Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Autor
Vydavatel
Jazyk
Typ(vazba)
Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.
Nejprodávanější
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Že je krabičková dieta fenoménem současné doby, to potvrdil velký úspěch publikace Domácí krabičková dieta.
můžete mít 14.3. - 17.3.
Jak zhubnout bez hladovění a váhu si udržet? Kniha vysvětluje základní principy domácí krabičkové diety, přináší 350 jednoduchých krabičkových receptů a vyvážené jídelníčky na dva měsíce.
můžete mít 14.3. - 17.3.
Že byste si přáli jíst a zároveň hubnout? Žádné jídlo sice nemá tak zázračnou vlastnost, že čím více byste ho jedli, tím hubenější budete, ale naštěstí existují potraviny obsahující látky, které rychleji spalují kalorie.
můžete mít 14.3. - 17.3.
I moučníky a dezerty lze připravit zdravěji. Kuchařka přináší recepty na moučníky a dezerty uzpůsobené tak, aby si je mohli bez výčitek dopřát i ti, kteří se snaží zhubnout či se zdravěji stravovat.
můžete mít 14.3. - 17.3.
Určitě každý se někdy setkal se situací, že nevěděl, co uvařit. Členové rodiny si vymýšlejí, jeden chce to, druhý zase ono, co s tím? Naštěstí existuje mnoho receptů, které jsou oblíbené u většiny lidí. Takové recepty právě přináší tato kuchařka.
můžete mít 14.3. - 17.3.
Šťavnatý steak, rychlé masové směsi, řízky na nejrůznější způsoby, to jsou recepty, které uvítáme, když nemáme moc času na vaření, ale máme rádi chutná jídla z kvalitních čerstvých a snadno dostupných surovin.
můžete mít 13.3. - 14.3.
Kuchařka obsahuje v současné době nejoblíbenější recepty na přípravu moučníků. Jsou to přesně ty recepty, které kolují z rodiny do rodiny, které se opisují do „ohmataných“ sešitů a s kterými máme vždy největší úspěch jak u členů naší rodiny, tak i u přátel.
můžete mít 14.3. - 17.3.
Krémové moučníky jsou pro většinu z nás opravdu neodolatelné. Nemusí být ani příliš složité a zdlouhavé na přípravu. Kuchařka obsahuje pestrou nabídku moučníků s nejrůznějšími krémy a polevami, včetně rad a tipů pro přípravu a zdobení.
můžete mít 14.3. - 17.3.
Tato kuchařka má být inspirací pro všechny, kdo chtějí vařit s fantazií a při přípravě se neomezovat jenom na klasické pečené kuře s bramborem.
můžete mít 14.3. - 17.3.
Není nic jednoduššího, než si připravit několik ingrediencí, různě je pokrájet a zamíchat a máte hotovou svačinu, večeři nebo rychlé občerstvení pro návštěvu.
můžete mít 14.3. - 17.3.
Některé potraviny obsahují látky, které mají schopnost posilovat imunitu organismu. Bohužel je to otázka v dnešní době stále dost opomíjená. Není lepší si místo neustálých zákazů a omezení uvařit dobré jídlo, pochutnat si a zároveň udělat něco pro své zdraví?
můžete mít 14.3. - 17.3.
Remosku používaly už naše babičky, a co v ní upekly za dobroty… I v důsledku zdražování energií dnes prožívá remoska renezanci, uvádí se, že oproti klasické troubě má čtvrtinovou spotřebu elektrické energie.
můžete mít 13.3. - 14.3.
Vaříme s celebritami
Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.
V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.
Vegetariánství, veganství a diety
Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.
V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.
Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.
A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.
Exotická kuchyně
Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.