10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
shumee Flexibilní nůž na filetování syrového masa Green Line 330mm Hendi 843321 shumee Flexibilní nůž na filetování syrového masa Green Line 330mm Hendi 843321
shumee Flexibilní nůž na filetování syrového masa Green Line 330mm Hendi 843321

skluzové vlastnosti a je mnohem bezpečnější použití než tradiční rukojeti, – lze mýt v myčce na nádobí a dezinfikovat, – zelená barva činí nůž dobře viditelným na pracovní desce Parametry: – délka čepele: 210 mm – délka nože: 330 mm V ceně: – Nůž na filetování ryb, syrového masa ze série Green Line

můžete mít 3.12. - 5.12.

shumee Nůž kuchařský 300 mm HACCP GASTRO - Hendi 840467 shumee Flexibilní nůž na filetování syrového masa Green Line 330mm Hendi 843321
shumee Nůž kuchařský 300 mm HACCP GASTRO - Hendi 840467

ladu se standardem HACCP, – Vhodné do myčky. Technické parametry: – Katalogové číslo – 840467 – Série – Gastro – Stav – Nové – Materiál čepele – Chrom-molybden-vanadová ocel (x50CrMoV15) – Materiál rukojeti – Polypropylen – Tloušťka – 3 mm – Délka čepele – 300 mm Sada obsahuje: – Nůž kuchyně Gastro

Momentálně nedostupné

shumee Kuchyňská linka na nože HENDI 22 - Hendi 282076 shumee Flexibilní nůž na filetování syrového masa Green Line 330mm Hendi 843321
shumee Kuchyňská linka na nože HENDI 22 - Hendi 282076

Číslo výrobce: 282076 Nůž Wolf – vyrobeno z nerezové oceli – vhodné do myčky – vhodné pro kód stroje 282007 V ceně: – nůž Wolf

můžete mít 3.12. - 5.12.

Tramontina Century NSF kuchyňský nůž na ovoce/zeleninu 10cm Tramontina Century NSF kuchyňský nůž na ovoce/zeleninu 10cm
Tramontina Century NSF kuchyňský nůž na ovoce/zeleninu 10cm

Kuchyňský nůž s ostřím o délce 10 cm z řady Century brazilské značky Tramontina byl speciálně vyvinut pro intenzivní používání. Jejich kvalitu ocení jak profesionální kuchaři, tak i milovníci domácího vaření. Jejich kvalita a dlouhá životnost spočívá ve výrobě z jednoho kusu oceli, tzv. „Monobloku“.

Momentálně nedostupné

Fissman Koch malý kuchařský nůž 15cm Tramontina Century NSF kuchyňský nůž na ovoce/zeleninu 10cm
Fissman Koch malý kuchařský nůž 15cm

Fissman Koch malý šéfkuchařský nůž 15cm Fissman Fissman Koch, malý šéfkuchařský nůž, je kvintesencí kombinace funkčnosti s přesností, dokonale hodí do potřeb moderní kuchyně. Tento nůž vyrobený z vysoce kvalitní oceli 5Cr15MoV zaručuje nejen odolnost proti korozi a dlouhou životnost, ale tak

můžete mít 3.12. - 4.12.

ARTPOL Sada vrtáků a sekáčů Sds Plus 17Szt. /5-16Mm/ /Ar Tramontina Century NSF kuchyňský nůž na ovoce/zeleninu 10cm
ARTPOL Sada vrtáků a sekáčů Sds Plus 17Szt. /5-16Mm/ /Ar

Sada vrtáků a sekáčů do betonu SDS-Plus 5–16mm 17ks (48547)Sada: SDS-PlusPoužití: do betonuKvantita: 17ksRozsah průměrů: 5–16 mmBity a dláta jsou součástí dodávky.

Momentálně nedostupné

Zeller Dřevný stojan na nože s noži v sadě Berlingerhaus BH-9538 Elektrický nůž Black Rose Collection
Zeller Dřevný stojan na nože s noži v sadě

Kompletní sada kuchyňských nožů s dřevěným blokem – všestrannost a elegance pro každou kuchyni

Všestranná sada: Kompletní sada – dřevěný blok na nože a 12 vysoká kvalita kuchyňských nožů. Ideální pro každého, kdo si cení profesionální nástroje v kuchyni.

můžete mít 28.11.

EDENBERG Sada nožů Edenberg 6ks EB-953 Berlingerhaus BH-9538 Elektrický nůž Black Rose Collection
EDENBERG Sada nožů Edenberg 6ks EB-953

Materiál: uhlíková ocel

Ergonomické rukojeti

Vyrobeno z jednoho kusu oceli

můžete mít 28.11. - 29.11.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.