10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Klaudia Puchałka: Cukrářské zdobení - Dorty, koláče, buchty Klaus Herkommer: Buddha vaří - Výživa podle typologie tibetské medicíny
Klaudia Puchałka: Cukrářské zdobení - Dorty, koláče, buchty

Podívejte se, jak úžasně lze dekorovat dorty, koláče, buchty a další dezerty pro nejrůznější příležitosti.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Klaus Oberbeil: Ovocie a zelenina ako liek - Strava, ktorá lieči Klaus Herkommer: Buddha vaří - Výživa podle typologie tibetské medicíny
Klaus Oberbeil: Ovocie a zelenina ako liek - Strava, ktorá lieči

Ovocie a zelenina obsahujú všetky aktívne biogénne látky dôležité pre trvalé zdravie a silný imunitný systém. Cieľavedomou výživou môžeme predísť mnohým akútnym a chronickým chorobám alebo aspoň zmierniť účinky.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Klenoty klasické evropské kuchyně Klíma Petr: Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty
Klenoty klasické evropské kuchyně

Z dílny autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka přichází na trh zcela přepracovaný evergreen Klenoty klasické evropské kuchyně, výběr legendárních pokrmů, které dobyly svět.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Klíma Petr: Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny Klíma Petr: Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty
Klíma Petr: Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny

Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři!

S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Klíma Petr: Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty Klíma Petr: Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty
Klíma Petr: Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty

Konzumace výrobků z obilovin, především těch z pšenice, bývá spojována s různými zdravotními riziky a obezitou. Řada lidí dnes řeší také některou z forem intolerance lepku.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Klíma Petr: Zeleninová kuchařka - Z farmy přímo na váš stůl Klíma Petr: Zeleninová kuchařka - Z farmy přímo na váš stůl
Klíma Petr: Zeleninová kuchařka - Z farmy přímo na váš stůl

Přemýšlíte-li o tom, že omezíte ve své stravě maso, mléko, lepek či cukr a přikloníte se ke zdravému a k životnímu prostředí ohleduplnému způsobu stravování, ale nevíte, co vlastně vařit, pak je tato kniha určena právě vám!

můžete mít 2.12. - 3.12.

Klobásy a paštiky - Harald Scholl Klíma Petr: Zeleninová kuchařka - Z farmy přímo na váš stůl
Klobásy a paštiky - Harald Scholl

Pokud ve vás hotové uzenářské výrobky v samoobsluze vyvolávají podezření, pak je nejvyšší čas vyzkoušet si jejich domácí výrobu.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Knedlíková revoluce Klíma Petr: Zeleninová kuchařka - Z farmy přímo na váš stůl
Knedlíková revoluce

Atraktivní a veskrze inspirativní moderní kuchařská kniha: „kulatá revoluce“ – tradiční pokrm v novém kabátě!

můžete mít 2.12. - 3.12.

Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně
Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně

Knedlíky jsou synonymem tradice a požitku.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Knedlíky, noky & omáčky (Edice Apetit) Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně
Knedlíky, noky & omáčky (Edice Apetit)

Nadýchané knedlíky jako příloha i plněné jako samostatné jídlo. Ty nejlepší noky a k tomu poctivé české a inspirující zahraniční omáčky… Už se vám sbíhají sliny?

můžete mít 3.12. - 5.12.

Kniha na recepty karis EX62R15010 Pasta Knedlíky a noky - Klasika středoevropské kuchyně
Kniha na recepty karis EX62R15010 Pasta

Zapisujte si své kulinářské dobroty :) Kniha na recepty s karis blokem pro přidávání a vydělávání listů.

můžete mít 29.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně