10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Karen Duveová: Jíst slušně - Přemýšlejme o tom, co jíme Karen Pierce: Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie
Karen Duveová: Jíst slušně - Přemýšlejme o tom, co jíme

Karen Duveová nám nelítostně a s nadhledem klade otázky na tělo: Kolik si toho člověk může dopřávat na úkor druhých lidí, dokonce i zvířat a rostlin? Čeho jsme ochotni se vzdát, a bez čeho se naopak v životě neobejdeme? Můžeme mít z vlastního omezení prospěch?

můžete mít 2.12. - 3.12.

Karen Edwards: Kuchyně šetrná k planetě - Jak nakupovat a vařit ohleduplně k naší planetě Karen Pierce: Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie
Karen Edwards: Kuchyně šetrná k planetě - Jak nakupovat a vařit ohleduplně k naší planetě

Tato krásná dárková kniha se zamýšlí nad tím, jak nakupovat a vařit ohleduplně k životnímu prostředí. Naučíte se rozpoznat, které potraviny používat a kterým výrobkům se naopak raději vyhnout.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Karen Pierce: Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie Karen Pierce: Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie
Karen Pierce: Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie

Fanynka Agathy Christie a milovnice jídla Karen Pierce se ve své kuchařce zaměřuje na jídlo v detektivních románech Agathy Christie. Všechny je prošla a sepsala snadné recepty na pokrmy či nápoje, které jsou v nich zmiňovány anebo souvisejí s dějem.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Karin Hochegger: Pěstujeme bylinky Karin Stalzer: Co jednomu prospívá, druhému škodí - Individuálně orientovaná výživa
Karin Hochegger: Pěstujeme bylinky

Jako vzácný přírodní produkt má koření neocenitelnou hodnotu pro naše zdraví a pohodu. Obohacuje naši zahradu a kuchyni vůněmi a chutěmi, vnáší do našich životů barvu a rozmanitost.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Karin Stalzer: Co jednomu prospívá, druhému škodí - Individuálně orientovaná výživa Karin Stalzer: Co jednomu prospívá, druhému škodí - Individuálně orientovaná výživa
Karin Stalzer: Co jednomu prospívá, druhému škodí - Individuálně orientovaná výživa

Díky této čtivě a srozumitelně psané knize se dozvíte více o typických charakterových znacích pěti typů látkové výměny a seznámíte se s principy čínské nauky o stravování, kterou autorky přizpůsobily středoevropským zvyklostem a podmínkám.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Karina Havlů: Vaříme v remosce Karolína - Domácí kuchařka - Jídlo jako vášeň
Karina Havlů: Vaříme v remosce

V oblíbené kuchařce najdete tradiční pokrmy, ale můžete se seznámit i s recepty nevšedními, zajímavými, a hlavně chutnými.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Karolína - Domácí kuchařka Karolína - Domácí kuchařka - Jídlo jako vášeň
Karolína - Domácí kuchařka

Kniha je oslavou domácího vaření.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Karolína - Domácí kuchařka - Jídlo jako vášeň Karolína - Domácí kuchařka - Jídlo jako vášeň
Karolína - Domácí kuchařka - Jídlo jako vášeň

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření …

můžete mít 3.12. - 5.12.

Karolína Fourová: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Karolína Fourová: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
Karolína Fourová: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Karolína Fourová: Výživná kniha o jídle Karolína Fourová: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
Karolína Fourová: Výživná kniha o jídle

Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Karolína Kamberská: Gurmánkou navždy Karolína Fourová: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
Karolína Kamberská: Gurmánkou navždy

"Jsou dvě. Jedna černovláska, druhá blondýna. Ale mnohem víc mají společného. Oběma je jim „něco přes pade”, profesionálně se věnují jídlu a zdravé štíhlosti. Jedna jako obezitoložka, druhá jako gastronomická novinářka a kuchařka.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně