10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Maria Treben: Léčení bylinkami z boží lékárny 2.díl Maria Treben: Léčení bylinkami z boží lékárny 2.díl
Maria Treben: Léčení bylinkami z boží lékárny 2.díl

„Snažila jsem se shromáždit veškeré své zkušenosti získané za celý život srozumitelným způsobem, aby pomohly co nejvíce lidem, kteří hledají radu a pomoc.“ Moje léčivé byliny a recepty pomohly mnoha lidem v různých zoufalých situacích.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Maria Treben: Léčení bylinkami z boží lékárny 3.díl Maria Treben: Léčení bylinkami z boží lékárny 2.díl
Maria Treben: Léčení bylinkami z boží lékárny 3.díl

Snažila jsem se shromáždit veškeré své zkušenosti získané za celý život srozumitelným způsobem, aby pomohly co nejvíce lidem, kteří hledají pravdu a pomoc. ***** Moje léčivé byliny a recepty pomohly mnoha lidem v různých zoufalých situacích.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Mária Zjavková: Moje najlepšie múčniky Maria Treben: Léčení bylinkami z boží lékárny 2.díl
Mária Zjavková: Moje najlepšie múčniky

Hľadáte v záplave receptárov spoľahlivého a všestranného knižného pomocníka do vašej kuchyne?

můžete mít 29.11. - 2.12.

Mariani Federico: 100 faktů, které musíš znát - Jídlo Marianne Zunner: Vaříme pro vegetariány - zeleninový zážitek bez hranic
Mariani Federico: 100 faktů, které musíš znát - Jídlo

Víte, že lidé snědí více žraloků než žraloci lidí? Nebo že ovoce durian páchne tak, že je v některých vlacích a autobusech zakázané? Proč voda v zelené sklenici chutná chladněji? A které koření je dražší než stříbro i zlato?

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marianne Zunner: Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně Marianne Zunner: Vaříme pro vegetariány - zeleninový zážitek bez hranic
Marianne Zunner: Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně

Knedlíky jsou synonymem tradice a požitku. Je to středoevropská klasika, která dokáže zasytit i potěšit: ať už je přidáme jako zavářku do polévky, naskládáme na talíř k omáčce s masem, nebo je naplníme ovocem a podáváme jako dezert.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marianne Zunner: Vaříme pro vegetariány - zeleninový zážitek bez hranic Marianne Zunner: Vaříme pro vegetariány - zeleninový zážitek bez hranic
Marianne Zunner: Vaříme pro vegetariány - zeleninový zážitek bez hranic

Rádi si pochutnáte na jídle bez masa? Možná ne vždy, ale stále častěji? Pak jste našli tu správnou knihu. Centrem našeho zájmu je vždy chuťový zážitek. Vaření bez masa nemusí znamenat, že se o něco ochudíte, jak si mnozí myslí.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Marie Formáčková: U stolu s Hankou Křížkovou Marie Janků-Sandtnerová: Vše sváteční - Iveta Fabešová peče podle Sandtnerk
Marie Formáčková: U stolu s Hankou Křížkovou

Populární zpěvačka Hanka Křížková slaví hned několik výročí – neskutečných 40 let na scéně doprovází její půlkulaté životní jubileum. Kniha plná receptů, glos a vtipných rad vychází znovu po deseti letech v nové modernější úpravě a v rozšířené verzi.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Marie Janků-Sandtnerová: Klasická česká kuchařka Marie Janků-Sandtnerová: Vše sváteční - Iveta Fabešová peče podle Sandtnerk
Marie Janků-Sandtnerová: Klasická česká kuchařka

Bez populární Sandtnerky, která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípravu nejen českých jídel, ale i mezinárodních pokrmů.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Marie Janků-Sandtnerová: Vánoční pečení - Cukrovinky a pamlsky na štědrovečerní stůl Marie Šuláková: BIO je naše cesta - Příběhy z putování po našich ekologických farmách
Marie Janků-Sandtnerová: Vánoční pečení - Cukrovinky a pamlsky na štědrovečerní stůl

Přes 150 receptů na sladké cukroví, pečivo, polevy i likéry… od klasické české kuchařky Marie Janků-Sandtnerové.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Marie Noe: Dobré věci nejsou špatné - Kniha zdravějšího vaření a pečení Marie Šuláková: BIO je naše cesta - Příběhy z putování po našich ekologických farmách
Marie Noe: Dobré věci nejsou špatné - Kniha zdravějšího vaření a pečení

Mnoho lidí si přeje změnit své stravovací návyky, chtějí vařit jinak, zdravěji, ale nevědí, jak začít. Právě pro ně je určena tato kniha. Nabízí jednoduché recepty pro všední dny a praktické rady a informace pro orientaci v džungli rozporuplných názorů na zdravou stravu.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Marie Šuláková: BIO je naše cesta - Příběhy z putování po našich ekologických farmách Marie Šuláková: BIO je naše cesta - Příběhy z putování po našich ekologických farmách
Marie Šuláková: BIO je naše cesta - Příběhy z putování po našich ekologických farmách

Proč se rozhodli pro cestu BIO? Jak žijí? A jsou šťastní v tom, co dělají? V životě? Splnil se jim jejich sen nebo by to chtěli jinak? Všechny tyto otázky spolu souvisí a skoro na všechny tady dostanete odpověď.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně