10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
F. Dick Red Spirit Usuba v délce 18 cm F. Dick Red Spirit Usuba v délce 18 cm
F. Dick Red Spirit Usuba v délce 18 cm

Usuba ze série RED SPIRIT je nůž s úzkou čepelí a je určen ke krájení zeleniny a ovoce. Velká ostrost tohoto nože umožní krájení tužších potravin bez jejich poškození.

můžete mít 22.10. - 23.10.

F. Dick Red Spirit Santoku nůž 18 cm F. Dick Red Spirit Usuba v délce 18 cm
F. Dick Red Spirit Santoku nůž 18 cm

Nůž santoku je vhodný na krájení a sekání jakékoliv zeeniny a ovoce. Díky speciálnímu tvaru lze nakrájenou zeleninu přímo nabrat na nůž a vložit do pánve, hrnce atd. Bez problémů umí také krájet maso.

můžete mít 22.10. - 23.10.

Giesser Messer Ocílka Chef 25 cm F. Dick Red Spirit Usuba v délce 18 cm
Giesser Messer Ocílka Chef 25 cm

Kvalitní ocílka od německého výrobce dokonale nabrousí vaše nože. Protiskluzová rukojeť umožňuje snadnou a příjemnou manipulaci. Ocílka Chef 25 cm Giesser ocílka Chef 25 cm Parametry

Materiál: nerezová ocel, plast
Délka: 25 cm
Cena uvedena za 1 kus

Využití ocílky

Ostření nožů.

můžete mít 23.10.

F. Dick Red Spirit vidlička v délce 20 cm Robert Welch Nož santoku SIGNATURE 17 cm / Robert Welch
F. Dick Red Spirit vidlička v délce 20 cm

Vidlička Vám pomůže s přípravou pečeně, drůbeže i při otáčení masa. Cenná šťáva tak neunikne ven, ale zůstane uvnitř, přesně tam, kde má být.

můžete mít 22.10. - 23.10.

Robert Welch Nož santoku SIGNATURE 17 cm / Robert Welch Robert Welch Nož santoku SIGNATURE 17 cm / Robert Welch
Robert Welch Nož santoku SIGNATURE 17 cm / Robert Welch

Nůž santoku – japonská klasika od britské společnosti Robert Welch. Navržen ve spolupráci s profesionálními kuchaři. Široké ostří s charakteristickými žlábky (nazývanými granton) napomáhá přesnému krájení a snadnému oddělování už krájených kousků od nože. Ideální pro

můžete mít 24.10. - 25.10.

F. Dick Red Spirit Yanagiba v délce 24 cm Robert Welch Nož santoku SIGNATURE 17 cm / Robert Welch
F. Dick Red Spirit Yanagiba v délce 24 cm

Série Red Spirit se dočkala exkluzivního přírůstku!. V Asii je yanagiba tradičním nožem na sushi a sashimi. Dlouhá, jemná a extrémně ostrá čepel umožňuje precizní zpracování masa, hlavně filetování a plátkování ryb.

můžete mít 23.10. - 24.10.

Sada kuchyňských nožů Vintage Cuisine Suncraft Suncraft SENZO CLAD Petty kuchyňský nůž 135 mm [AS-04]
Sada kuchyňských nožů Vintage Cuisine

POPIS Vaření je o učení, hraní si s chutěmi a kulinářském experimentování.

můžete mít 30.10. - 1.11.

Sada kuchyňských nožů Vintage Cuisine Suncraft Suncraft SENZO CLAD Petty kuchyňský nůž 135 mm [AS-04]
Sada kuchyňských nožů Vintage Cuisine

POPIS Vaření je o učení, hraní si s chutěmi a kulinářském experimentování.

můžete mít 30.10. - 1.11.

Sada kuchyňských nožů Vintage Cuisine de Buyer Filetovací nůž , 4283.16, FK2, čepel 16 cm, německá ocel, nerezová čepel, tvrdost 56+/-2 HRC, pro profesionální použití
Sada kuchyňských nožů Vintage Cuisine

POPIS Vaření je o učení, hraní si s chutěmi a kulinářském experimentování.

můžete mít 30.10. - 1.11.

Samura Damaškový Nůž Na Chleba 230mm de Buyer Filetovací nůž , 4283.16, FK2, čepel 16 cm, německá ocel, nerezová čepel, tvrdost 56+/-2 HRC, pro profesionální použití
Samura Damaškový Nůž Na Chleba 230mm

Damaškový nůž na chleba Samura 230mm Vroubkovaná čepel je velmi účinná v některých situacích: krájení chleba, prořezávání tvrdých šlach nebo mírně rozmraženého masa. Nůž na chleba Samura Damašek je organickou kombinací dokonalého stylu a efektivity.

můžete mít 24.10. - 25.10.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.