10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Zavařování (Edice Apetit) Zdena Plavcová: Kuchařka - #bez cukru #bez lepku #bez laktózy
Zavařování (Edice Apetit)

Domácí je nejlepší! Jahodový džem, švestková povidla, sladkokyselé okurky, ale třeba i nakládaný hermelín nebo utopence – to všechno si nyní můžete snadno a rychle připravit doma.

můžete mít 28.11. - 2.12.

Zázračné čaje Zdena Plavcová: Kuchařka - #bez cukru #bez lepku #bez laktózy
Zázračné čaje

V oblíbené knížce Zázračné čaje najdeme návody na přípravu bylinných i jiných čajů, jež pomáhají při různých běžných obtížích a přispívají ke zlepšení zdravotního stavu.

můžete mít 28.11. - 2.12.

Zdena Plavcová: Kuchařka - #bez cukru #bez lepku #bez laktózy Zdena Plavcová: Kuchařka - #bez cukru #bez lepku #bez laktózy
Zdena Plavcová: Kuchařka - #bez cukru #bez lepku #bez laktózy

Jíst a žít bez cukru, lepku a laktózy – zní to jako přiliš „velké sousto"?

můžete mít 2.12. - 4.12.

Zdeněk Pohlreich: Grilování - 140 moderních grilovacích receptů Zdeněk Pohlreich: Grilování - 140 moderních grilovacích receptů
Zdeněk Pohlreich: Grilování - 140 moderních grilovacích receptů

V nové knize Zdeňka Pohlreicha najdete vedle stovky osvědčených receptů, doplněných a upravených, také čtyřicet úplně nových senzačních jídel. Možná jste ani netušili, co všechno se dá na grilu připravit – je tu zkrátka 100 + 40 důvodů, proč se pustit do grilování!

můžete mít 25.11. - 26.11.

Zdeněk Pohlreich: Lehká kuchyně Zdeněk Pohlreich: Grilování - 140 moderních grilovacích receptů
Zdeněk Pohlreich: Lehká kuchyně

„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z gruntu.

můžete mít 25.11. - 26.11.

Zdeněk Pohlreich: Moje domácí kuchyně Zdeněk Pohlreich: Grilování - 140 moderních grilovacích receptů
Zdeněk Pohlreich: Moje domácí kuchyně

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně.

můžete mít 25.11. - 26.11.

Zdeněk Pohlreich: Na grilu Zdeněk Pohlreich: Super jednoduše bez masa
Zdeněk Pohlreich: Na grilu

Vařit na grilu, to je pro mě symbol volnosti, svěžesti a setkávání s těmi, které mám rád. Hádám, že v tom nejsem sám, grilování milujeme všichni a není také divu, být venku je prostě fajn.

můžete mít 25.11. - 26.11.

Zdeněk Pohlreich: Prostřeno bez servítků Zdeněk Pohlreich: Super jednoduše bez masa
Zdeněk Pohlreich: Prostřeno bez servítků

Jedna z prvních a zároveň nejúspěšnější kuchařka známého šéfkuchaře si zasloužila po šesti letech oživit.

můžete mít 25.11. - 26.11.

Zdeněk Pohlreich: Super jednoduše bez masa Zdeněk Pohlreich: Super jednoduše bez masa
Zdeněk Pohlreich: Super jednoduše bez masa

Super jídla, jednoduché postupy! Nová kuchařka volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, tentokrát ale výhradně s recepty, které neobsahují maso.

můžete mít 28.11. - 2.12.

Zdeněk Pohlreich: Taková normální kuchařka Zdeněk Šmajstrla: Pohanka ve mlýně a v kuchyni - 151 receptů
Zdeněk Pohlreich: Taková normální kuchařka

Už dlouho jsem chtěl udělat kuchařku z obyčejných jídel a surovin pro každého – Takovou normální kuchařku s recepty, které nejsou složité, netrvají dlouho a nákup surovin na jejich přípravu se dá uskutečnit pohodlně v každém běžném obchodě a finančně vás neskolí.

můžete mít 28.11. - 2.12.

Zdeněk Šmajstrla: Pohanka ve mlýně a v kuchyni - 151 receptů Zdeněk Šmajstrla: Pohanka ve mlýně a v kuchyni - 151 receptů
Zdeněk Šmajstrla: Pohanka ve mlýně a v kuchyni - 151 receptů

„Pohanka je multivitamin, který nám dává příroda!“ Publikace seznamuje čtenáře s historií mlynářů z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm, kteří melou pohanku již po čtyři generace.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Zdeněk Thoma: Příběh čaje Zdeněk Šmajstrla: Pohanka ve mlýně a v kuchyni - 151 receptů
Zdeněk Thoma: Příběh čaje

Velká obrazová publikace, v níž čtenář nalezne nespočet zajímavostí o čaji, o jeho barvité tisícileté historii a také o originální kultuře a filozofii, která je s ním spojena. K nedílné součásti knihy patří návody, jak různé čaje správně připravovat.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně