Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Autor
Vydavatel
Knižní série
Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.
Nejprodávanější
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
V naší uspěchané době, kdy na nás technika útočí ze všech stran, těší se léčivé byliny a přírodní prostředky podporující naše zdraví stále většímu zájmu.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Knížka doplňuje Tajné slavnostní recepty o dorty a sladkosti, které jsou nezbytnou součástí svátečního menu. Najdete tu i rady, jak sladkosti ozdobit a ukázky ze staré cukrářské knihy doplněné opět o koláže ze starobylých pohlednic.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Traduje se, že česká kuchyně využívá při přípravě pokrmů málo zeleniny. Naši předkové však naopak vařili masité pokrmy pouze svátečně a zelenina pěstovaná na zahrádkách byla, kromě obilovin a posléze brambor, podstatnou součástí jídelníčku.
můžete mít 4.12. - 6.12.
Tentokrát se s babiččiným sešitkem vydáme na zahrádku a budeme se věnovat receptům ze všeho, co si můžeme sami vypěstovat. Ovoce, zelenina a bylinky vyrostlé bez chemie a hnojené přirozeně mají nejen lepší chuť, ale rozhodně i prospějí našemu zdraví.
můžete mít 2.12. - 3.12.
V dnešní době, kdy potraviny zdražují, můžeme se ohlédnout po pokrmech našich předků, kteří využívali i levnější suroviny. Brambory jsou jednou z možností, kdy s přidáním malého množství přísad uvaříme lahodný oběd nebo večeři, na kterých si všichni pochutnají.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Bleskové recepty jsou věnovány hospodyňkám, které mají na vaření málo času, a přesto chtějí připravit dobrý rychlý oběd nebo večeři. Většina by se měla vejít do půl hodiny a některé i do dvaceti minut.
můžete mít 28.11. - 29.11.
Tajné bylinkové recepty jsou další z řady malých babiččiných sešitků, věnovaných tentokrát bylinkám. Malá knížečka obsahuje přes padesát receptů s použitím bylinek v kuchyni. Kromě tradičních rodinných receptů je ozdobena obrázky ze starobylých herbářů a pohlednic.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Sešitek obsahuje většinou recepty na jednoduchá jídla. Předpokladem pro jejich přípravu jsou kvalitní suroviny a zelenina pěstovaná přirozeným způsobem bez použití umělých hnojiv. Pokrmy jsou většinou z drůbežího masa nebo ryb.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Oblíbená řada Tajných receptů je tentokrát doplněna o dietní recepty, kde najdete, jak vařit méně kaloricky a přece chutně. Obsahuje i tradiční, ale odlehčené pokrmy. Měly by být návodem, jak trochu změnit stravovací návyky.
můžete mít 2.12. - 3.12.
Nastala doba, kdy bychom se měli zamýšlet nad využitím surovin do posledního zbytečku. Naši předkové velmi šetřili, přesto dokázali připravit chutné a levné pokrmy. Nic nesmělo přijít nazmar. Babiččiny recepty budou dobrou inspirací a koláže přivaření potěší i oko.
můžete mít 28.11. - 29.11.
Babiččiny sešitky receptů by měly sloužit těm hospodyňkám, které ještě neopovrhují vařením a hledají inspiraci pro různé příležitosti. Tato knížečka je věnována nečekaným návštěvám. Zazvoní zvonek nebo telefon a nastane nečekaná situace.
můžete mít 2.12. - 3.12.
V řadě Tajné nedělní recepty najdete menu na každou neděli v roce. V třetím sešitku vám babička poradí, co dobrého si dát k obědu na podzim. Najdete tu nejlepší vyzkoušené rodinné recepty s ohledem na roční období.
můžete mít 28.11. - 29.11.
Vaříme s celebritami
Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.
V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.
Vegetariánství, veganství a diety
Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.
V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.
Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.
A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.
Exotická kuchyně
Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.