10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Marcela Hrbáčková: Fit s Marcelou 2 - Nové recepty pro zdravé a štíhlé tělo Marcela Hrbáčková: Fit s Marcelou 2 - Nové recepty pro zdravé a štíhlé tělo
Marcela Hrbáčková: Fit s Marcelou 2 - Nové recepty pro zdravé a štíhlé tělo

První a druhý díl kuchařky Fit s Marcelou dělí dva roky a jeden porod. Autorka Marcela Hrbáčková pro vás opět nachystala recepty, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale také zdraví.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Marcella Hazan: Klasická italská kuchyně Marcela Hrbáčková: Fit s Marcelou 2 - Nové recepty pro zdravé a štíhlé tělo
Marcella Hazan: Klasická italská kuchyně

Po třiceti letech vychází druhé české vydání této legendární kuchařky. Nejen u nás, ale po celém světě je tato kniha nazývána biblí italské kuchyně. Vznikla aktualizací starých osvědčených postupů a chutí.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Marco Seifried: Pomazánky a dipy Marcela Hrbáčková: Fit s Marcelou 2 - Nové recepty pro zdravé a štíhlé tělo
Marco Seifried: Pomazánky a dipy

Pro pomazánky je vždycky najde příležitost – k snídani, k svačině, večeři nebo na bufetovém stole. Nabídka receptů je rozmanitá: na své si přijdou jak milovníci masa a ryb, tak pravověrní vegetariáni a vegani či mlsalové.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marcus Polman: Dokonalý steak - Co potřebujute vědět o přípravě steaků + 25 slavných receptů Marečková Jaroslava Vilemína: Zrnka všehochuti - Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000
Marcus Polman: Dokonalý steak - Co potřebujute vědět o přípravě steaků + 25 slavných receptů

Pokud si rádi pochutnáte na dokonalém šťavnatém steaku, podávaném se zlatavými hranolky a domácí bearnskou omáčkou či s bílým pečivem, které výborně saje šťávu, je tahle kniha pro vás kulinárním pokladem.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Marcus Polman: Dokonalý steak - Co potřebujete vědět o přípravě steaků + 25 slavných receptů Marečková Jaroslava Vilemína: Zrnka všehochuti - Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000
Marcus Polman: Dokonalý steak - Co potřebujete vědět o přípravě steaků + 25 slavných receptů

Pokud si rádi pochutnáte na dokonalém šťavnatém steaku, podávaném se zlatavými hranolky a domácí bearnskou omáčkou či s bílým pečivem, které výborně saje šťávu, je tahle kniha pro vás kulinárním pokladem.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marečková Jaroslava Vilemína: Zrnka všehochuti - Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000 Marečková Jaroslava Vilemína: Zrnka všehochuti - Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000
Marečková Jaroslava Vilemína: Zrnka všehochuti - Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000

Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marečková Olga, Mengerová Olga: Nemoci žaludku a dvanáctníku - Dieta šetřící a rady lékaře Marečková Olga, Mengerová Olga: Nemoci žaludku a dvanáctníku - Dieta šetřící a rady lékaře
Marečková Olga, Mengerová Olga: Nemoci žaludku a dvanáctníku - Dieta šetřící a rady lékaře

Nemoci žaludku a dvanáctníku jsou typickými zdravotními obtížemi, jejichž léčbu lze významně ovlivnit správnými dietními opatřeními. Dobré jídlo je jedním ze symbolů spokojenosti.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marečková Olga, Mengerová Olga: Nemoci slinivky břišní - Dieta a rady lékaře Marečková Olga, Mengerová Olga: Nemoci žaludku a dvanáctníku - Dieta šetřící a rady lékaře
Marečková Olga, Mengerová Olga: Nemoci slinivky břišní - Dieta a rady lékaře

Mezi nejčastější onemocnění slinivky břišní patří akutní a chronická pankreatitida. Průběh nejen těchto nemocí slinivky lze dobře ovlivnit správnou dietou. Proto je hlavním úkolem této knížky seznámit nemocné s dietními zásadami.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marečková Olga, Mengerová Olga: Nemoci žlučníku a žlučových cest - Dieta a rady lékaře Marečková Olga, Mengerová Olga: Nemoci žaludku a dvanáctníku - Dieta šetřící a rady lékaře
Marečková Olga, Mengerová Olga: Nemoci žlučníku a žlučových cest - Dieta a rady lékaře

Postižení žlučníku a žlučových cest patří mezi nejčastější choroby. Kameny žlučníku jsou klasickým onemocněním, kde je dodržovánní dietních předpisů významnou součástí léčby, a to i přes pokroky v medikamentózní a chirurgické léčbě.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marek Novotný: Kuchařka při onemocnění ledvin Marek Svoboda: Velká kuchařka Marka Svobody Letem světem
Marek Novotný: Kuchařka při onemocnění ledvin

Ledviny mají v našem organismu velmi důležitou funkci, protože odstraňují z těla škodlové látky. Následkem onemocnění ledvin může vzniknout cukrovka, vysoký krevní tlak, ateroskleróza a mnoho dalších chorob. Knížka dietní sestry s úvodem MUDr.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Marek Svoboda: Velká kuchařka Marka Svobody Letem světem Marek Svoboda: Velká kuchařka Marka Svobody Letem světem
Marek Svoboda: Velká kuchařka Marka Svobody Letem světem

„Na trhu je velké množství kuchařských knih, ale tato přináší recepty prověřené čtvrtinou století, kterou se věnuji gastronomii. Za těch pětadvacet let jsem na prezentacích, kurzech a stážích poznal spoustu skvělých lidí, od nichž jsem se hodně naučil.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Margit Slimáková: Osobní receptář pro zdraví a pohodu Marek Svoboda: Velká kuchařka Marka Svobody Letem světem
Margit Slimáková: Osobní receptář pro zdraví a pohodu

Chcete být ve skvělé formě, cítit se dobře a udržet si doma pohodu? Dosáhnout toho není žádná věda. Stačí mít chuť a informace nezatížené zájmy výrobců a prodejců. Přináším vám je ve své druhé knize, která je opět velmi osobní. A co všechno se v ní dozvíte?

můžete mít 27.11. - 28.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně