10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Ivana Stenzlová: Šance pro ženu 40+ - jak vyladit svou váhu, hormony, výživu a zdraví Ivana Tremlová: Kuchařka pro nejmenší - Recepty přímo od maminek. Testováno na dětech.
Ivana Stenzlová: Šance pro ženu 40+ - jak vyladit svou váhu, hormony, výživu a zdraví

Propojení západní a východní medicíny Průvodce hormonálními změnami Recepty podle pěti elementů Tato kniha objasňuje obtíže spojené s hormonálními změnami během klimakteria a nabízí jejich dostupná a přirozená řešení.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Ivana Tremlová: Kuchařka pro nejmenší - Recepty přímo od maminek. Testováno na dětech. Ivana Tremlová: Kuchařka pro nejmenší - Recepty přímo od maminek. Testováno na dětech.
Ivana Tremlová: Kuchařka pro nejmenší - Recepty přímo od maminek. Testováno na dětech.

Tato kuchařka pro nejmenší vznikla ve spolupráci několika maminek, které zde představují jednoduchost a inspiraci ve vaření pokrmů pro ty nejmenší od ukončeného 4. měsíce.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Iveta Toušlová: Toulavé recepty - Kuchařka krajových specialit Ivana Tremlová: Kuchařka pro nejmenší - Recepty přímo od maminek. Testováno na dětech.
Iveta Toušlová: Toulavé recepty - Kuchařka krajových specialit

Už jste někdy jedli vozkovu polévku nebo mačanku? Tušíte, co jsou to bacekýchle a kontrabáš? A víte, kde by vás pohostili jabkanci či řepánky? Pokud ne, v této knize najdete na všechny otázky odpovědi.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Já zhubnu - s rozumem, zdravě a natrvalo, 2. aktual. vyd. Jablka a hrušky - 100 receptů z nejoblíbenějšího ovoce (Edice Apetit)
Já zhubnu - s rozumem, zdravě a natrvalo, 2. aktual. vyd.

Podle průzkumů společnosti STOB téměř každá žena vyzkoušela alespoň jednou za život nějakou dietu.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jablka a hrušky - 100 receptů z nejoblíbenějšího ovoce (Edice Apetit) Jablka a hrušky - 100 receptů z nejoblíbenějšího ovoce (Edice Apetit)
Jablka a hrušky - 100 receptů z nejoblíbenějšího ovoce (Edice Apetit)

Známé pořekadlo praví, že jablka se nemají míchat s hruškami. Časopis Apetit ale přesně to udělal a vyšla z toho nápaditá kuchařka Jablka a hrušky, která je plná sladkých i slaných receptů z nejoblíbenějšího ovoce.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jablka a hrušky - 100 recepů z nejoblíbenějšího ovoce Jablka a hrušky - 100 receptů z nejoblíbenějšího ovoce (Edice Apetit)
Jablka a hrušky - 100 recepů z nejoblíbenějšího ovoce

Známé pořekadlo praví, že jablka se nemají míchat s hruškami. Časopis Apetit ale přesně to udělal a vyšla z toho nápaditá kuchařka Jablka a hrušky, která je plná sladkých i slaných receptů z nejoblíbenějšího ovoce.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Jahnke Beate Mari: Japonská kuchyně - Jak na to Jahnke Beate Mari: Japonská kuchyně - Jak na to
Jahnke Beate Mari: Japonská kuchyně - Jak na to

Kuchyně Dálného východu je zdravá a nemusejí se jí bát ani začátečníci. Každý recept používá nejvýše deset surovin, které se dnes dají pohodlně sehnat v dobře zásobených obchodech nebo na internetu. Příprava je popsána krok za krokem.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jahody (Edice Apetit) Jahnke Beate Mari: Japonská kuchyně - Jak na to
Jahody (Edice Apetit)

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech.

Jahody jsou zkrátka božské. Omamně voní, jsou šťavnaté, sladké a nádherné na pohled.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jahody (Edice Apetit) Jahnke Beate Mari: Japonská kuchyně - Jak na to
Jahody (Edice Apetit)

Jahody jsou zkrátka božské. Omamně voní, jsou šťavnaté, sladké a nádherné na pohled. Už to je předurčuje k tomu, že je budou milovat davy. Navíc existuje tolik možností, jak si jahody užít!

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jahody (Edice Apetit) Jak dobře uvařit přátelům
Jahody (Edice Apetit)

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jak dobře uvařit přátelům Jak dobře uvařit přátelům
Jak dobře uvařit přátelům

Při posezení s přáteli nesmí chybět dobré jídlo.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jak dobře uvařit přátelům Jak dobře uvařit přátelům
Jak dobře uvařit přátelům

Při posezení s přáteli nesmí chybět dobré jídlo.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně