Objevte váš nový
obchod MALL na Allegro.
Objevte váš nový
obchod MALL na Allegro.

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Alexa Kaye: Ako povedať nie mäsu - Jednoduché tipy a rady na život bez živočíšnych produktov Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty
Alexa Kaye: Ako povedať nie mäsu - Jednoduché tipy a rady na život bez živočíšnych produktov

Celkom nová príručka z radu Ako povedať nie ponúka praktické rady, ako vyradiť mäso alebo ho len obmedziť. Presvedčte sa, že môžete zmeniť jedálniček k lepšiemu bez toho, aby ste radikálne menili svoj životný štýl.

můžete mít 14.3. - 17.3.

Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty
Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty

Zbrusu nová příručka z řady Jak říct ne nabízí praktické rady, jak vyřadit maso nebo ho jen omezit. Přesvědčte se, že můžete změnit jídelníček k lepšímu, aniž byste radikálně měnili svůj životní styl.

můžete mít 14.3. - 17.3.

Alexander Adam: Semínkový detektiv - Odhalování tajných příběhů úžasné zeleniny Alexa Kaye: Jak říct ne masu - snadné tipy a rady, jak vyřadit z jídelníčku živočišné produkty
Alexander Adam: Semínkový detektiv - Odhalování tajných příběhů úžasné zeleniny

Dobrodružství má tisíce podob a může se skrývat i v tak zdánlivě nezajímavé věcičce, jakou je obyčejné semínko.

můžete mít 17.3. - 18.3.

Alexander Dölle: Expres Low Carb Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní
Alexander Dölle: Expres Low Carb

Low Carb snadno a rychle! Tato kuchařka ukazuje, že nízkosacharidová kuchyně může být nejen chutná a rozmanitá, ale dá se také bez problémů začlenit do každodenního života. Právě zde najdete ty nejlepší rychlé recepty.

můžete mít 18.3. - 20.3.

Alexandr Mikšovic: Jeden koktejl nestačí Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní
Alexandr Mikšovic: Jeden koktejl nestačí

Alex Mikšovic, publicista a bartender emeritus, autor odborných knížek a iniciátor Světového dne koktejlu ve své nové knize uvádí, jak připravovat oblíbené koktejly Jamese Bonda.

můžete mít 14.3. - 17.3.

Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní
Alexandr Žurman: Guláše a jejich příbuzní

Jestliže by se kdy konala veřejná anketa o nejpopulárnější pokrm, pak by u nás nepochybně vyhrály tři: mimo klasické knedlovepřozelo a svíčkovou by se do této bezkonkurenční trojice dostal i guláš.

můžete mít 14.3. - 17.3.

Alexandr Žurman: Polévky Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout - Shoďte přebytečná kila zdravou cestou a navždy
Alexandr Žurman: Polévky

Polévka patří k nejoblíbenějším jídlům nejen u nás, ale i v zahraničí. Obvykle ji podáváme před hlavním jídlem, nezřídka ji však konzumujeme i jako jídlo samostatné. Polévka je jednoduše řečeno základ naší stravy (odtud rčení „polévka je grunt…“).

můžete mít 14.3. - 17.3.

Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout - Shoďte přebytečná kila zdravou cestou a navždy Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout - Shoďte přebytečná kila zdravou cestou a navždy
Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout - Shoďte přebytečná kila zdravou cestou a navždy

Většina žen a taky pár mužů chce někdy v životě zhubnout. Jsou ale řešením zázračné diety, které nás donutí vynechat z jídelníčku všechno, co jedí ostatní? Diety, po kterých zase rychle přibereme všechno zpátky, mnohdy i s nechtěným váhovým „bonusem“?

můžete mít 14.3. - 17.3.

Alice Karmašová: S Alishou v kuchyni - s radostí a bez stresu Alexandra Rohlíková: Chci konečně zhubnout - Shoďte přebytečná kila zdravou cestou a navždy
Alice Karmašová: S Alishou v kuchyni - s radostí a bez stresu

Kuchařka S Alishou v kuchyni, s radostí a bez stresu, vychází z dlouholetého food&cook blogu AlishaEasyCooking. Většinu jídel lze připravit z cca pěti hlavních ingrediencí, do 30 minut a s minimem špinavých hrnců.

můžete mít 13.3. - 14.3.

Aljoscha Schwarz: Léčení kořením - Tajemství léčivé síly domácího a orientálního koření Aljoscha Schwarz: Léčení kořením - Tajemství léčivé síly domácího a orientálního koření
Aljoscha Schwarz: Léčení kořením - Tajemství léčivé síly domácího a orientálního koření

Unikátní kniha pojednávající o léčivé síle domácího i netradičního koření seznamuje s méně známým odvětvím bylinné léčby. Koření – tj. semena, plody, květy, listy a kořeny rostlin – jsou koncentrovanou silu přírody.

můžete mít 14.3. - 17.3.

Allen Lim: Portables - Energie do kapsy pro nejlepší sportovní výkony Aljoscha Schwarz: Léčení kořením - Tajemství léčivé síly domácího a orientálního koření
Allen Lim: Portables - Energie do kapsy pro nejlepší sportovní výkony

Celé průmyslové odvětví zásobuje sportovce velkou nabídkou syntetických energetických tyčinek, gelů a nápojů, které slibují podporu maximálního výkonu.

můžete mít 18.3. - 20.3.

Alois Marhoul: Kuchař básníkem básník kuchařem Aljoscha Schwarz: Léčení kořením - Tajemství léčivé síly domácího a orientálního koření
Alois Marhoul: Kuchař básníkem básník kuchařem

Autor, původním povoláním kuchař, připravil pro čtenáře této knížky „menu“ složené z receptů, poezie, fejetónů i úvah. Nachází nové verze biblických příběhů, starých pověstí. Dotýká se i aktuálních problémů současnosti.

můžete mít 14.3. - 17.3.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně