10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Sandra Schmidová: Zdravě kdykoliv a kdekoliv Sapík Jaroslav: Sapíkův svět - Nejlepší recepty i bohatý životní příběh hvězdy české gastronomie
Sandra Schmidová: Zdravě kdykoliv a kdekoliv

Tato kniha vám ukáže, že jíst správně, vyváženě a současně chutně se dá opravdu kdykoliv. Naučí vás nakoupit správné zásoby potravin a pak z nich vykouzlit velmi snadné a rychlé pokrmy, které zasytí a dodají vyvážený poměr živin.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Sangita Sharma: Klinická výživa a dietologie - v kostce Sapík Jaroslav: Sapíkův svět - Nejlepší recepty i bohatý životní příběh hvězdy české gastronomie
Sangita Sharma: Klinická výživa a dietologie - v kostce

Kniha obsahuje informace o složkách potravy a jejich účincích na lidský organismus a dále doporučení ke složení výživy v jednotlivých obdobích života – v prenatálním věku a těhotenství, kojeneckém, dětském, dospělém a seniorském věku.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Sapík Jaroslav: Sapíkův svět - Nejlepší recepty i bohatý životní příběh hvězdy české gastronomie Sapík Jaroslav: Sapíkův svět - Nejlepší recepty i bohatý životní příběh hvězdy české gastronomie
Sapík Jaroslav: Sapíkův svět - Nejlepší recepty i bohatý životní příběh hvězdy české gastronomie

Legenda českého kuchařství. Potomek slavného rodu, jehož gastronomické kořeny sahají až do 17. století. Předseda Československého svazu kuchařů. Jaroslava Sapíka můžete popsat mnoha způsoby, ale naplno ho poznáte, teprve až ochutnáte jeho jídla.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Sára Fábry: Zhubni v kuchyni Sara Lewisová: Salátový bar - 80 receptů pro milovníky chutných a zdravých saláttů
Sára Fábry: Zhubni v kuchyni

Populární blogerka Sára Fábry Köpplová se léta potýkala s poruchou příjmu potravy. Jednoho dne se ale rozhodla přehodnotit svůj negativní vztah k jídlu a začala se zajímat o to, jak svůj přístup k němu změnit.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Sara Lewisová: Salátový bar - 80 receptů pro milovníky chutných a zdravých saláttů Sara Lewisová: Salátový bar - 80 receptů pro milovníky chutných a zdravých saláttů
Sara Lewisová: Salátový bar - 80 receptů pro milovníky chutných a zdravých saláttů

Saláty prošly za poslední roky velkou proměnou. Zahraniční dovolené vyvolaly zájem o kulinářské objevy, a protože je dnes v obchodech k dostání mnoho pro nás nových surovin, můžete si připravovat saláty z celého světa a zkoušet stále nové nápady.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Sarah Schocke: Burgery - Šťavnaté grilované pochoutky Sara Lewisová: Salátový bar - 80 receptů pro milovníky chutných a zdravých saláttů
Sarah Schocke: Burgery - Šťavnaté grilované pochoutky

Šťavnatý, kořeněný, bohatě obložený a tak velký, že ho v jedné ruce neudržíte: Takový má být pravý burger! Protože v této podobě chutná stejně jako v americkém bistru. Přesně takové recepty a spoustu dalších variací najdete v naší knize.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Šárková Danka: Zvěřinová kuchařka Sarna Anita: Zaklínač - Oficiální kuchařka
Šárková Danka: Zvěřinová kuchařka

V minulosti byla zvěřina na každém stole patřícím šlechtě a dnes se stává oblíbeným masem pro všechny vrstvy obyvatelstva. Mnozí mají strach maso upravovat, a proto vychází tato kuchařka s podrobnými návody.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Sarna Anita: Zaklínač - Oficiální kuchařka Sarna Anita: Zaklínač - Oficiální kuchařka
Sarna Anita: Zaklínač - Oficiální kuchařka

Vydej se na kulinářské dobrodružství s oficiální kuchařkou ze Zaklínače. Ať už jsi fanoušek světa Zaklínače nebo rád zkoušíš nové recepty, tahle kuchařka tě vtáhne do chutí Kontinentu.

můžete mít 12.12. - 17.12.

Scheufler Pavel: Pivo za císaře pána Sarna Anita: Zaklínač - Oficiální kuchařka
Scheufler Pavel: Pivo za císaře pána

Říká se, že pivo je český národní nápoj. A žádné jiné řemeslo nesouviselo v minulosti tak významně s hospodářským a politickým vývojem českých zemí jako pivovarství. Ale jak se pivo dříve vařilo? Jaké dnes již zaniklé profese se s ním pojily?

můžete mít 28.11. - 29.11.

Schinharl Cornelia: Asijská kari Schlaich Jasmin: TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní
Schinharl Cornelia: Asijská kari

Kari pokrmy jsou jednoduše skvělé – ať už jde o indické nebo thajské, zeleninové, masové nebo s rybím masem. Příprava je snadná a většinou velmi rychlá. Už při vaření to v kuchyni nádherně voní. A hosté bývají z exotických kari pokrmů nadšení!

můžete mít 28.11. - 29.11.

Schlaich Jasmin: TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní Schlaich Jasmin: TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní
Schlaich Jasmin: TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní

Lahodné moučníky s tekutou náplní si můžete vychutnat po celý rok.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Schmedes Christa: Palačinky a lívance - Lahodné a zarolované Schlaich Jasmin: TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní
Schmedes Christa: Palačinky a lívance - Lahodné a zarolované

Ať jsou malé a tlusté, nebo velké a tenoučké jako dech, ať jim říkáme lívance, palačinky, crepes, crespelle, pancake nebo blini – milují je všichni! Jejich příprava je velmi jednoduchá, a přitom se dají donekonečna obměňovat.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně