10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Herman Aihara: Kyseliny a zásady Hirohiko Shoda: Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně
Herman Aihara: Kyseliny a zásady

Herman Aihara ve své knize Kyseliny a zásady pečlivě studuje stav kyselin a zásad v těle a jejich vzájemné souvislosti. Svou pozornost zaměřuje na sjednocení západního pojetí kyselin a zásad a východních znalostí principu JIN a JANG, se kterým pracuje makrobiotika.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Herman Aihara: Základy makrobiotiky Hirohiko Shoda: Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně
Herman Aihara: Základy makrobiotiky

K tomu, aby člověk logicky pochopil, co potřebuje ve vztahu ke svému zdraví, momentálním potřebám i vztahu k prostředí, ve kterém žije, vznikla makrobiotika. Nejedná se o žádnou vědeckou disciplínu, ani sektu či výživový směr.

můžete mít 5.12. - 9.12.

Hirohiko Shoda: Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně Hirohiko Shoda: Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně
Hirohiko Shoda: Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně

Termínem washoku označujeme japonské jídlo a obecně japonskou kulturu stravování, včetně sociálních a duchovních aspektů spojených s uměním servírování, konceptem respektu k pokrmu, společenskosti a pohostinnosti a s pravidly týkajícími se etikety a životního stylu.

můžete mít 5.12. - 9.12.

Hity domácí kuchyně Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově 2. díl
Hity domácí kuchyně

Určitě každý se někdy setkal se situací, že nevěděl, co uvařit. Členové rodiny si vymýšlejí, jeden chce to, druhý zase ono, co s tím?

můžete mít 4.12. - 6.12.

Hlaváček Honza Žanek: 50 odstínů hantecu Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově 2. díl
Hlaváček Honza Žanek: 50 odstínů hantecu

Hantec v zážitcích padesáti osobností šoubyznysu. První hantecová kuchařka na světě. Jídla s příběhem.

To, že hantec způsobuje dobrou náladu a navíc chutná skvěle, zjistíte v dvojknize 50 odstínů hantecu / 50 chutí hantecu.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově 2. díl Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově 2. díl
Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově 2. díl

Když se bezlepkové vaření a pečení stane vášní… – recepty jsou chuťově nerozeznatelné od lepkových dobrot – rychlá, srozumitelná a jednoduchá příprava – recepty jsou vyladěné a pravidelně používané – recepty jsou vyzkoušené na vlastní rodině, přátelích a známých, kteří nejsou celiaci – vše je z

můžete mít 4.12. - 6.12.

Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově Hoang Long Tran: Víc než jen vietnamská kuchařka
Hlavní jídla, pečivo a speciality bezlepkově

Když se bezlepkové vaření a pečení stane vášní Tato kniha vám nabízí možnost i bez lepku znovu ucítit tu nádhernou vůni čerstvě upečeného pečiva, na které si můžete dát některou z pomazánek, domácí paštiku, povidla nebo sníst čerstvé jen tak…. – směs receptů určených pro váši snídani, svačinu, oběd

můžete mít 4.12. - 6.12.

Hoang Long Tran: Víc než jen vietnamská kuchařka Hoang Long Tran: Víc než jen vietnamská kuchařka
Hoang Long Tran: Víc než jen vietnamská kuchařka

Zajímavosti ze světa vietnamské kuchyně, představení tradičních vietnamských surovin a tipy na jejich nakupování, doporučení na vietnamské podniky v České republice, tipy na gastro výlety ve Vietnamu, ale hlavně obrovská nálož receptů na to nejlepší.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Hody, půsty, masopusty Hoang Long Tran: Víc než jen vietnamská kuchařka
Hody, půsty, masopusty

Nové vydání rozebrané knihy populární výtvarnice a etnografky Kamily Skopové (1944) Hody, půsty, masopusty volně navazuje na její předchozí publikace, zejména Rodinné stříbro, Vánoční svátky o století …

můžete mít 4.12. - 6.12.

Hofhanzlová Judita MUDR.: Polévky a kašičky pro nejmenší Hofhanzlová Judita MUDR.: Nastávající a kojící maminky si vaří chutně a zdravě
Hofhanzlová Judita MUDR.: Polévky a kašičky pro nejmenší

Milé maminky! Když se mi před pár lety narodily mé holčičky a já jsem začala připravovat kojenecká jídla, zdála se mi doporučovaná strava příliš jednotvárná.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Hofhanzlová Judita MUDR.: Nastávající a kojící maminky si vaří chutně a zdravě Hofhanzlová Judita MUDR.: Nastávající a kojící maminky si vaří chutně a zdravě
Hofhanzlová Judita MUDR.: Nastávající a kojící maminky si vaří chutně a zdravě

Rozsahem malá, ale významem velká kniha pro budoucí a kojící matky. Recepty a mnoho rad, jak v těhotenství a při kojení zahnat hlad. Autorkou knihy je lékařka a známa autorka knih o zdravé výživě pro děti MUDr. Judita Hofhanzlová. Od r.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Hojnost - Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně Hofhanzlová Judita MUDR.: Nastávající a kojící maminky si vaří chutně a zdravě
Hojnost - Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně

Yotam Ottolenghi se po úspěchu svých restaurací a knih řadí ke světovým kulinářským špičkám.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně