10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Mleté maso (Edice Apetit) Farid Dahbi;Jiří Sádlo;Auguste Vimar: Mlsné čenichání - jihovýchodním směrem
Mleté maso (Edice Apetit)

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Mleté maso (Edice Apetit) Farid Dahbi;Jiří Sádlo;Auguste Vimar: Mlsné čenichání - jihovýchodním směrem
Mleté maso (Edice Apetit)

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Farid Dahbi;Jiří Sádlo;Auguste Vimar: Mlsné čenichání - jihovýchodním směrem Farid Dahbi;Jiří Sádlo;Auguste Vimar: Mlsné čenichání - jihovýchodním směrem
Farid Dahbi;Jiří Sádlo;Auguste Vimar: Mlsné čenichání - jihovýchodním směrem

„Nevěřte této knize! Copak by někdo normální sypal do karbanátků skořici?“ Kniha psaná brutálním jazykem okraje velkoměsta si hraje s chutěmi i češtinou ale i s literárními styly ba co i s etnickými a kulturními rozdíly.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Mlsné čenichání - Jiří Sádlo Mocňáková Kateřina, Kvízová Klára: Polévky a misky / 54 polévek, 54 misek od 15 designerů
Mlsné čenichání - Jiří Sádlo

Kniha psaná brutálním jazykem okraje velkoměsta si hraje s chutěmi i češtinou ale i s literárními styly ba co i s etnickými a kulturními rozdíly.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Mocňáková Kateřina, Kvízová Klára: Polévky a misky / 54 polévek, 54 misek od 15 designerů Mocňáková Kateřina, Kvízová Klára: Polévky a misky / 54 polévek, 54 misek od 15 designerů
Mocňáková Kateřina, Kvízová Klára: Polévky a misky / 54 polévek, 54 misek od 15 designerů

Polévka je pro nás zosobnění domova, prostředí, kde žijeme a cítíme se dobře. Misky od českých a slovenských designerů představují právě to, co považujeme za tak důležité — kořeny a tradice. Naplnily jsme je polévkami ze všech koutů světa.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Moderní mexická kuchařka Moje bezlepkové pečení - 100 kroků ke zdraví
Moderní mexická kuchařka

Guessadilla, burritos, tacos, salsy a margharita. Spousta papriček, kukuřičných tortill, avokáda a fazole na tisíce způsobů. To vše je součástí bohaté a chuťově rozmanité mexické kuchyně.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Moja chalupárska kuchyňa 2 Moje bezlepkové pečení - 100 kroků ke zdraví
Moja chalupárska kuchyňa 2

Nová kuchárska kniha autorky a moderátorky obľúbenej relácie Na Chalupe a šéfredaktorky magazínu Moja Chalupa Kataríny Jesenskej vás pozve späť k jednoduchosti a pôžitku z varenia. Prináša zabudnuté tradičné, ale aj nové svieže recepty, ktoré budete chcieť vyskúšať.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Moje bezlepkové pečení - 100 kroků ke zdraví Moje bezlepkové pečení - 100 kroků ke zdraví
Moje bezlepkové pečení - 100 kroků ke zdraví

Pokud jste na bezlepkové dietě, pravděpodobně jste už zjistili, že pečení bez lepku má svá úskalí.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Vláďa Vytásek;Jiří Kuchař: Moje domácí bylinková klasika Moje cesta k Michelinu - To nejlepší z receptů prvního československého michelinského šéfkuchaře
Vláďa Vytásek;Jiří Kuchař: Moje domácí bylinková klasika

Na zahrádce pěstuji léčivé rostliny už léta a ty teplomilnější, subtropické, mám ve skleníku, který se mi podařilo realizovat v prosinci roku 2019.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Moje rodinná kuchařka (z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube”) Moje cesta k Michelinu - To nejlepší z receptů prvního československého michelinského šéfkuchaře
Moje rodinná kuchařka (z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube”)

Moje rodinná kuchařka se věnuje receptům pro celou rodinu a její autorka se svými recepty snaží lidi přesvědčit, že i za málo peněz může být hodně muziky.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně