10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Štechová Kateřina, Havlová Vladimíra,: Svíčková jako od maminky aneb recepty nejen pro diabetiky Steen Celine, Newman Joni M.: 500 veganských receptů - Od chilli a gulášů po koláče, nákypy a sušenk
Štechová Kateřina, Havlová Vladimíra,: Svíčková jako od maminky aneb recepty nejen pro diabetiky

Význam dietních opatření, resp. správného stravování, v léčbě diabetu nikdy neztratil význam, a to ani v době pokročilých a sofistikovaných možností farmakoterapie.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Steen Celine, Newman Joni M.: 500 veganských receptů - Od chilli a gulášů po koláče, nákypy a sušenk Steen Celine, Newman Joni M.: 500 veganských receptů - Od chilli a gulášů po koláče, nákypy a sušenk
Steen Celine, Newman Joni M.: 500 veganských receptů - Od chilli a gulášů po koláče, nákypy a sušenk

Paleta lahodných receptů – od chilli a dušených směsí po koláče, bramborové lupínky a sušenky. 500 veganských receptů vám nabízí výběr jídel z vašich oblíbených potravin a recepty odpovídající vaší tradici.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Štefan Packa: Erotická kuchárka - Jedlá a láska Steen Celine, Newman Joni M.: 500 veganských receptů - Od chilli a gulášů po koláče, nákypy a sušenk
Štefan Packa: Erotická kuchárka - Jedlá a láska

V knihe nejde o obyčajný súpis kuchárskych receptov. Autor predkladá dve stovky nanajvýš zaujímavých receptov chutných lahôdok, od jednoduchých až po zložitejšie. Pri výbere jedál do knihy sa snažil o pestrosť, originalitu a zúžitkovanie potuliek svetom.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Štefan Packa: Tatry na tanieri Štefan Packa: Varíme zdravo a hravo
Štefan Packa: Tatry na tanieri

Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Štefan Packa: Varíme zdravo a hravo Štefan Packa: Varíme zdravo a hravo
Štefan Packa: Varíme zdravo a hravo

Kuchárska kniha, ktorá obsahuje pol tisícky receptov, podľa ktorých dokážete vytvoriť veľmi chutné jedlá.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Stefanie Nickel: Sushi Štefan Packa: Varíme zdravo a hravo
Stefanie Nickel: Sushi

Japonské rolky zvané sushi jsou kultovní záležitostí, ale není to jen krátkodobý módní trend. Jsou zdravé, chutné a výživné – a jako takové patří do každého zdravého jídelníčku. Domácí výrobu sushi by měl aspoň jednou vyzkoušet každý.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Stefanie Nickel: Thajská kuchyně Štěpánková Jana: Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová
Stefanie Nickel: Thajská kuchyně

Kokosové mléko, bazalka, chilli, limetka a citronová tráva – sotva která jiná asijská kuchyně je tak voňavá a barevná jako ta thajská. Svůdná kari či thajské polévky mají své věrné příznivce.

můžete mít 26.11. - 27.11.

Štěpánka Čápová: Mámin kastrůlek - Bezmasá kuchařka (i) pro masožravce Štěpánková Jana: Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová
Štěpánka Čápová: Mámin kastrůlek - Bezmasá kuchařka (i) pro masožravce

Vegetariánská kuchařka pro běžné masožravé smrtelníky, kteří si umí poradit s přípravou masitých jídel, zato u těch bezmasých (zatím) netuší, jak je uvařit chutně, pestře a výživově plnohodnotně.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Štěpánková Jana: Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová Štěpánková Jana: Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová
Štěpánková Jana: Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová

Jak říká herečka Jana Štěpánková, jednou se rozhodla vykonat něco pro lidstvo, a když svého času zjistila, co jsou cukety vlastně zač, jaká je to úžasně plodivá síla, jak málem neomezené jsou možnosti jejich použití v kuchyni a jak to skoro nikdo nev

můžete mít 28.11. - 29.11.

Stephanie Hiekmannová: Nakrájej, zabal a upeč! - Geniálně jednoduché pokrmy z trouby se šablonami receptů Stephanie Hiekmannová: Nakrájej, zabal a upeč! - Geniálně jednoduché pokrmy z trouby se šablonami receptů
Stephanie Hiekmannová: Nakrájej, zabal a upeč! - Geniálně jednoduché pokrmy z trouby se šablonami receptů

Nejjednodušší vaření, které jste kdy vyzkoušeli. Zkuste novou metodu a netravte v kuchyni zbytečné hodiny. S našimi extra jednoduchými, lehkými a zdravými recepty už nebudete chtít vařit jinak.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Stephanie Hiekmannová: Nakrájaj, zabaľ a upeč! - Geniálne jednoduché jedlá z rúry s šablonami receptov Stephanie Hiekmannová: Nakrájej, zabal a upeč! - Geniálně jednoduché pokrmy z trouby se šablonami receptů
Stephanie Hiekmannová: Nakrájaj, zabaľ a upeč! - Geniálne jednoduché jedlá z rúry s šablonami receptov

Najjednoduchšie varenie, aké ste kedy vyskúšali. Skúste novú metódu a netrávte v kuchyni zbytočné hodiny. S našimi extra jednoduchými, ľahkými a zdravými receptami už nebudete chcieť variť inak.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Štěpnička Miloš: Vaříme ryby v Norsku s Milošem Štěpničkou Stephanie Hiekmannová: Nakrájej, zabal a upeč! - Geniálně jednoduché pokrmy z trouby se šablonami receptů
Štěpnička Miloš: Vaříme ryby v Norsku s Milošem Štěpničkou

Praktická publikace nejen pro milovníky rybolovu v Norsku od našeho předního odborníka Miloše Štěpničky.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně