola vaření Martin Chvapil: Bylinkopedie v kuchyni - Bylinkové polévky, pomazánky, octy, oleje, soli, čaje, medy, likéry, dekorace, kosmetika
Martin Černohorský: Škola vaření

Profesionální kuchař Ing. Martin Černohorský v současné době provozuje rodinnou školu vaření CEREXIM v Praze, kde pořádá i kuchařské kurzy pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit o své znalosti v ucelené knize. A jaké jsou její ingredience?

můžete mít 3.12. - 5.12.

Martin Chvapil: Bylinkopedie 2 - Další léčivé bylinky a zázračné rostliny z české přírody Martin Chvapil: Bylinkopedie v kuchyni - Bylinkové polévky, pomazánky, octy, oleje, soli, čaje, medy, likéry, dekorace, kosmetika
Martin Chvapil: Bylinkopedie 2 - Další léčivé bylinky a zázračné rostliny z české přírody

Další velká kniha bylin a rostlin ze série Bylinkopedie, které známe z české přírody, vhodná pro zapálené bylinkáře, milovníky lidového léčitelství nebo majitele zahrad.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Martin Chvapil: Bylinkopedie v kuchyni - Bylinkové polévky, pomazánky, octy, oleje, soli, čaje, medy, likéry, dekorace, kosmetika Martin Chvapil: Bylinkopedie v kuchyni - Bylinkové polévky, pomazánky, octy, oleje, soli, čaje, medy, likéry, dekorace, kosmetika
Martin Chvapil: Bylinkopedie v kuchyni - Bylinkové polévky, pomazánky, octy, oleje, soli, čaje, medy, likéry, dekorace, kosmetika

Další kniha, napsaná autory úspěšných blogů Bylinkopedie.cz a Sazenicka.cz, tentokrát ryze praktická, plná receptů a návodů. Ukazuje, jak všestranné bylinky jsou a co všechno s nimi můžeme dokázat.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně