10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Winterová Kateřina, Rybová Linda,: Vaříme podle Herbáře 2 Winterová Kateřina, Rybová Linda,: Vaříme podle Herbáře 2
Winterová Kateřina, Rybová Linda,: Vaříme podle Herbáře 2

Poplamenice, variace na téma pesto, octy a oleje, sirupy, přírodní antibiotika, hrušky v mnoha podobách, martinské rohlíky, jeřabinový džem a marináda, dýně a zase dýně, šípek nejen na čaj, polévky z ráje, podzimní pastýřský koláč, energetické tyčinky, smoothie.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Winterová Kateřina: Světová kuchyně plná bylin a koření Winterová Kateřina, Rybová Linda,: Vaříme podle Herbáře 2
Winterová Kateřina: Světová kuchyně plná bylin a koření

Byliny, zdraví a inspirace, to je motto pořadu Herbář od počátku. A co dál? Co třeba koření? Exotické, léčivé a plné chutí! Koření, to je světová kuchyně a herbář v jednom.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Winterová Kateřina: Vaříme podle Herbáře 5 Winterová Kateřina, Rybová Linda,: Vaříme podle Herbáře 2
Winterová Kateřina: Vaříme podle Herbáře 5

Pátý díl knihy Vaříme podle Herbáře symbolicky uzavírá sérii kulinářských bestsellerů z českých bylin.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Wittenberg Gašparová Dominika: Švédská kuchařka - Kulinářské tradice Severu Wittenberg Gašparová Dominika: Švédská kuchařka - Kulinářské tradice Severu
Wittenberg Gašparová Dominika: Švédská kuchařka - Kulinářské tradice Severu

Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou jako kuchyně středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Wójciak Dominika: Zelenina z jednoho hrnce Wittenberg Gašparová Dominika: Švédská kuchařka - Kulinářské tradice Severu
Wójciak Dominika: Zelenina z jednoho hrnce

Poznejte delikátní tajemství přípravy zeleniny v jednom hrnci!

Vaření v jednom hrnci je univerzální a jednoduché, přesto můžete připravit chutný pokrm přesně podle svého gusta.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Wolf-Dieter Storl: Bylinářství - Věda i alchymie Wittenberg Gašparová Dominika: Švédská kuchařka - Kulinářské tradice Severu
Wolf-Dieter Storl: Bylinářství - Věda i alchymie

Opravdový znalec bylin není jen botanikem či farmakologem, tedy někým, kdo zná vnější stránku rostlin a kdo si přečetl a nastudoval něco o jejich používání. Mnohem více je také okultistou – v tom smyslu, že dokáže nahlédnout pod povrch projevů světa.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Wolf-Dieter Storl: Léčivá síla divokých bylin a zeleniny - Známá a zapomenutá zelenina Wolf-Dieter Storl: Léčivá síla divokých bylin a zeleniny - Známá a zapomenutá zelenina
Wolf-Dieter Storl: Léčivá síla divokých bylin a zeleniny - Známá a zapomenutá zelenina

aše každodenní zelenina je víc než pouhým zdrojem vitamínů: je plná tajemství, barvitých příběhů a magie. Často zde najdeme i silné léčivé rostliny s klinicky prokázanými zdravotními účinky.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Wolf-Dieter Storl: Léčivé bylinky - Léčitelství rodiny Storlovy Wolf-Dieter Storl: Léčivá síla divokých bylin a zeleniny - Známá a zapomenutá zelenina
Wolf-Dieter Storl: Léčivé bylinky - Léčitelství rodiny Storlovy

Christine a Wolf Storlovi žijí už více než tři desetiletí na samotě na horské usedlosti uprostřed přírody. V průběhu těchto let důvěřovali léčivé síle přírody, k níž se obraceli s prosbou o pomoc při různých zdravotních problémech, a nikdy nebyli zklamaní!

můžete mít 21.8. - 22.8.

Wolf-Dieter Storl: Léčivé a kouzelné byliny - mezi dveřmi a brankou Wolf-Dieter Storl: Léčivá síla divokých bylin a zeleniny - Známá a zapomenutá zelenina
Wolf-Dieter Storl: Léčivé a kouzelné byliny - mezi dveřmi a brankou

Už odedávna věděli opravdoví znalci léčivých bylin, že i ty nejprostší a nejobyčejnější byliny mají svou cenu a že dlaň naplněná těmito bylinami postačí k vyléčení veškerých potíží.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Wolf-Dieter Storl: Naše biozahrádka Yang Li: 100 přírodních potravin - Praktický průvodce ke zdraví s pomocí tradiční čínské medicíny
Wolf-Dieter Storl: Naše biozahrádka

Vlastníma rukama sít a sklízet. Byliny, koření i plody sbírat ve volné přírodě. Krátce a stručně: postarat se sám o sebe, a to natrvalo, biologicky, přírodními metodami.

můžete mít 20.8. - 21.8.

Wolgang Neutzler: Ajurvéda - Jednoduchá, rychlá a regionální Yang Li: 100 přírodních potravin - Praktický průvodce ke zdraví s pomocí tradiční čínské medicíny
Wolgang Neutzler: Ajurvéda - Jednoduchá, rychlá a regionální

Zdravé a chutné jídlo nemusí být náročné na čas a finance. Prověřený způsob stravování, který léčí je založen především na místní zelenině a bylinkách včetně těch divokých jako například bršlice či jitrocel.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně