10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Skvělá jídla z kuřecích prsou Skvělá jídla z kuřecích prsou
Skvělá jídla z kuřecích prsou

Filety z kuřecích prsou se v kuchyni stávají stále oblíbenějšími, protože jsou stále k dostání a díky relativně přírodní chuti si je každý lehce okoření a ochutí podle libovůle.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Skvelé jedlá z kuracích pŕs Skvělá jídla z kuřecích prsou
Skvelé jedlá z kuracích pŕs

V kuchyni sú čoraz obľúbenejšie filety z kuracích pŕs, pretože sa dajú všade kúpiť a vďaka relatívne prírodnej chuti si ich každý ľahko okorení a ochutí podľa vlastnej chuti. Kuracie prsia môžeme plniť, pomlieť, krájať na plátky, kocky či pásiky.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Skvosty studené kuchyně Skvělá jídla z kuřecích prsou
Skvosty studené kuchyně

Recepty od babičky s fotopostupem

můžete mít 28.11. - 29.11.

Skvosty studené kuchyně Sladce, slaně, boubelatě
Skvosty studené kuchyně

Recepty od babičky s fotopostupem

můžete mít 29.11. - 3.12.

Sladařství Sladce, slaně, boubelatě
Sladařství

V roce 2023 přichází na knižní trh druhé, doplněné a upravené vydání velmi žádané publikace „Sladařství – teorie a praxe výroby sladu“. ***** Původní kolektiv autorů, složený z pracovníků Vysoké školy …

můžete mít 29.11. - 3.12.

Sladce, slaně, boubelatě Sladce, slaně, boubelatě
Sladce, slaně, boubelatě

Veselá, ukecaná, poctivá a boubelatá.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Sladká inspirace - O Kapku lepší sladkosti Marzicake Sladká inspirace - O Kapku lepší sladkosti Marzicake
Sladká inspirace - O Kapku lepší sladkosti Marzicake

"Když mi bylo 9 let, dostala jsem od své babičky velký černo-šedý sešit.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Sladká první republika Sladká inspirace - O Kapku lepší sladkosti Marzicake
Sladká první republika

Třetí doplněné vydání úspěšné kuchařky Sladká první republika představuje přes 120 unikátních receptů ze zlatého období naší kuchyně.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Sladké Sladká inspirace - O Kapku lepší sladkosti Marzicake
Sladké

Když potřebujete zvednout náladu a vytvořit okamžik čisté radosti, není nad lehký piškotový moučník ochucený kořením a citrusem nebo nad křehkou sušenku právě vytaženou z trouby.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Sladké dobroty levně, chutně, bezlepkově i bez mléka a vajec, aneb jak si jednoduše osladit život i bez škrobových mouk Sladké dobroty levně, chutně, bezlepkově i bez mléka a vajec, aneb jak si jednoduše osladit život i bez škrobových mouk
Sladké dobroty levně, chutně, bezlepkově i bez mléka a vajec, aneb jak si jednoduše osladit život i bez škrobových mouk

Tato kuchařka je vhodná pro lidi trpící na potravinové alergie i nesnášenlivosti, vegany a lidi, kteří si chtějí osladit život bez použití vajec, mléka, škrobových a lepkových mouk.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Sladké hříchy Sladké dobroty levně, chutně, bezlepkově i bez mléka a vajec, aneb jak si jednoduše osladit život i bez škrobových mouk
Sladké hříchy

Sladké hříchy – svérázný průvodce světem sladkostí, nabízí širokou paletu receptů a technik ze všech koutů světa.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Sladké jedlá - Ottova vidiecka kuchárka Sladké dobroty levně, chutně, bezlepkově i bez mléka a vajec, aneb jak si jednoduše osladit život i bez škrobových mouk
Sladké jedlá - Ottova vidiecka kuchárka

Ďalšia originálna kuchárska kniha z Ottovho nakladateľstva vám prináša bohatú ponuku receptov na sladké hlavné jedlá. Tvorcovia knihy čerpali najmä z tradičnej českej, slovenskej a stredoeurópskej kuchyne, ktorej pokrmy pripravovali celé generácie kuchárok a kuchárov.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně