10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Michopulu Hanka: Recepty z farmářského trhu II. jaro-léto Michopulu Hanka: Recepty z farmářského trhu II. jaro-léto
Michopulu Hanka: Recepty z farmářského trhu II. jaro-léto

Pokračování úspěšné kuchařky známé autorky, tentokrát s recepty z jarních a letních plodin. Hanka Michopulu vás provede slunečnou sezónou tak, že už nebudete váhat, co uvařit a upéct z čerstvých produktů koupených na farmářském trhu.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Mikael Axell: Divočák - ecepty z kančího masa Michopulu Hanka: Recepty z farmářského trhu II. jaro-léto
Mikael Axell: Divočák - ecepty z kančího masa

Autoři této kuchařky se společně s fotografem zúčastnili lovu na divočáka v lesích jižního Švédska a byli přitom, když padl výstřel, i při následném vyvrhování a bourání.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Mikeš Vladimír: Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni Michopulu Hanka: Recepty z farmářského trhu II. jaro-léto
Mikeš Vladimír: Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Mikšovic Alexandr: Jeden koktejl nestačí Milan Badal: Liga destilatérů a kurzy hladovění - Labužnické putování po Čechách a Moravě
Mikšovic Alexandr: Jeden koktejl nestačí

Alex Mikšovic, publicista a bartender emeritus, autor odborných knížek a iniciátor Světového dne koktejlu ve své nové knize uvádí, jak připravovat oblíbené koktejly Jamese Bonda. Koktejly, jež pil agent 007, tvoří její hlavní dramaturgickou linii.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Milan Badal: Chutě Evropy - Cestovní kuchařka Rakouskem, Itálií, Francií a Španělskem Milan Badal: Liga destilatérů a kurzy hladovění - Labužnické putování po Čechách a Moravě
Milan Badal: Chutě Evropy - Cestovní kuchařka Rakouskem, Itálií, Francií a Španělskem

Cestopisná kuchařka Itálií, Francií, Rakouskem a Španělskem. Kdo by rád nepoznal cizí kraje s jejich velkolepou nabídkou chutí a vůní? Cestopisy vybranými zeměmi Evropy s návodem jak ochutnat místní speciality v teple domova.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Milan Badal: Liga destilatérů a kurzy hladovění - Labužnické putování po Čechách a Moravě Milan Badal: Liga destilatérů a kurzy hladovění - Labužnické putování po Čechách a Moravě
Milan Badal: Liga destilatérů a kurzy hladovění - Labužnické putování po Čechách a Moravě

Celobarevná publikace s recepty, rozdělená podle ročních období. Už sám podtitul knihy Labužnické putování po Čechách a Moravě prozrazuje autorovo zaujetí kulinářstvím.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Milatová Růžena, Wohl Pavel,: Bezezbytková dieta při onemocnění střev Milatová Růžena, Wohl Pavel,: Bezezbytková dieta při onemocnění střev
Milatová Růžena, Wohl Pavel,: Bezezbytková dieta při onemocnění střev

Autoři (lékař i nutriční sestra) jsou pracovníci IKEMu Dietní kuchařka je určená nemocným po akutních průjmových stavech a při chronických průjmových onemocněních, pokud nevyžadují ještě jiná zvláštní dietní opatření, při syndromu dráždivého tlustéh

můžete mít 29.11. - 2.12.

Milatová Růžena, Wohl Petr,: Kuchařka při onemocnění slinivky Milatová Růžena, Wohl Pavel,: Bezezbytková dieta při onemocnění střev
Milatová Růžena, Wohl Petr,: Kuchařka při onemocnění slinivky

Součástí je kalorická a biologická hodnota každého receptu. Kuchařka určená všem, které postihlo onemocnění slinivky.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Miloš Štěpnička: Vaříme ryby v Norsku Milatová Růžena, Wohl Pavel,: Bezezbytková dieta při onemocnění střev
Miloš Štěpnička: Vaříme ryby v Norsku

Praktická publikace nejen pro milovníky rybolovu v Norsku od našeho předního odborníka Miloše Štěpničky.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Miloš Velemínský: Anticholesterolová kuchařka - Chutné recepty pro zdravé srdce Miloš Velemínský: Anticholesterolová kuchařka - Chutné recepty pro zdravé srdce
Miloš Velemínský: Anticholesterolová kuchařka - Chutné recepty pro zdravé srdce

Aktualizované vydání populární kuchařky pro zdravé srdce. Seznámíte se s potravinami a recepty z běžných surovin, které jsou vhodné pro anticholesterolovou dietu.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Miloslav Hronek: Strava těhotných a kojících - Svazek XVIII. Miloš Velemínský: Anticholesterolová kuchařka - Chutné recepty pro zdravé srdce
Miloslav Hronek: Strava těhotných a kojících - Svazek XVIII.

Kniha o výživě v těhotenství a při kojení je připravena odborníky – docentem Miroslavem Hronkem a nutriční terapeutkou Hanou Barešovou – jako praktický průvodce stravou ve dvou krásných, ale náročných a svým způsobem výjimečných obdobích života ženy.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Miluše Makó: Rok v Green Table s Miluší Makó Miloš Velemínský: Anticholesterolová kuchařka - Chutné recepty pro zdravé srdce
Miluše Makó: Rok v Green Table s Miluší Makó

Vařte snadno, rychle, zdravě a beze zbytků. ***** Vegetariánskou kuchyni jak ji neznáte – hravou, kreativní a svěží přesně takovou vaří v pražském bistru Green Table by Veolia se svým týmem šéfkuchařka Miluše Makó.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně