10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Virtue Doreen, Ross Jenny: Kuchařka syrové stravy - Recepty pro zdraví a dlouhověkost Virtue Doreen, Ross Jenny: Kuchařka syrové stravy - Recepty pro zdraví a dlouhověkost
Virtue Doreen, Ross Jenny: Kuchařka syrové stravy - Recepty pro zdraví a dlouhověkost

Živá strava pro zdraví a dlouhověkost Nyní se můžete radovat ze všech blahodárných účinků, které s sebou stravování založené na přijímání čerstvých plodin přináší, a zároveň si pochutnávat na výborných jídlech.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Vít Chaloupka: Příběhy z Chaloupky - aneb Zdravá výživa je humor Virtue Doreen, Ross Jenny: Kuchařka syrové stravy - Recepty pro zdraví a dlouhověkost
Vít Chaloupka: Příběhy z Chaloupky - aneb Zdravá výživa je humor

Známý popularizátor zdravého životního stylu vzpomíná s humorem na osobnosti, s nimiž se během své kariéry trenéra a dietologa setkáva.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Vít Syrový: Tajemství krve Virtue Doreen, Ross Jenny: Kuchařka syrové stravy - Recepty pro zdraví a dlouhověkost
Vít Syrový: Tajemství krve

Nový pohled na výživu a její vliv na duchovní vývoj člověka Kniha se především zabývá působením látek, jež se přirozeně vyskytují ve stravě a nápojích. Popisuje, jak přijímané látky ovlivňují složení, správné fungování a další vlastnosti naší krve.

můžete mít 23.8. - 27.8.

Vito Capezzuto: TOPP Malované rolády - Piškotové rolády překvapivě jiné Vito Capezzuto: TOPP Malované rolády - Piškotové rolády překvapivě jiné
Vito Capezzuto: TOPP Malované rolády - Piškotové rolády překvapivě jiné

Roládu z piškotového těsta dokázaly ocenit už naše babičky. Tenké upečené těsto potřené marmeládou je rychle hotové a hosté ji mají velmi rádi. Pojďte s námi krok za krokem připravit klasickou piškotovou roládu ve zcela novém provedení.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Viva la vida! - aneb Žhavá jízda z Mexika až do Chile Vito Capezzuto: TOPP Malované rolády - Piškotové rolády překvapivě jiné
Viva la vida! - aneb Žhavá jízda z Mexika až do Chile

Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni a dvou dílech s recepty kuchyně české je tady nový přírůstek – kniha plná notoricky známých i autentických pokrmů z kuchyní celé Jižní Ameriky.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Vláďa Vytásek: Moje léčivé rostliny na zahradě a kolem plotu Vito Capezzuto: TOPP Malované rolády - Piškotové rolády překvapivě jiné
Vláďa Vytásek: Moje léčivé rostliny na zahradě a kolem plotu

Začněte se kolem sebe dívat pozorně, protože ze zkušenosti vím, že rostlina, která nám chce pomoci, se někdy objeví na zahrádce sama. Mnohdy zaznamenáme její energii jako slabý záblesk nebo úsměv na nás. V této knize se setkáte s rostlinami, které možná důvěrně znáte.

můžete mít 20.8. - 21.8.

Vláďa Vytásek: Můj bylinkový svět Vladěna Halatová: Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově - 2. díl
Vláďa Vytásek: Můj bylinkový svět

Knihu napsal známý bylinář s přáním, aby ti z vás, kteří chtějí poznat svět bylin a jejich léčivých vlastností, získali do začátku svého bádání co nejvíc znalostí, které vám otevřou další cestu.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Vladěna Halatová: Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově - 2. díl Vladěna Halatová: Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově - 2. díl
Vladěna Halatová: Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově - 2. díl

Když se bezlepkové vaření a pečení stane vášní… – recepty jsou chuťově nerozeznatelné od lepkových dobrot – rychlá, srozumitelná a jednoduchá příprava – recepty jsou vyladěné a pravidelně používané – recepty jsou vyzkoušené na vlastní rodině, přátelích a známých.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Vladěna Halatová: Tradiční sladké pečení bezlepkově 3. díl Vladěna Halatová: Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově - 2. díl
Vladěna Halatová: Tradiční sladké pečení bezlepkově 3. díl

Kniha obsahuje 57 vyladěných receptů na bezlepkové sladké pečení včetně kváskování.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Vladěna Halatová: Tradiční sladké pečení - bezlepkově Vladimír Doležal: Kochbuch - Spezialitäten der tschechischen küche
Vladěna Halatová: Tradiční sladké pečení - bezlepkově

54 nejlepších receptů na bezlepkové moučníky a cukroví: – tradiční sladkosti upravené bezlepkově – recepty jsou chuťově nerozeznatelné od lepkových dobrot – rychlá, srozumitelná a jednoduchá příprava – recepty jsou vychytané.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Vladěna Halatová: Tradiční sladké pečení bezlepkově 2. díl Vladimír Doležal: Kochbuch - Spezialitäten der tschechischen küche
Vladěna Halatová: Tradiční sladké pečení bezlepkově 2. díl
  • recepty jsou chuťově nerozeznatelné od lepkových dobrot – rychlá, srozumitelná a jednoduchá příprava – recepty jsou vyladěné a pravidelně používané – recepty jsou vyzkoušené na vlastní rodině, přátelích a známých.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Vladimír Doležal: Kochbuch - Spezialitäten der tschechischen küche Vladimír Doležal: Kochbuch - Spezialitäten der tschechischen küche
Vladimír Doležal: Kochbuch - Spezialitäten der tschechischen küche

Nové doplněné vydání kuchařky v němčině obsahuje mnoho receptů na jídla typická pro českou kuchyni, od předkrmů, přes polévky, hlavní jídla, různé speciality až po sladkosti.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně