10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Satake Cutlery Nůž Magoroku Saku Sashimi 21 cm Satake Cutlery Nůž Magoroku Saku Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Nůž Magoroku Saku Sashimi 21 cm

Nůž na sašimi Magoroku Saku Satake 21 cmNůž na sašimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá ke krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je vynikající pro přípravu sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů s velmi jemnými ingrediencemi. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje jemn

můžete mít 2.12. - 3.12.

Satake Cutlery Nůž Masamune Nakiri 16 Cm Satake Cutlery Nůž Magoroku Saku Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Nůž Masamune Nakiri 16 Cm

Nůž Satake Masamune Nakiri 16 cm Nůž Satake Masamune Nakiri 16 cm Specializovaný japonský nůž určený pro krájení bylinek a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené ingredience rychle přemístit do salátové mísy nebo pánve.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Satake Cutlery Univerzální Nůž Katsu 13,5 Cm Satake Cutlery Nůž Magoroku Saku Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Univerzální Nůž Katsu 13,5 Cm

Univerzální nůž Satake Katsu 13,5 cm Satake Katsu Univerzální kuchyňský nůž 13,5 cm Všestranný kuchyňský nůž, který se používá na krájení malých a středně velkých produktů a v případě potřeby i na loupání zeleniny a ovoce.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Orion Kuchyňský nůž MASTER 20 cm (akční sada 2 ks) Orion Kuchyňský nůž MASTER santoku 18,5 cm (akční sada 2 ks)
Orion Kuchyňský nůž MASTER 20 cm (akční sada 2 ks)

Kuchyňský nůž z kolekce Master pro profesionální využití. Bude se hodit i pro vášnivé amatérské kuchaře, domácí gurmány a labužníky. Robustní čepel je opatřena štíhlým ostřím. Krájení je snadné, přesné, dokonalé. Ostrost v celé délce čepele vydrží při správném zacházení velmi dlouho.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Orion Kuchyňský nůž MASTER santoku 18,5 cm (akční sada 2 ks) Orion Kuchyňský nůž MASTER santoku 18,5 cm (akční sada 2 ks)
Orion Kuchyňský nůž MASTER santoku 18,5 cm (akční sada 2 ks)

Kuchyňský nůž santoku z kolekce Master pro profesionální využití. Bude se hodit i pro vášnivé amatérské kuchaře, domácí gurmány a labužníky. Poradí si s krájením, drcením a sekáním masa, ryb a zeleniny. Robustní čepel je opatřena štíhlým ostřím. Krájení je snadné, přesné, dokonalé.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Orion Kuchyňský nůž Motion sada 3 ks (akční sada 2 ks) Orion Kuchyňský nůž MASTER santoku 18,5 cm (akční sada 2 ks)
Orion Kuchyňský nůž Motion sada 3 ks (akční sada 2 ks)

Sada 3 kuchyňských nožů ve velmi zajímavém provedení. Materiál: nerezová ocel, plast. Rukojeť skvěle padne do ruky. Vhodné jako skvělý dárek. Krájení je snadné, přesné. Rozměry: d. čepele 20/12/9 cm, celkové délky nožů 33,5/23/20 cm. Po umytí v myčce dobře vysušte.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Orion Řeznický nůž 17,5 cm (akční sada 2 ks) Victorinox Nůž na chleba Swiss Classic 21cm růžový
Orion Řeznický nůž 17,5 cm (akční sada 2 ks)

Nůž řeznický PROFI 7 české výroby najde ve Vaší kuchyni široké uplatnění. Materiál: čepel je vyrobena z kvalitní nerezavějící oceli, na rukojeť je použita zdravotně nezávadná plastická hmota – tepelná odolnost do 100 °C. Je odolný proti nárazu.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Orion Kuchyňský nůž 17,5 cm Victorinox Nůž na chleba Swiss Classic 21cm růžový
Orion Kuchyňský nůž 17,5 cm

Vzniká z 2 ocelí různého složení, které jsou zahříváním spojeny v jeden celek tak, že vznikne jedinečná struktura čepele s vynikajícími vlastnostmi. Damašková ocel je tvrdá, odolná vůči opotřebení, houževnatá, vysoce stabilní a má dlouhou životnost.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.