10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
5 ingrediencí Středomoří - Skvělé jedno Americká krása aneb Objevte všechny chutě Nového světa (Edice Apetit)
5 ingrediencí Středomoří - Skvělé jedno

Jamie Oliver ve své nové knize představuje více než 125 receptů, které jsou oslavou středomořských surovin, chutí i vůní.

Momentálně nedostupné

Bářina kuchařka pro mámy a táty Asijská kuchyně - 70 receptů na přípravu oblíbených pokrmů, od knedlíčků a nudlových polévek po stir-fry a rýžové misky
Bářina kuchařka pro mámy a táty

Jestli už nevíte, co stále dokola vařit svým dětem, nebo po nich často dojídáte, až už vám ta krupicová kaše leze i ušima, nebo prostě jen potřebujete novou inspiraci a šikovné rady k efektivnější logistice …

Momentálně nedostupné

BBQ kuchařka (z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube”) BBQ kuchařka (z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube”)
BBQ kuchařka (z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube”)

Tato BBQ kuchařka z produkce Jamie Oliver`s Food Tube je dílem amerického DJ a skvělého BBQ kuchaře, který žije a dýchá jak vařením, tak bavením lidí.

Momentálně nedostupné

Bez masa (Edice Apetit) BBQ kuchařka (z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube”)
Bez masa (Edice Apetit)

Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo?

Momentálně nedostupné

Bezlepková kuchařka (Apetit Zdravý život) BBQ kuchařka (z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube”)
Bezlepková kuchařka (Apetit Zdravý život)

Nová kuchařka z edice Apetit vychází už 24. 2. a nese příznačný název Bezlepková.

Momentálně nedostupné

Bifteky, řízky a další výborná masíčka Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit)
Bifteky, řízky a další výborná masíčka

Jak správně připravit bifteky, jak můžeme udělat řízek pokaždé jinak, recepty na plátky masa v různých obalech s různými náplněmi, do jakých marinád naložit minutkové plátky masa, to vše obsahuje kuchařka …

Momentálně nedostupné

Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit) Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit)
Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit)

Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně.

Momentálně nedostupné

Brambory - 50 snadných receptů Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit)
Brambory - 50 snadných receptů

Academia Barilla vybrala 50 receptů, které obsahují brambory.

Momentálně nedostupné

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně