10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Matthias F. Mangold: Zvěřina - Jak na to Matthias Riedl: Rychlé recepty pro diabetiky – Snadné a neodolatelné
Matthias F. Mangold: Zvěřina - Jak na to

Vaření ze zvěřiny už dávno není výsadou myslivců. Dnes se dá jelení, srnčí či kančí maso sehnat třeba online. Zvěřina je totiž velmi ekologické maso: zvěř žije ve volné přírodě, konzumuje jen to, co jí chutná. Maso je libové a neobsahuje stresové hormony.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Matthias Riedl: Pečeme pro diabetiky – Slané a sladké recepty Matthias Riedl: Rychlé recepty pro diabetiky – Snadné a neodolatelné
Matthias Riedl: Pečeme pro diabetiky – Slané a sladké recepty

Mnoho lidí si zdravou výživu spojuje jen s odříkáním a výrazným omezením svého života. Ovšem o tom, zda je něco zdravé či nezdravé, rozhodují použité suroviny. Když si vaříme doma, sami rozhodujeme o tom, z čeho uvaříme.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Matthias Riedl: Rychlé recepty pro diabetiky – Snadné a neodolatelné Matthias Riedl: Rychlé recepty pro diabetiky – Snadné a neodolatelné
Matthias Riedl: Rychlé recepty pro diabetiky – Snadné a neodolatelné

U některých lidí se diabetes mellitus 2. typu objevuje poměrně brzo, proto je důležité, aby dokázali svůj upravený jídelníček s nízkým obsahem cukru vhodně zakomponovat do běžného pracovního dne.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Matthias Riedl: Vaříme a pečeme pro diabetiky - Pochutnejte si s krevním cukrem pod kontrolou Matthias Riedl: Vaříme a pečeme pro diabetiky - Pochutnejte si s krevním cukrem pod kontrolou
Matthias Riedl: Vaříme a pečeme pro diabetiky - Pochutnejte si s krevním cukrem pod kontrolou

Jak udělat každý den něco příznivého pro své zdraví? Díky správné výživě, která vašemu tělu poskytne vše, ale nebude krátit vaše chuťové buňky. Skoncujte s nudnými nutričními tabulkami, které vám sužují každodenní život. Teď jste šéfem svého talíře vy!

můžete mít 29.11. - 2.12.

Matúš Špirko: Už žiadne bla bla bla o chudnutí - jedálničky tréningy motivácia Matthias Riedl: Vaříme a pečeme pro diabetiky - Pochutnejte si s krevním cukrem pod kontrolou
Matúš Špirko: Už žiadne bla bla bla o chudnutí - jedálničky tréningy motivácia

Objavte tajomstvo úspešného a udržateľného chudnutia. Táto kniha vás prevedie celým procesom zhadzovania nadbytočných kilogramov a poskytne vám presný a jasný návod, na konci ktorého má byť vaša vytúžená postava.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Matwikow Bohdan: Revoluce v dietách aneb Co vám v ordinaci neřeknou Matthias Riedl: Vaříme a pečeme pro diabetiky - Pochutnejte si s krevním cukrem pod kontrolou
Matwikow Bohdan: Revoluce v dietách aneb Co vám v ordinaci neřeknou

Dieta, která léčí a uspokojuje Tato kniha vás seznámí se zdravou výživou, která může léčit a předcházet i těm nejzávažnějším nemocem, jako jsou cukrovka, nemoci oběhového systému, roztroušená skleróza, neurastenie, nemoci zažívacího traktu, astma, a

můžete mít 29.11. - 2.12.

Maureen Whitehouse: Jídlo jako pokrm duše McBride Kami: Léčivé bylinky v kuchyni - 50 běžných bylin a více než 250 receptů pro stálé zdraví ce
Maureen Whitehouse: Jídlo jako pokrm duše

Jsme-li ve spojení se svou duší, můžeme jíst, co chceme, pokud to podporuje naše spojení s božstvem. V této knize naleznete spoustu velmi užitečných informací a rad ohledně toho, jak se stravovat zdravě. Nachází se zde také seznam prodejních biopotravin na Slovensku.

můžete mít 29.11. - 2.12.

McBride Kami: Léčivé bylinky v kuchyni - 50 běžných bylin a více než 250 receptů pro stálé zdraví ce McBride Kami: Léčivé bylinky v kuchyni - 50 běžných bylin a více než 250 receptů pro stálé zdraví ce
McBride Kami: Léčivé bylinky v kuchyni - 50 běžných bylin a více než 250 receptů pro stálé zdraví ce

Tato kniha, obsahující přes 250 receptů na bylinkové oleje, octy, pesta, dresinky, soli, sirupy, koktejly a další dobroty, vám dodá sebedůvěru a potřebné znalosti k razantnímu posílení imunity, léčení nemocí, pozvednutí energie a zajištění celkového

můžete mít 29.11. - 2.12.

Medová kuchařka Melanie Zaninová: Mražený jogurt - Poháry s mraženými jogurtovými krémy
Medová kuchařka

Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Meera Sodha: Uvařeno v Indii Melanie Zaninová: Mražený jogurt - Poháry s mraženými jogurtovými krémy
Meera Sodha: Uvařeno v Indii

Opravdová indická kuchyně je čerstvá, jednoduchá a až po okraj naplněná chutí. V této knize najdete více než 130 lahodných receptů: od horkých čapátí přes street food, voňavé kari omáčky, barevné přílohy až po lahodné dezerty.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Melanie Zaninová: Mražený jogurt - Poháry s mraženými jogurtovými krémy Melanie Zaninová: Mražený jogurt - Poháry s mraženými jogurtovými krémy
Melanie Zaninová: Mražený jogurt - Poháry s mraženými jogurtovými krémy

Ať už se mražený jogurt (frozen yogurt) podává jako krémové osvěžení v letních měsících, nebo jako zakončení jídla o několika chodech v kteroukoli roční dobu.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně