Objevte váš nový
obchod MALL na Allegro.
Objevte váš nový
obchod MALL na Allegro.

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Beate Mari Jahnke: Japonská kuchyně Bebarová Tereza, Maršálek Josef: Čas na pečení 2 Tereza a Josef
Beate Mari Jahnke: Japonská kuchyně

Kuchyně Dálného východu je zdravá a nemusejí se jí bát ani začátečníci. Každý recept používá nejvýše deset surovin, které se dnes dají pohodlně sehnat v dobře zásobených obchodech nebo na internetu. Příprava je popsána krok za krokem.

můžete mít 17.3. - 18.3.

Bebarová Tereza, Maršálek Josef: Buchty po ránu Bebarová Tereza, Maršálek Josef: Čas na pečení 2 Tereza a Josef
Bebarová Tereza, Maršálek Josef: Buchty po ránu

Už nemusíte chodit do cukrárny! Josef s Terezou vás nenechají v troubě a poradí vám, jak si ty největší dobroty upéct snadno doma, tak abyste jimi mohli pohostit i nečekanou nedělní návštěvu. Co dělat, když těsto nekyne? Jak vymazat formu na bábovku?

můžete mít 18.3. - 19.3.

Bebarová Tereza, Maršálek Josef: Čas na pečení 2 Tereza a Josef Bebarová Tereza, Maršálek Josef: Čas na pečení 2 Tereza a Josef
Bebarová Tereza, Maršálek Josef: Čas na pečení 2 Tereza a Josef

Pokud máte rádi pořady Peče celá země nebo Buchty po ránu, jsou už pro vás herečka Tereza Bebarová a cukrář Josef Maršálek staří známí. Společně vydali kuchařku Čas na pečení! a po velkém úspěchu se vám do ruky dostává její druhý díl.

můžete mít 18.3. - 19.3.

Becker Dirk, Wirtz Dieter H.,: Velká kniha o rumu Becker Peter, Wilhelmi Claudie,: Vaříme z divokých bylin - Sběr rostlin z okolní přírody, rada na je
Becker Dirk, Wirtz Dieter H.,: Velká kniha o rumu

Jedinečná kniha o rumu, kterou si prostě musíte vychutnat až do dna!

Rum – od cukrové třtiny až po degustaci.

Rum si podobně jako víno nebo whisky zaslouží ušlechtilá slova. Výjimečné aroma, delikátní chuť…

můžete mít 18.3. - 19.3.

Becker Peter, Wilhelmi Claudie,: Vaříme z divokých bylin - Sběr rostlin z okolní přírody, rada na je Becker Peter, Wilhelmi Claudie,: Vaříme z divokých bylin - Sběr rostlin z okolní přírody, rada na je
Becker Peter, Wilhelmi Claudie,: Vaříme z divokých bylin - Sběr rostlin z okolní přírody, rada na je

Autor Peter Becker je odborníkem na divoké byliny, znamenitý kuchař, který dokáže zpracovat každou planě rostoucí bylinu v lahodný pokrm.

můžete mít 18.3. - 19.3.

Bellersen Quirini Cosima: Domácí recepty z farmy Becker Peter, Wilhelmi Claudie,: Vaříme z divokých bylin - Sběr rostlin z okolní přírody, rada na je
Bellersen Quirini Cosima: Domácí recepty z farmy

Jak si připravit z vlastních surovin domácí salám, sýr či upéct chleba nebo zpracovat úrodu ovoce a zeleniny? Provozujete agroturistiku a chcete nabídnout něco nového pro své klienty?

můžete mít 18.3. - 19.3.

Bellersen Quirini Cosima: Domácí jogurt, tvaroh a sýr Bellersen Quirini Cosima: Uzení pro labužníky - Uďte jako profík
Bellersen Quirini Cosima: Domácí jogurt, tvaroh a sýr

Vyrobit sýr dokáže každý! Udělat si domácí mléčné výrobky? Není nic snadnějšího! Autorka této knížky má také jenom „docela normální“ kuchyň.

můžete mít 18.3. - 19.3.

Bellersen Quirini Cosima: Uzení pro labužníky Bellersen Quirini Cosima: Uzení pro labužníky - Uďte jako profík
Bellersen Quirini Cosima: Uzení pro labužníky

Uzení potravin má dlouhou tradici. Touto metodou se provádí aromatizace a prodloužení trvanlivosti nejen u klasických surovin, jako jsou maso a ryby, ale chuť se tak dá zjemnit rovněž u soli, vajec, chleba, ovoce, zeleniny, sýra, ořechů, bylinek, a dokonce i sladkostí.

můžete mít 17.3. - 18.3.

Bělohlávková Simona a kolektiv: Jídlo a pití našich dětí - Moderní lékařský pohled na kojení, příkrm Bělohlávková Simona a kolektiv: Jídlo a pití našich dětí - Moderní lékařský pohled na kojení, příkrm
Bělohlávková Simona a kolektiv: Jídlo a pití našich dětí - Moderní lékařský pohled na kojení, příkrm

Výživa dětí je velké téma. Někdy se říká že jsme to, co jíme. Na tom je kus pravdy. Od kvality a způsobu výživy se odvíjí zdraví celého našeho organismu. Výživa determinuje osídlení střevní sliznice bakteriemi.

můžete mít 18.3. - 19.3.

Belovičová Mária: Dieta u jaterních onemocnění Bělohlávková Simona a kolektiv: Jídlo a pití našich dětí - Moderní lékařský pohled na kojení, příkrm
Belovičová Mária: Dieta u jaterních onemocnění

Onemocnění jater postihují stále větší část populace, ať již se jedná o infekční záněty jater, poškození jater alkoholem nebo léky a jejich komplikace nebo vzácnější onemocnění, jejichž časná diagnostika pomůže k cílené léčbě.

můžete mít 18.3. - 19.3.

Ben Fordham; Felipe Fuentes Cruz: Tacos miluje každý Bělohlávková Simona a kolektiv: Jídlo a pití našich dětí - Moderní lékařský pohled na kojení, příkrm
Ben Fordham; Felipe Fuentes Cruz: Tacos miluje každý

Tacos jsou tlukoucím srdcem mexické kuchyně. Jedná se o jednoduché pokrmy skládající se z tortilly, náplně a salsy, které společně tvoří vynikající spojení příjemných chutí, o nichž se vám bude zdát ještě týdny poté.

můžete mít 19.3. - 21.3.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně