10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Maďarská kuchařka Magda Vinická: Moje bezlepkové pečení - 100 kroků ke zdraví
Maďarská kuchařka

… gulyás, pörkölt, paprikás… aneb to nejlepší z maďarské kuchyně.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Madeline Puckette: Bible vína - Mistrovský průvodce vínem Magda Vinická: Moje bezlepkové pečení - 100 kroků ke zdraví
Madeline Puckette: Bible vína - Mistrovský průvodce vínem

Světový bestseller se speciální kapitolou věnovanou moravským a českým vínům Chcete si zlepšit své vědomosti o víně, ale nevíte, kde začít? Nejste si jistí, že to, co pijete, je vynikající láhev nebo jen marketingový trik?

můžete mít 27.11. - 28.11.

Magda Vinická: Moje bezlepkové pečení - 100 kroků ke zdraví Magda Vinická: Moje bezlepkové pečení - 100 kroků ke zdraví
Magda Vinická: Moje bezlepkové pečení - 100 kroků ke zdraví

Pokud jste na bezlepkové dietě, pravděpodobně jste už zjistili, že pečení bez lepku má svá úskalí. Bezlepkové suroviny se chovají jinak než ty klasické a bezlepkové pečení Vás, pokud jste byli zvyklí na klasickou českou kuchyni, nemusí vždy uspokojit.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Magdalena Nácovská: Fitness brokolice v kuchyni - Veganská kuchařka pro sport a hubnutí Magdaléna Staňková-Kröhnová: Bylinky pro děti a maminky - Praktické použití lečivých rostlin pro rodiny s dětmi od jara do zimy
Magdalena Nácovská: Fitness brokolice v kuchyni - Veganská kuchařka pro sport a hubnutí

Fitness Brokolice v kuchyni vám přináší recepty na snadná, chutná a zdravá jídla podporující přirozené hubnutí. Naučíte se vařit z rostlinných surovin a zjistíte, jak konzumace veganských pokrmů ovlivňuje zdraví, duševní pohodu i sportovní výkony.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Magdaléna Staňková-Kröhnová: Bylinky pro děti a maminky 2 Magdaléna Staňková-Kröhnová: Bylinky pro děti a maminky - Praktické použití lečivých rostlin pro rodiny s dětmi od jara do zimy
Magdaléna Staňková-Kröhnová: Bylinky pro děti a maminky 2

V herbáři druhé knihy úspěšné autorky najdou čtenáři „nejobyčejnější“ léčivé plevely a bylinky, které lze u nás sbírat a pěstovat. Text je zaměřen na využití rostlin v jídelníčku, při léčení nemocí v těhotenství, v době kojení a pro děti.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Maja Graniszewsková: Můj první herbář Makłowicz Robert: Císařská a královská kuchařka - Příběhy a recepty z časů monarchie
Maja Graniszewsková: Můj první herbář

Můj první herbář je neobvyklá kniha plná zajímavostí, krásných ilustrací a… také prázdných stránek, na které nalepíte vlastnoručně usušené exempláře. Kniha vám poradí, v jakém ročním období jednotlivé druhy rostlin hledat či jak je nejlépe usušit.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Makłowicz Robert: Císařská a královská kuchařka - Příběhy a recepty z časů monarchie Makłowicz Robert: Císařská a královská kuchařka - Příběhy a recepty z časů monarchie
Makłowicz Robert: Císařská a královská kuchařka - Příběhy a recepty z časů monarchie

Robert Makłowicz (nar. 1963 v Krakově), novinář, autor kulinárních, kulturních a historických knih a televizních pořadů. Dlouhodobě se zajímá o dějiny střední Evropy za panování habsburské dynastie, především za vlády císařů Františka Josefa I.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Makó Miluše: Rok v Green Table s Miluší Makó Makłowicz Robert: Císařská a královská kuchařka - Příběhy a recepty z časů monarchie
Makó Miluše: Rok v Green Table s Miluší Makó

Vařte snadno, rychle, zdravě a beze zbytků.

Vegetariánskou kuchyni jak ji neznáte – hravou, kreativní a svěží přesně takovou vaří v pražském bistru Green Table by Veolia se svým týmem šéfkuchařka Miluše Makó.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Makrobiotická strava v prevenci a léčbě rakoviny Makrobiotická strava v prevenci a léčbě rakoviny
Makrobiotická strava v prevenci a léčbě rakoviny

Již víc jak čtvrtstoletí patří tato publikace k nejuznávanějším příručkám makrobiotické prevence a léčby nejzákeřnější civilizační nemoci současnosti.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Malé chuťovky - Domácí výrobky z vlastní kuchyně Makrobiotická strava v prevenci a léčbě rakoviny
Malé chuťovky - Domácí výrobky z vlastní kuchyně

Kniha představuje více než stovku jednoduše a pochopitelně popsaných receptů na kulinářské speciality ze surovin sbíraných v přírodě ve všech ročních obdobích.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Mám napečeno Makrobiotická strava v prevenci a léčbě rakoviny
Mám napečeno

Kuchyň provoněná vanilkou je jedním z mnoha dílků, které skládají domov.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně