10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Thoma Michal: 77 čajů pro čajové laiky i labužníky Tichá Kačka: Voňavý Inspiromat - Tak trochu jiná kuchařka
Thoma Michal: 77 čajů pro čajové laiky i labužníky

Čaj je hned po vodě druhý nejrozšířenější nápoj vůbec. Ze své kolébky ve starověké Číně se rozšířil do celého světa a dnes se pěstuje v desítkách zemí na pěti kontinentech.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Thuy Nguyen: Víc než jen asijská kuchařka Tichá Kačka: Voňavý Inspiromat - Tak trochu jiná kuchařka
Thuy Nguyen: Víc než jen asijská kuchařka

Po úspěchu „Víc než jen vietnamské kuchařky“ je tu další díl plný receptů, které oživují příběhy gastronomie z různých koutů Asie. Vydejte se na cestu plnou barev, chutí a vůní a objevte kulinární poklady z Japonska, Koreje, Thajska, Tchaj-wanu, Malajsie a Vietnamu.

můžete mít 26.11. - 27.11.

Tichá Kačka: Voňavý Inspiromat - Tak trochu jiná kuchařka Tichá Kačka: Voňavý Inspiromat - Tak trochu jiná kuchařka
Tichá Kačka: Voňavý Inspiromat - Tak trochu jiná kuchařka

Autorka Kačka Tichá říká: Bez mouky a cukru peču skoro deset let. Experimentovala jsem, abych shodila přebytečná kila. A to se podařilo! Nikdy nebudu striktní low carb, paleo, vegan a podobně. Nikdy jsem tyhle směry neřešila a našla si vlastní cestu.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Tim Anderson: Japonská kuchyně - Snadno a rychle Tim Noakes: Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování
Tim Anderson: Japonská kuchyně - Snadno a rychle

Sedm ingrediencí a tato kniha stačí k tomu, abyste se stali mistry japonské kuchyně! Přiznejme si to: japonské pokrmy vypadají lákavě a omamují barvami a exotickými vůněmi a chutí.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Tim Noakes: Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování Tim Noakes: Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování
Tim Noakes: Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování

PRŮVODCE STRAVOVÁNÍM I KUCHAŘKA PLNÁ LAHODNÝCH RECEPTŮ. Revoluce v opravdovém jídle nabízí návrat ke způsobu, jakým bychom měli jíst.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Tim Spector: Mýty na talíři - Proč téměř všechno, co se říká o jídle, není pravda Tim Noakes: Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování
Tim Spector: Mýty na talíři - Proč téměř všechno, co se říká o jídle, není pravda

Stačí otevřít sociální sítě nebo oblíbený časopis a už se na nás hrnou stravovací doporučení nebo zaručené dietní triky.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Tina Zlatoš Turnerová: Supertělo - Manuál k dosažení zdravého, krásného a vitálního těla Tina Zlatoš Turnerová: Supertělo - Manuál k dosažení zdravého, krásného a vitálního těla
Tina Zlatoš Turnerová: Supertělo - Manuál k dosažení zdravého, krásného a vitálního těla

Každý člověk touží být krásný, štíhlý a především zdravý. Manželé Zlatošovi se již více než dvacet let věnují lidem s nadváhou, pohybu a optimalizaci výživy a životosprávy. Kniha vás naučí dosáhnout optimální kondici bez pomoci trenéra, v pohodlí domova.

můžete mít 26.11. - 27.11.

Titěra Dalibor: Včelí produkty mýtů zbavené Tina Zlatoš Turnerová: Supertělo - Manuál k dosažení zdravého, krásného a vitálního těla
Titěra Dalibor: Včelí produkty mýtů zbavené

Knížka o včelách a jejich produktech – jak vznikají, jaké mají složení a vlastnosti, jaké jsou problémy s jejich kvalitou.

můžete mít 28.11. - 29.11.

To nejlepší od českých a slovenských food blogerů Tina Zlatoš Turnerová: Supertělo - Manuál k dosažení zdravého, krásného a vitálního těla
To nejlepší od českých a slovenských food blogerů

Jídlo se má jíst, ale taky je skvělé o něm číst. Redakce časopisu Apetit proto vybrala a oslovila ty nejzajímavější české a slovenské food blogery, kteří ji baví.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Tom Grimm: Neoficiální kuchařka ze seriálu Stranger Things - Více než 60 receptů z Hawkinsu v Indianě a Obráceného světa Tom Grimm: Neoficiální kuchařka ze seriálu Stranger Things - Více než 60 receptů z Hawkinsu v Indianě a Obráceného světa
Tom Grimm: Neoficiální kuchařka ze seriálu Stranger Things - Více než 60 receptů z Hawkinsu v Indianě a Obráceného světa

Jestli se náhodou tahle kniha dostala do rukou čtenáři, který neví, oč v úžasném seriálu Stranger Things bratří Dufferových jde, tak tady je pár nezbytných faktů… Osmdesátá léta se pro Hawkins v Indianě stala bláznivým desetiletím.

můžete mít 26.11. - 27.11.

Tomáš Kinčl: Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech Tom Grimm: Neoficiální kuchařka ze seriálu Stranger Things - Více než 60 receptů z Hawkinsu v Indianě a Obráceného světa
Tomáš Kinčl: Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech

V současné době je na trhu množství knih popisujících konzervativní teorii výroby českého ležáku nebo naopak kreativní tvorbu receptů všemožných pivních stylů vyráběných v nespecifikovaných podmínkách domácího vaření či minipivovaru.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Tomáš Kosačík: Nakup a uvař na 2 dny - Jednoduché plány, jak si uvařit zdravé jídlo na více dnů Tom Grimm: Neoficiální kuchařka ze seriálu Stranger Things - Více než 60 receptů z Hawkinsu v Indianě a Obráceného světa
Tomáš Kosačík: Nakup a uvař na 2 dny - Jednoduché plány, jak si uvařit zdravé jídlo na více dnů

Co nového zase uvařit? S touto novou knihou Břicháče Toma budete mít vše již připraveno. Co kdybyste měli doma knihu, díky které jednoduše uvaříte zdravé jídlo na 2 dny? A během jednoho vaření připravili rovnou 2 hlavní chody, polévku, svačinu a třeba i večeři.

můžete mít 26.11. - 27.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně