10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Victorinox Nůž Na Chléb A Pečivo Swiss Classic, 22 Cm, Victorinox Nůž Na Chléb A Pečivo Swiss Classic, 22 Cm,
Victorinox Nůž Na Chléb A Pečivo Swiss Classic, 22 Cm,

Nůž na chléb a pečivo Swiss Classic, 22 cm, Victorinox 6.8633.22B blistr Nůž na chléb a pečivo Swiss Classic 22cm 6.8633.22B Nůž s vroubkovanou čepelí na pečení Nůž na chléb a pečivo Swiss Classic je výjimečně šikovný a funkční nástroj.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Victorinox Nůž plátkovací (5.4203.25) Victorinox Nůž Na Chléb A Pečivo Swiss Classic, 22 Cm,
Victorinox Nůž plátkovací (5.4203.25)

Nůž plátkovací (5.4203.25) Victorinox Victorinox Nůž plátkovací (5.4203.25) Victorinox

  • černá plastová rukojeť
  • čepel (šířka 30mm) zakončená kulatou
  • čepel o délce 25 cm (5.4203.25)

Pořiďte si nůž na krájení (5.4203.25) Victorinox ještě dnes.

Kód výrobce: 5.4203.25

můžete mít 2.12. - 3.12.

Victorinox Filetovací Nůž 6.8713.20g Victorinox Nůž Na Chléb A Pečivo Swiss Classic, 22 Cm,
Victorinox Filetovací Nůž 6.8713.20g

Victorinox filetovací nůž 6.8713.20G Filetovací nůž s ohebnou čepelí Když je čas na úpravu vašich ryb, tento jedinečný filetovací nůž vám to usnadní. Jeho neuvěřitelně ostrá a flexibilní čepel vám poskytuje efektivitu a snadné krájení, které potřebujete k přípravě dokonalých rybích filetů.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Samura Nůž na chléb MO-V 230 mm Victorinox Krájecí nůž 5.8443.25 Swibo
Samura Nůž na chléb MO-V 230 mm

Technické údaje:

Délka čepele: 320 mm

Délka čepele: 230mm Ocel: AUS-8 Kalení: 59HRC Rukojeť: G10 Hmotnost: 200 g Vůně čerstvě upečeného chleba … Už si chcete dát krajíc, že? Na krájení chleba je nejlepší používat speciální nože na chleba. Nenaruší tvar krájeného výrobku a sníží míru dro

můžete mít 2.12. - 3.12.

Victorinox Nůž 5.4233.25 Victorinox Krájecí nůž 5.8443.25 Swibo
Victorinox Nůž 5.4233.25

Nůž Victorinox 5.4233.25 – černá plastová rukojeť- vroubkovaná čepel se zaobleným koncem- Čepel dlouhá 25 cm (5.4233.25)Koupit nůž Victorinox 5.4233.25 ještě dnes.

Momentálně nedostupné

Victorinox Krájecí nůž 5.8443.25 Swibo Victorinox Krájecí nůž 5.8443.25 Swibo
Victorinox Krájecí nůž 5.8443.25 Swibo

Krájecí nůž 5.8443.25 Victorinox SwiboNůž na krájení 5.8443.25 Victorinox SwiboNOVÁ KONCEPCE, STÁLÁ KVALITAVýrobky Victorinox jsou již léta trvale oblíbené jak u amatérských kuchařů, tak u profesionálních kuchařů. V letošním roce bude nabídka kuchyňských nožů rozšířena o profesionální řadu SWIBO pro

můžete mít 2.12. - 3.12.

Victorinox Nůž na maso / kuchařský nůž se širokou čepelí 5.2063.20 Victorinox Nůž na maso / kuchařský nůž se širokou čepelí 5.2063.20
Victorinox Nůž na maso / kuchařský nůž se širokou čepelí 5.2063.20

Ergonomický porcovací nůž.

Nástroj pro široké spektrum použití. Porcovací nůž Fibrox ocení domácí i profesionální kuchaři pro jeho pohodlnou, protiskluzovou a ergonomickou rukojeť a optimální vyvážení pro pohodlí a bezpečnost. Tento nůž s extrémně ostrým ostřím umožňuje snadno a efektivně k

můžete mít 2.12. - 3.12.

Satake Cutlery Satake Sword Smith nůž deba 16 cm 803243 Victorinox Nůž na maso / kuchařský nůž se širokou čepelí 5.2063.20
Satake Cutlery Satake Sword Smith nůž deba 16 cm 803243

Tradiční japonský nůž se silnou, zkosenou čepelí, používaný k odstraňování hlav a filetování ryb tak, aby nedošlo k poškození jejich jemného masa. V Japonsku se často používá k přípravě drůbežího masa, ale není to klasický sekáček a nemělo by se s ním silně bít.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Satake Cutlery Satake Black univerzální nůž 13,5 cm 806831 Victorinox Nůž na maso / kuchařský nůž se širokou čepelí 5.2063.20
Satake Cutlery Satake Black univerzální nůž 13,5 cm 806831

Všestranný kuchyňský nůž, který se používá na krájení malých a středně velkých produktů, v případě potřeby i na loupání zeleniny a ovoce. Ideální pro sekání česneku, krájení rajčat nebo dělení malých sendvičů. Úspěšně nahradí kuchařský nůž, když se dlouhý nůž ukáže jako neskladný.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Satake Cutlery Satake Satoru univerzální nůž 13,5 cm 803663 Satake Cutlery Satake Satoru Santoku univerzální nůž 13,5 cm 803656
Satake Cutlery Satake Satoru univerzální nůž 13,5 cm 803663

Všestranný kuchyňský nůž, který se používá na krájení malých a středně velkých produktů a v případě potřeby i na loupání zeleniny a ovoce. Perfektní pro sekání česneku, krájení rajčat nebo dělení malých sendvičů. Úspěšně nahradí kuchařský nůž, když se dlouhý nůž ukáže jako neskladný.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Satake Cutlery Satake Sword Smith Nůž Santoku 17 cm 803229 Satake Cutlery Satake Satoru Santoku univerzální nůž 13,5 cm 803656
Satake Cutlery Satake Sword Smith Nůž Santoku 17 cm 803229

Všestranný japonský kuchyňský nůž, určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přemístění nasekaných produktů do salátové mísy nebo na pánev a hodí se také k drcení česneku. Vysoká rukojeť zabraňuje úderům kloubů na prkno.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Satake Cutlery Satake Satoru Santoku univerzální nůž 13,5 cm 803656 Satake Cutlery Satake Satoru Santoku univerzální nůž 13,5 cm 803656
Satake Cutlery Satake Satoru Santoku univerzální nůž 13,5 cm 803656

Všestranný japonský kuchyňský nůž, určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přemístění nasekaných produktů do salátové mísy nebo na pánev a hodí se také k drcení česneku.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.