10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Kateřina Štechová: Tradičně a zdravě - Kuchařka nejen pro osoby s diabetem Kateřina Štechová: Tradičně a zdravě - Kuchařka nejen pro osoby s diabetem
Kateřina Štechová: Tradičně a zdravě - Kuchařka nejen pro osoby s diabetem

Zkušená autorka Zuzana Nováková (roz. Renčová) se v příběhu o rodině politického vězně vyrovnává částečně i s vlastní zkušeností. Klade si v něm otázku po možnostech „svobody na svobodě“ ve státem diktovaném životě.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Kateřina Švejdová: Maso Kateřina Štechová: Tradičně a zdravě - Kuchařka nejen pro osoby s diabetem
Kateřina Švejdová: Maso

Třetí z řady kuchařek z Edice Apetit vám nabídne 120 receptů na maso a 30 receptů na přílohy a omáčky v 10 kapitolách – vše pečlivě vybráno a vyzkoušeno redaktorkami Apetitu: Hovězí & telecí maso, Vepřové maso, Jehněčí & kůzlečí maso, Králík, Zvěřina.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Kateřina Winterová: Herbář ze zahrady přímo na talíř 2 Kateřina Štechová: Tradičně a zdravě - Kuchařka nejen pro osoby s diabetem
Kateřina Winterová: Herbář ze zahrady přímo na talíř 2

„Původní odrůdy, láskyplná péče, naslouchání přírodě a skvělé recepty, ve kterých všechny plodiny spotřebujeme. To je Herbář ze zahrady přímo na talíř.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Kateřina Winterová: Herbář ze zahrady přímo na talíř Kateřina Winterová: Vaříme podle Herbáře - 200 receptů a rad pro zdraví a inspiraci
Kateřina Winterová: Herbář ze zahrady přímo na talíř

„Moje první kniha, kterou jsem celou vypěstovala na své zahradě!“ hlásá Kateřina Winterová ke knižní novince.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Kateřina Winterová: Světová kuchyně plná bylin s koření Kateřina Winterová: Vaříme podle Herbáře - 200 receptů a rad pro zdraví a inspiraci
Kateřina Winterová: Světová kuchyně plná bylin s koření

Byliny, zdraví a inspirace, to je motto pořadu Herbář od počátku. A co dál? Co třeba koření? Exotické, léčivé a plné chutí!

můžete mít 3.12. - 5.12.

Kateřina Winterová: Vaříme podle Herbáře - 200 receptů a rad pro zdraví a inspiraci Kateřina Winterová: Vaříme podle Herbáře - 200 receptů a rad pro zdraví a inspiraci
Kateřina Winterová: Vaříme podle Herbáře - 200 receptů a rad pro zdraví a inspiraci

Moudrost našich babiček se vrací. Tato kniha vám nabídne nepřeberné množství rad, receptů a tipů, jak pracovat s bylinkami a jak je co nejlépe využít pro zdraví.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Katherine Bassford: Ako povedať nie cukru - Jednoduché tipy a rady na život bez cukru Kathi Langelier: Bylinková revoluce - Více než 65 receptů na léčivé čaje, elixíry, tinktury, sirupy, pokrmy a...
Katherine Bassford: Ako povedať nie cukru - Jednoduché tipy a rady na život bez cukru

Novinka z edície Ako povedať nie ponúka stravovacie tipy a lákavé recepty na pokrmy, pripravené bez cukru. Poradí vám, ako zlepšiť svoje stravovacie návyky a dostať cukor pod kontrolu, prirodzene, postupne a s čo najmenším stresom.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Katherine Bassford: Jak říct ne cukru - Snadné tipy a recepty, které vám pomohou zříct se cukru Kathi Langelier: Bylinková revoluce - Více než 65 receptů na léčivé čaje, elixíry, tinktury, sirupy, pokrmy a...
Katherine Bassford: Jak říct ne cukru - Snadné tipy a recepty, které vám pomohou zříct se cukru

Novinka z edice Jak říct ne nabízí stravovací tipy a lákavé recepty na pokrmy připravené bez cukru. Poradí vám, jak zlepšit své stravovací návyky a dostat cukr pod kontrolu, přirozeně, postupně, s co nejmenším stresem.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Kathi Langelier: Bylinková revoluce - Více než 65 receptů na léčivé čaje, elixíry, tinktury, sirupy, pokrmy a... Kathi Langelier: Bylinková revoluce - Více než 65 receptů na léčivé čaje, elixíry, tinktury, sirupy, pokrmy a...
Kathi Langelier: Bylinková revoluce - Více než 65 receptů na léčivé čaje, elixíry, tinktury, sirupy, pokrmy a...

Moderní průvodce holistickým zdravím a wellness za pomoci rostlin. Objevte léčivou sílu rostlin pro podporu vašeho zdraví a pohody Objevte léčivou sílu rostlin s Kathi Langelierovou, bylinkářkou oceněnou za její blog Herbal Revolution Farm + Apothecary.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Kathryn Lukas: Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture Katrina Ubell: Jak zhubnout jednou provždy - Změnou myšlení k trvalému snížení váhy
Kathryn Lukas: Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture

Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i díky jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Katka Švejdová: Zavařování Katrina Ubell: Jak zhubnout jednou provždy - Změnou myšlení k trvalému snížení váhy
Katka Švejdová: Zavařování

Domácí je nejlepší! Jahodový džem, švestková povidla, sladkokyselé okurky, ale třeba i nakládaný hermelín nebo utopence – to všechno si nyní můžete snadno a rychle připravit doma.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Katrina Ubell: Jak zhubnout jednou provždy - Změnou myšlení k trvalému snížení váhy Katrina Ubell: Jak zhubnout jednou provždy - Změnou myšlení k trvalému snížení váhy
Katrina Ubell: Jak zhubnout jednou provždy - Změnou myšlení k trvalému snížení váhy

Zhubnout není lehké. Ale udržet si sníženou váhu je těžší. Copak už si nikdy člověk nedá nic dobrého? Dá! Jen si to musí srovnat v hlavě. A o tom je tahle knížka.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně