10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Ševčíková Monika: Veganská kuchařka - 50 báječných receptů pro všechny mlsouny Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit)
Ševčíková Monika: Veganská kuchařka - 50 báječných receptů pro všechny mlsouny

Ať už jste vegetariány, začínáte s veganskou stravou nebo máte chuť přidat do své stravy více zeleniny a ovoce, tato kuchařka pro vás bude tou pravou inspirací.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit) Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit)
Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit)

Nová kuchařka z edice Apetit sezona přináší spoustu nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit svátky i dlouhé zimní večery. Vychutnejte si to nejlepší, co máte ve špízi a co nabízejí zimní trhy i supermarkety!

můžete mít 28.11. - 29.11.

Shawn Stevenson: Jezte chytře Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit)
Shawn Stevenson: Jezte chytře

Metabolismus každého z nás je stejně unikátní jako otisky prstů a jídlo ovlivňuje naše životy mnohem víc, než si myslíme.

můžete mít 26.11. - 27.11.

Sheela Prakash: Středomořská kuchyně - Jednoduché a inspirující chutě pro dny plné pohody Shelton Penni: Pročištění syrovou stravou - Jak se uzdravit a zhubnout pomocí přirozených potravin
Sheela Prakash: Středomořská kuchyně - Jednoduché a inspirující chutě pro dny plné pohody

Uvařte si více než 75 středozemských receptů, ve kterých zužitkujte vše, co je právě v sezóně — od těch nejjednodušších jako bylinková ricotta, přes večeře pro pracovní týden jako zapečená směs uzeniny, papriky a cibule z jedné pánve.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Shelton Penni: Pročištění syrovou stravou - Jak se uzdravit a zhubnout pomocí přirozených potravin Shelton Penni: Pročištění syrovou stravou - Jak se uzdravit a zhubnout pomocí přirozených potravin
Shelton Penni: Pročištění syrovou stravou - Jak se uzdravit a zhubnout pomocí přirozených potravin

Jak se pročistit bez hladovění a strádání

Vyzkoušejte pročištění syrovou stravou, která plně uspokojí vaši chuť k jídlu, pomůže vám zhubnout, získat spoustu energie, cítit se plni zdraví a současně zbaví vaše tělo všech škodlivých toxinů.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Shoda Hirohiko: Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně Shelton Penni: Pročištění syrovou stravou - Jak se uzdravit a zhubnout pomocí přirozených potravin
Shoda Hirohiko: Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně

Nahlédněte do tajů japonské kuchyně Termínem washoku označujeme japonské jídlo a obecně japonskou kulturu stravování, včetně sociálních a duchovních aspektů spojených s uměním servírování, konceptem respektu k pokrmu, společenskosti a pohostinnosti

můžete mít 28.11. - 29.11.

Sievers Oliver: BBQ - Gastronomie, gril a gurmáni Sievers Oliver: BBQ - Gastronomie, gril a gurmáni
Sievers Oliver: BBQ - Gastronomie, gril a gurmáni

Co vlastně potřebujete, abyste vykouzlili dokonale propečený steak, lahodný rozpouštějící se kozí sýr nebo křupavý, pikantní chřest? Samozřejmě gril, dobré ingredience, rady profesionála, a hlavně chuť grilovat.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Sievers Oliver: BBQ nejen pro vegetariány Sievers Oliver: BBQ - Gastronomie, gril a gurmáni
Sievers Oliver: BBQ nejen pro vegetariány

Šampion v grilování Oliver Sievers ví, proč dát velký prostor bezmasým dobrotám. Jeho vegetariánské recepty ukazují, jak rozmanité a lahodné mohou být díky koření a bylinkám zeleninové pokrmy. Ten, kdo je ochutná, na maso už ani nepomyslí.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Sievers Oliver: BBQ - Steaky a burgery Sievers Oliver: BBQ - Gastronomie, gril a gurmáni
Sievers Oliver: BBQ - Steaky a burgery

Jednoduše geniální… takové jsou dobroty, které připravuje Oliver Sievers. Spolu se svým týmem získal tento úspěšný autor receptů několik mezinárodních cen a také titul mistra světa v grilování.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Silvia Horecká: Mama mňam 2 - Čo uvariť deťom od 3 rokov Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Silvia Horecká: Mama mňam 2 - Čo uvariť deťom od 3 rokov

Len správnym výberom, úpravou a kombináciou potravín dokážeme podávať deťom aj sebe chutné a zdraviu prospešné jedlo. Preto vznikla táto rodinná kuchárska kniha, ktorá pomáha nájsť správnu kombináciu na tanieri pre celú rodinu.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Silvie Fialová: Recepty s příběhem Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Silvie Fialová: Recepty s příběhem

Kuchařku lze napsat mnoha způsoby. Lze se držet striktně návodů co a jak a kolik čeho, lze ji proložit vlastními radami a nebo, a to je méně obvyklé, doplnit jednotlivé recepty malými příběhy, jako to udělala Silvie Fialová. Hladového nestačí jen nasytit.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně