10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Kohoutová Lucie: Kuchařka pro Matýska aneb Když nechcete mít doma malého cvalíka… Kohoutová Lucie: Kuchařka pro Matýska aneb Když nechcete mít doma malého cvalíka…
Kohoutová Lucie: Kuchařka pro Matýska aneb Když nechcete mít doma malého cvalíka…

V dnešní době přibývá dětí s nadváhou, ať už je příčina v tom, že mají mnohem méně pohybu, či mají zdravotní potíže.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Kohoutová Lucie: Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice Kohoutová Lucie: Kuchařka pro Matýska aneb Když nechcete mít doma malého cvalíka…
Kohoutová Lucie: Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice

Nová publikace inspirovaná Šumavou je volným pokračováním úspěšné kuchařky Recepty ze šumavské vesnice. Autorka se tentokrát věnuje připomenutí svátků a tradic, spojených s touto malebnou krajinou.

můžete mít 2.12. - 3.12.

kol.: Brambory 50 snadných receptů Kohoutová Lucie: Kuchařka pro Matýska aneb Když nechcete mít doma malého cvalíka…
kol.: Brambory 50 snadných receptů

Academia Barilla vybrala 50 receptů, které obsahují brambory. Některá z nich jsou typickými italskými jídly, další recepty byly vytvořeny spojením brambor s dalšími typickými ingrediencemi italské kuchyně: sýry, masnými výrobky, taktéž s kaštany, hřiby a sušenou treskou.

můžete mít 2.12. - 3.12.

kol.: Těstoviny 50 snadných receptů Koláče a dorty - 50 snadných receptů
kol.: Těstoviny 50 snadných receptů

Nejznámější italský pokrm nejrozmanitějších tvarů i chutí. Kolektiv Academia Barilla přináší více než 130 receptů z 20 regionů, z nichž každý má svou vlastní historii.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Koláče a dorty - 50 snadných receptů Koláče a dorty - 50 snadných receptů
Koláče a dorty - 50 snadných receptů

Kniha představuje recepty od skutečně snadných až po komplikovanější, od tradičních po nápaditějších, které kombinují například ovoce a byliny v broskvovém koláči s rozmarýnem; využívá i zeleninu v dýňovém …

můžete mít 3.12. - 5.12.

Koláče, dorty a bábovky Koláče a dorty - 50 snadných receptů
Koláče, dorty a bábovky

Kdo by si rád nepochutnal, třeba na ořechových řezech, ovocném koláči, nedělní bábovce nebo slavnostním dortu?

můžete mít 3.12. - 5.12.

Koláče (Edice Apetit) Kolbábek Adam, Humbrich Lukáš,: Degustační deník - notes
Koláče (Edice Apetit)

První kniha Apetitu s vůní čerstvě upečených koláčů První z řady kuchařek z Edice Apetit vám nabídne sto prověřených receptů na skvělé koláče. S naší kuchařkou si budete pečení užívat! Ovocný, čokoládový, nebo ořechový?

můžete mít 2.12. - 3.12.

Koláče (Edice Apetit) Kolbábek Adam, Humbrich Lukáš,: Degustační deník - notes
Koláče (Edice Apetit)

První kniha Apetitu s vůní čerstvě upečených koláčů První z řady kuchařek z Edice Apetit vám nabídne sto prověřených receptů na skvělé koláče.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Kolbábek Adam, Humbrich Lukáš,: Degustační deník - notes Kolbábek Adam, Humbrich Lukáš,: Degustační deník - notes
Kolbábek Adam, Humbrich Lukáš,: Degustační deník - notes

Máte rádi víno, navštěvujete ochutnávky a objevujete nová vinařství, ale po pár týdnech si už nevzpomenete ani na název odrůdy? Právě pro Vás jsme připravili Degustační deník, který si Vaše zážitky, dojmy a získané vjemy zapamatuje za Vás.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Kolektív autorov: 100 najlepších slovenských vín 2009 kolektiv autorů: Parmigiano-Reggiano - 50 snadných receptů s parmazánem
Kolektív autorov: 100 najlepších slovenských vín 2009

Sprievodca najlepšími slovenskými vínami na trhu v roku 2009 od renomovaného degustátora a odborníka Fedora Malíka. Autor predstavuje 40 najlepších slovenských výrobcov vín a udeľuje ocenenia stovke vynikajúcich vín z ročníka 2008.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Kolektív autorov: Ottova rodinná kuchárka kolektiv autorů: Parmigiano-Reggiano - 50 snadných receptů s parmazánem
Kolektív autorov: Ottova rodinná kuchárka

Vyše 2000 receptov teplej a studenej kuchyne, vyskúšané a osvedčené návody a spôsoby na prípravu pokrmov v novej bohato ilustrovanej kuchárke.

můžete mít 2.12. - 3.12.

kolektiv autorů: Parmigiano-Reggiano - 50 snadných receptů s parmazánem kolektiv autorů: Parmigiano-Reggiano - 50 snadných receptů s parmazánem
kolektiv autorů: Parmigiano-Reggiano - 50 snadných receptů s parmazánem

Academia Barilla, mezinárodní centrum s úkolem šířit italskou gastronomii, pečlivě vybrala pro tuto knihu 50 receptů s parmazánem.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně