10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Šumavská kuchařka - Krásy Šumavy na talíři Šumavská kuchařka - Krásy Šumavy na talíři
Šumavská kuchařka - Krásy Šumavy na talíři

Vydejte se s Radkem Pálkou na procházku šumavskými hvozdy, plnými hub a borůvek, okolo zurčících vod, přes malebná údolí a pastviny. Čeká tam na vás houbová polévka, hovězí líčka na pivu, škvarkové brambory, …

můžete mít 29.11. - 3.12.

Super jednoduše Šumavská kuchařka - Krásy Šumavy na talíři
Super jednoduše

Pár obyčejných surovin, jednoduchý postup a na stole super jídlo.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Super jednoduše bez masa Šumavská kuchařka - Krásy Šumavy na talíři
Super jednoduše bez masa

Super jídla, jednoduché postupy!

můžete mít 29.11. - 3.12.

Super juicing - Zdravé recepty k nejnovějšímu trendu - juicingu! Super juicing - Zdravé recepty k nejnovějšímu trendu - juicingu!
Super juicing - Zdravé recepty k nejnovějšímu trendu - juicingu!

Buďte kreativní a vyzkoušejte juicing, nejnovější trend ve světě diet a detoxikace. V ruce držíte knihu plnou úžasných receptů, které vám pomůžou dostat do těla více ovoce a zeleniny.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Superfood kuchyně Super juicing - Zdravé recepty k nejnovějšímu trendu - juicingu!
Superfood kuchyně

Tato kuchařka z edice Zdravá kuchyně je průvodce světem dobrého stravování a vaření se superpotravinami, díky nimž budete vypadat a cítit se naprosto skvěle. Superpotraviny jsou v poslední době velmi oblíbené.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Superpotraviny Super juicing - Zdravé recepty k nejnovějšímu trendu - juicingu!
Superpotraviny

Termín superpotravina sa stal jedným z najpopulárnejších v modernej gastronómii. Čo si však pod ním vlastne predstaviť? Čo sa skrýva napríklad pod slovom goji? Ako sa robí puding z chia semienok? A ako s tým všetkým súvisí kučeravý kel?

můžete mít 28.11. - 29.11.

Superpotraviny Superpotraviny - Zdravé, výživné a posilující recepty
Superpotraviny

Termín superpotravina se stal jedním z nejpopulárnějších v moderní gastronomii. Jenže co to vlastně jsou superpotraviny? Co se například skrývá pod slovem goji? Jak se dělá pudink z chia semínek? A jak s tím vším souvisí kadeřavá kapusta?

můžete mít 28.11. - 29.11.

Superpotraviny - Tuzemské divoké rostliny Superpotraviny - Zdravé, výživné a posilující recepty
Superpotraviny - Tuzemské divoké rostliny

Superpotraviny jsou všude okolo nás.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Superpotraviny - Zdravé, výživné a posilující recepty Superpotraviny - Zdravé, výživné a posilující recepty
Superpotraviny - Zdravé, výživné a posilující recepty

Nikdy předtím pro nás nebylo jídlo a pevné zdraví tak aktuálním tématem jako v posledních letech.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Susann Kreihe: Jeden hrnec – Žádné zbytky Susan Kleiner: Fitness výživa - Power Eating program, druhé vydání
Susann Kreihe: Jeden hrnec – Žádné zbytky

Jednoduše. Udržitelně. Skvěle! Vařit udržitelným způsobem není vždy snadné, koneckonců, menu musí být dobře naplánované, aby nakonec nezbyla ani půlka zelí nebo otevřený kelímek smetany. Tahle kniha vám takové vaření usnadní!

můžete mít 26.11. - 27.11.

Susann Kreihe: Pečeme bez cukru Susan Kleiner: Fitness výživa - Power Eating program, druhé vydání
Susann Kreihe: Pečeme bez cukru

Moučníky jako od babičky… ale upečené zdravěji! Je možné si vychutnat nedělní dezert ke kávě a přitom nemít výčitky svědomí nad množstvím snězeného cukru?

můžete mít 26.11. - 27.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně