10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Fissman Fissman Kensei Mitsuyoshi užitkový nůž 2593 Fissman Fissman Kensei Mitsuyoshi kuchyňský nůž santoku 2591
Fissman Fissman Kensei Mitsuyoshi užitkový nůž 2593

Technické údaje: Celková délka: 215 mm Délka čepele: 100 mm Ocel: Jádro – VG-10 < LI>Tvrzení: 60 HRC Rukojeť: G10 Hmotnost 116 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman Kensei Mitsuyoshi kuchyňský nůž santoku 2591 Fissman Fissman Kensei Mitsuyoshi kuchyňský nůž santoku 2591
Fissman Fissman Kensei Mitsuyoshi kuchyňský nůž santoku 2591

Technické údaje: Celková délka: 300 mm Délka čepele: 170 mm Ocel: Jádro – VG-10 Tvrzení: 60 HRC Rukojeť: G10 Hmotnost 254 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman Kensei Mitsuyoshi Damasův nůž 13 2592 Fissman Fissman Kensei Mitsuyoshi kuchyňský nůž santoku 2591
Fissman Fissman Kensei Mitsuyoshi Damasův nůž 13 2592

Technické údaje: Celková délka: 230 mm Délka čepele: 120 mm Ocel: Jádro – VG-10 < LI>Tvrzení: 60 HRC Rukojeť: G10 Hmotnost 122 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman Kitakami kuchařský nůž 20cm 2512 Fissman Fissman Kitakami kuchyňský nůž kráječ 20cm 2513
Fissman Fissman Kitakami kuchařský nůž 20cm 2512

Technické údaje: Celková délka: 320mm Délka čepele: 200mm Ocel: X50CrMoV15 Kalení: 57±2 HRC Rukojeť: plast < LI>Hmotnost: 123 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman Kitakami kuchyňský nůž kráječ 20cm 2513 Fissman Fissman Kitakami kuchyňský nůž kráječ 20cm 2513
Fissman Fissman Kitakami kuchyňský nůž kráječ 20cm 2513

Technické údaje: Celková délka: 320mm Délka čepele: 200mm Ocel: X50CrMoV15 Kalení: 57 ±2 HRC Rukojeť: plast < LI>Hmotnost: 106 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman Koch kuchařský nůž 20cm 2381 Fissman Fissman Kitakami kuchyňský nůž kráječ 20cm 2513
Fissman Fissman Koch kuchařský nůž 20cm 2381

Technické údaje: Celková délka: 330mm Délka čepele: 200mm Ocel: 5Cr15MoV Kalení: 57 HRC Rukojeť: plast Hmotnost : 206 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman Koch Kuchyňský nůž Santoku 18cm 2384 Fissman Fissman Koch kuchyňský nůž na krájení 9 cm 2388
Fissman Fissman Koch Kuchyňský nůž Santoku 18cm 2384

Technické údaje: Celková délka: 310mm Délka čepele: 180mm Ocel: 5Cr15MoV Kalení: 57 HRC Rukojeť: plast Hmotnost : 200 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman Koch kuchyňský nůž na krájení 9 cm 2388 Fissman Fissman Koch kuchyňský nůž na krájení 9 cm 2388
Fissman Fissman Koch kuchyňský nůž na krájení 9 cm 2388

Technické údaje: Celková délka: 205mm Délka čepele: 90mm Ocel: 5Cr15MoV Kalení: 57 HRC Rukojeť: plast Hmotnost : 84 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman Koch malý kuchařský nůž 15cm 2382 Fissman Fissman Koch kuchyňský nůž na krájení 9 cm 2388
Fissman Fissman Koch malý kuchařský nůž 15cm 2382

Technické údaje: Celková délka: 285mm Délka čepele: 150mm Ocel: 5Cr15MoV Kalení: 57 HRC Rukojeť: plast Hmotnost : 180 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman Koyoshi krájecí kuchyňský nůž 10cm 2510 Fissman Fissman Koyoshi krájecí kuchyňský nůž 10cm 2510
Fissman Fissman Koyoshi krájecí kuchyňský nůž 10cm 2510

Technické údaje: Celková délka: 200mm Délka čepele: 100mm Ocel: X50CRMOV15 Kalení: 56 HRC Rukojeť: plast Hmotnost : 89 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman kráječ kuchyňských nožů mainz 2740 Fissman Fissman Koyoshi krájecí kuchyňský nůž 10cm 2510
Fissman Fissman kráječ kuchyňských nožů mainz 2740

Technické údaje: Celková délka: 320 mm Délka čepele: 200 mm Ocel: X30Cr13 Kalení: 55 HRC Rukojeť: plast Hmotnost 115 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Fissman Fissman kráječ kuchyňských nožů ferdinand 2835 Fissman Fissman Koyoshi krájecí kuchyňský nůž 10cm 2510
Fissman Fissman kráječ kuchyňských nožů ferdinand 2835

Technické údaje: Celková délka: 340 mm Délka čepele: 210 mm Ocel: X50Cr15MoV Kalení: 55 HRC Rukojeť: dřevo Hmotnost 146 g

můžete mít 7.10. - 9.10.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.