Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Typ nože
Délka čepele
Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!
Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití
Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.
Univerzální kuchyňský nůž
Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.
Kuchyňský nůž na pečivo
Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.
Nůž na maso
Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.
Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce
Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.
Filetovací nůž
Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.
Sady kuchyňských nožů
Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.
Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.
Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože
Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.
- Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
- Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
- Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
- Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.
*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.
Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky
Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.
- Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
- Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
- Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Řeznický nůž na čtvrtkování masa, řada 2900, délka 200/336 mm
můžete mít 2.12. - 3.12.
Pevný, vroubkovaný nůž, který se používá na krájení různých druhů chleba. Díky velmi ostrému ostří je nůž ideální pro krájení čerstvého, křupavého pečiva. Dlouhá čepel vám umožní pohodlně nakrájet i ty největší bochníky, aniž byste rozdrtili jemnou dužinu rohlíku nebo chleba.
můžete mít 4.12. - 6.12.
Nůž Norr 12 cm je ideální pro krájení bylinek, ovoce nebo středně velké zeleniny. V jeho designu se snoubí tradiční severská kultura a kvalita z udržitelných zdrojů. Čepel je vyrobena z kvalitní německé oceli, rukojeť ze dřeva.
můžete mít DNES
Tmavě modrá rukojeť. Celková délka 38 cm, čepel délky 25 cm, váha 185 g.
Momentálně nedostupné
SADA 5 KUCHYŇSKÝCH NOŽŮ VE STOJANU KLAUSBERG KB-7616 Klausberg
nože vyrobené při vysoké teplotě, technologicky vyspělým procesem syntézy – čepele vyznačují dlouhou životností bez nutnosti ostření vybavené ergonomickými protiskluzovými rukojeťmi – pohodlné a pevné držení materiál: nerezová
můžete mít 3.12. - 4.12.
Vysoce kvalitní nůž šéfkuchaře s čepelí délky 22 cm a dřevěnou nýtovanou rukojetí, síla čepele 3 mm.
Momentálně nedostupné
Samura Harakiri nůž nakiri Samura Specifikace Typ nože Kráječ zeleniny Série Harakiri Čepel z oceli AUS-8 Vrstvy oceli 1 Tvrdost čepele (HRC) 58 Délka čepele (mm) 161 Materiál rukojeti Plast ABS Celková délka (mm) 300 Celková výška (mm) 50 Celková šířka (mm) 16
Kód výrobc
Momentálně nedostupné
Nůž na ústřice v délce 7 cm bez záštity je určen k preciznímu otevírání ústřic na profesionální úrovni. Úzký tvar čepele bez záštity umožňuje citlivě a bez poškození ústřici otevřít.
můžete mít 28.11. - 29.11.
Fissman Magnum kuchyňský nůž santoku 18cm Fissman Fissman Magnum santok Fissman Magnum,santoku spojuje tradici s moderním designem a technologií. Čepel nože má délku 180mm, což v kombinaci s celkovou délkou 310mm dělá z nože ideální nástroj pro přesné zpracování surovin. Čepel je vyrobena z oc
můžete mít 3.12. - 4.12.
Fissman Kronung šéfkuchařský nůž 20cm Fissman Fissman Kronung Šéfkuchařský nůž Představujeme kuchařský nůž Fissman ze série Kronung – skutečné mistrovské dílo, které kombinuje pevnost a přesnost v jednom elegantním nástroji. Nůž má celkovou délku 330mm, včetně 200mm čepele. Čepel je vyrobena z
Momentálně nedostupné
Fissman Elegance šéfkuchařský nůž 20cm Fissman Fissman Elegance Šéfkuchařský nůž Kuchařský nůž z řady Fissman Elegance je nástroj, který uspokojí i ty nejnáročnější kuchaře. Jeho celková délka 335 mm a délka čepele 200 mm z něj činí nůž s působivými rozměry, ideální pro krájení, krájení a seká
můžete mít 3.12. - 4.12.
Nůž Samura Harakiri Santoku Technická data Délka nože: 298 mm Délka čepele: 175 mm Ocel: AUS-8 Kalení: 59 HRC Rukojeť: ABS Hmotnost: 114g Harakiri Santoku, který kombinuje všechny funkce sekáčku s přesností kuchařského nože, je možná lehký nůž, ale rozhodně nesnižuje kvalitu.
Momentálně nedostupné
Kuchyňské nože
Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.
Kuchyňské nože Victorinox
Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.
Kuchyňské nože Fiskars
Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.
Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším
Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.
Japonské nože
Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.