10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Zunner Marianne: Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně Zunner Marianne: Vaříme pro vegetariány - Zeleninový zážitek bez hranic
Zunner Marianne: Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně

Knedlíky jsou synonymem tradice a požitku. Je to středoevropská klasika, která dokáže zasytit i potěšit: ať už je přidáme jako zavářku do polévky, naskládáme na talíř k omáčce s masem, nebo je naplníme ovocem a podáváme jako dezert.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Zunner Marianne: Vaříme pro vegetariány - Zeleninový zážitek bez hranic Zunner Marianne: Vaříme pro vegetariány - Zeleninový zážitek bez hranic
Zunner Marianne: Vaříme pro vegetariány - Zeleninový zážitek bez hranic

Rádi si pochutnáte na jídle bez masa? Možná ne vždy, ale stále častěji? Pak jste našli tu správnou knihu. Centrem našeho zájmu je vždy chuťový zážitek. Vaření bez masa nemusí znamenat, že se o něco ochudíte, jak si mnozí myslí.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Žurman Alexandr: Guláše a jejich příbuzní Zunner Marianne: Vaříme pro vegetariány - Zeleninový zážitek bez hranic
Žurman Alexandr: Guláše a jejich příbuzní

Jestliže by se kdy konala veřejná anketa o nejpopulárnější pokrm, pak by u nás nepochybně vyhrály tři: mimo klasické knedlovepřozelo a svíčkovou by se do této bezkonkurenční trojice dostal i guláš.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Žurman Alexandr: Polévky Zuzana Grofová: Dieta na podporu hojení ran Lékař vám vaří - Svazek XVII
Žurman Alexandr: Polévky

Polévka patří k nejoblíbenějším jídlům nejen u nás, ale i v zahraničí. Obvykle ji podáváme před hlavním jídlem, nezřídka ji však konzumujeme i jako jídlo samostatné. Polévka je jednoduše řečeno základ naší stravy (odtud rčení „polévka je grunt…“).

můžete mít 22.8. - 23.8.

Zuzana Grofová: Dieta na podporu hojení ran Lékař vám vaří - Svazek XVII Zuzana Grofová: Dieta na podporu hojení ran Lékař vám vaří - Svazek XVII
Zuzana Grofová: Dieta na podporu hojení ran Lékař vám vaří - Svazek XVII

V situaci, kdy se nám nebo našemu blízkému obtížně či dlouhodobě hojí rána, je třeba si uvědomit, že správná výživa proces hojení podpoří či přímo umožní. Tělo potřebuje dodat jak základní stavební kameny pro hojení, tak ostatní nezbytné součásti.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Zuzana Grofová: Dieta pro vyšší věk - Svazek XIII. Zuzana Grofová: Dieta na podporu hojení ran Lékař vám vaří - Svazek XVII
Zuzana Grofová: Dieta pro vyšší věk - Svazek XIII.

Při současném demografickém vývoji provázeném stárnutím populace najde v této knize řada osob vyššího věku rady a doporučení týkající se vhodného složení stravy i jednoduché přípravy jídel.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Zuzana Petrášková: Sladké pokušení - Napečeno do Zuzky Zuzana Petrášková: Sladké pokušení - Napečeno do Zuzky
Zuzana Petrášková: Sladké pokušení - Napečeno do Zuzky

Jste v pečení začátečník a hledáte takové recepty, které hravě zvládnete i bez zkušeností? Nebo jste již zkušený pekař či pekařka a chcete zkusit něco nového?

můžete mít 21.8. - 22.8.

Zuzana Švédová: Štědrý bylinářův rok Zuzana Petrášková: Sladké pokušení - Napečeno do Zuzky
Zuzana Švédová: Štědrý bylinářův rok

Láká vás obout si sedmimílové boty, které vás přivedou na místa, kde voní bylinky, zelenají se stromy a zurčí potok plný ryb? Vydejte se na cestu napříč štědrým bylinářovým rokem, naplněným vůněmi od začátku po úplný konec.

můžete mít 20.8. - 21.8.

Zuzana Švédová: Štědrý bylinářův rok II. Zuzana Petrášková: Sladké pokušení - Napečeno do Zuzky
Zuzana Švédová: Štědrý bylinářův rok II.

Jsou místa na zemi, která jsou posvátná, jen si k nim dojít, nechat se jimi okouzlit. Rostou tu bylinky a ševelí vítr, jiskří prameny čistých studánek, svítí slunce a k odpočinku láká stín. Člověk se smí natáhnout do zelené trávy, zavřít oči a být chvíli sám pro sebe.

můžete mít 20.8. - 21.8.

Zuzana Švédová: Zdravou stravou proti únavě Zuzana Švédová: Zdravou stravou proti únavě
Zuzana Švédová: Zdravou stravou proti únavě

Toužíte po životě plném energie, ale z postele vstáváte jen s vidinou kávy? Jste obézní, nemocní a vyčerpaní? Na vině může být nevhodně seskládaná strava, kvůli níž vaše energie stagnuje.

můžete mít 20.8. - 21.8.

Zuzana Zachová: Galetky a tartaletky Zuzana Švédová: Zdravou stravou proti únavě
Zuzana Zachová: Galetky a tartaletky

Autorka vás s touto knížkou přenese do světa, v němž jednoduché slané i sladké koláče především z listového a křehkého těsta zvládne upéct bez problémů úplně každý.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Apetit Bleskové dezerty (Edice ) Zuzana Švédová: Zdravou stravou proti únavě
Apetit Bleskové dezerty (Edice )

Máte rádi sladké, milujete omamnou vůni linoucí se z trouby, ale občas zkrátka nemáte na pečení či přípravu složitých dezertů čas?

Momentálně nedostupné

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně