10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
F. Dick 1905 dranžírovací nůž/plátkovací nůž v délce 21 cm F. Dick 1905 kuchařský magnetický kufr s noži a příslušenstvím, 6 dílů
F. Dick 1905 dranžírovací nůž/plátkovací nůž v délce 21 cm

Tento ostrý, tenký nůž lze bez problémů použít na krájení masa jako šunka či pečeně na dokonalé tenké plátky, aniž bychom při tom přišli o onu lahodnou šťávu z masa.

můžete mít 2.10. - 3.10.

F. Dick 1905 filetovací nůž 18 cm F. Dick 1905 kuchařský magnetický kufr s noži a příslušenstvím, 6 dílů
F. Dick 1905 filetovací nůž 18 cm

Tenká a velmi flexibilní čepel umožňuje vykostit drůbež a odstranit kůži z čerstvého masa. Je také ideální na zpracování ryb. Hotové filety vypadají přesně tak, jak si přejete.

můžete mít 2.10. - 3.10.

F. Dick 1905 kuchařský magnetický kufr s noži a příslušenstvím, 6 dílů F. Dick 1905 kuchařský magnetický kufr s noži a příslušenstvím, 6 dílů
F. Dick 1905 kuchařský magnetický kufr s noži a příslušenstvím, 6 dílů

Hledáte dárek pro kuchaře, svatební dárek nebo si vybavujete domácnost? Tento praktický kufr obsahuje příslušenství z oblíbené série 1905. Praktické uskladnění nožů Vám umožní být vždy mobilní.

můžete mít 2.10. - 3.10.

F. Dick 1905 kuchařský nůž v délce 15 cm F. Dick 1905 kuchařský nůž v délce 15 cm
F. Dick 1905 kuchařský nůž v délce 15 cm

Srdcem každé nejen profesionální kuchyně je kuchařský nůž se stabilní čepelí. Je to nejdůležitější kuchyňské náčiní pro každou příležitost: krájení zeleniny, masa nebo ryb. 

můžete mít 1.10. - 2.10.

F. Dick 1905 kuchařský nůž v délce 21 cm F. Dick 1905 kuchařský nůž v délce 15 cm
F. Dick 1905 kuchařský nůž v délce 21 cm

Profesionální kuchařský nůž se stabilní čepelí – základ každé kuchyně. Dokonale ostrý nůž pro každou příležitost. Ideální na krájení zeleniny, masa nebo ryb. Zaoblený tvar čepele usnadňuje houpavé řezy a je vhodný i na zpracování cibule nebo bylinek.

můžete mít 2.10. - 3.10.

F. Dick 1905 loupací nůž 9 cm F. Dick 1905 kuchařský nůž v délce 15 cm
F. Dick 1905 loupací nůž 9 cm

Malý a ostrý loupací nůž – na okrajování, řezání a loupání ovoce a zeleniny.  Čepel je vhodná pro krájení menších surovin. Nůž umožňuje rychlou a efektivní práci. Vhodný na vyřezávání dekorací.

můžete mít 1.10. - 2.10.

F. Dick 1905 nářezový nůž na lososa se speciálním výbrusem v délce 32cm F. Dick 1905 nářezový nůž na lososa se speciálním výbrusem v délce 32cm
F. Dick 1905 nářezový nůž na lososa se speciálním výbrusem v délce 32cm

Losos nebo plátky šunky vypadají a chutnají lépe, když jsou nařezané na plátky tenké jako papír. Tento nůž je vybaven flexibilní čepelí s vroubkovaným okrajem.

můžete mít 1.10. - 2.10.

F. Dick 1905 Nůž na bylinky 12 cm F. Dick 1905 nářezový nůž na lososa se speciálním výbrusem v délce 32cm
F. Dick 1905 Nůž na bylinky 12 cm

Dokonale vyvážený nůž na bylinky a parmezán. Kulatý tvar a zaoblená čepel pro rovnoměrné krájení surovin. Široká plocha čepele a speciální úchop – usnadňuje vedení nože a surovinky zůstanou při krájení na místě. Délka: 12 cm

můžete mít 2.10. - 3.10.

F. Dick 1905 nůž na chléb s vlnitým výbrusem v délce 21 cm F. Dick 1905 nářezový nůž na lososa se speciálním výbrusem v délce 32cm
F. Dick 1905 nůž na chléb s vlnitým výbrusem v délce 21 cm

Nůž na chléb a jemné pečivo. Díky vlnitému výbrusu na čepeli snadno rozkrojíte tvrdší kůrku a pečivo se nemačká. Nůž je vhodný i na krájení ovoce a zeleniny s tvrdou slupkou - například melounu a dýně.

můžete mít 2.10. - 3.10.

F. Dick 1905 okrajovací nůž zahnutý 7 cm F. Dick 1905 víceúčelový nůž s vlnitým výbrusem v délce 26 cm
F. Dick 1905 okrajovací nůž zahnutý 7 cm

Nůž se zahnutou čepelí – na okrajování, řezání a loupání ovoce a zeleniny. Zahnutá čepel je vhodná pro krájení menších surovin.

můžete mít 2.10. - 3.10.

F. Dick 1905 plátkovací/dranžírovací nůž v délce 15 cm F. Dick 1905 víceúčelový nůž s vlnitým výbrusem v délce 26 cm
F. Dick 1905 plátkovací/dranžírovací nůž v délce 15 cm

Tento ostrý, tenký nůž lze bez problémů použít na krájení masa jako šunka či pečeně na dokonalé tenké plátky, aniž bychom při tom přišli o onu lahodnou šťávu z masa.

můžete mít 1.10. - 2.10.

F. Dick 1905 víceúčelový nůž s vlnitým výbrusem v délce 26 cm F. Dick 1905 víceúčelový nůž s vlnitým výbrusem v délce 26 cm
F. Dick 1905 víceúčelový nůž s vlnitým výbrusem v délce 26 cm

Čepel tohoto nože se ideálně hodí na řezání křupavé pečeně, chleba, koláčů a také ovoce a zeleniny s tvrdou slupkou, například melounu. Délka čepele nože je 26 cm.

můžete mít 1.10. - 2.10.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.