Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Hmotnost
Direct trade
Kakao milují děti i dospělí. Holandské kakao, černé kakao nebo RAW kakao mají své místo ve většině domácností. Jak ale vznikají a jaký je rozdíl mezi jednotlivými druhy? Podívejte se, a vyberte vhodné kakao na pečení i pro zahřátí.
Holandské kakao
- Holandské kakao si drží vysokou kvalitu a při výrobě se alkalizuje – snižuje se kyselost a kakao se snadněji rozpouští. Vyznačuje se tmavou barvou, plnou chutí a je vhodné na pečení.
Černé kakao
- Černé kakao má sytě černou barvu, která vzniká tradiční úpravou kakaových bobů, a značí, že kakao není dobarvováno umělým barvivem. S černým kakaem docílíte při pečení moučníků nebo sušenek sytějšího zbarvení než při použití klasického kakaa.
Přírodní kakao
- U přírodního kakaa neprobíhá alkalizace. Zachovává si tak veškeré zdraví prospěšné látky, chuť i vůni. Má světle hnědou barvu a je vhodné pro přípravu nápoje i na pečení.
RAW kakao
- RAW potraviny nejsou tepelně zpracovávány při teplotě vyšší než 42°C. Kakao tedy nepodléhá pražení. Je zdraví prospěšné, může povzbuzovat tělo podobně jako káva.
Fair Trade kakao
- Kakao označované jako Fair Trade je vyráběné v souladu se spravedlivými obchodními podmínkami pro pěstitele i výrobce kakaa.
Kakaový nápoj
- Kakaový nápoj je vhodný pro přípravu studeného i horkého kakaa v kombinaci s mlékem. Může obsahovat cukr a další konzervační látky, nejedná se tedy o čisté kakao. Snadno se rozpouští.
Uvařte si kvalitní kakao do stylového hrnku nebo šálku a vychutnejte si chvíle pohody.
Horká čokoláda – hořká, mléčná nebo bílá?
Horká čokoláda je sladký nápoj s kakaovou příchutí. Připravuje se v kombinaci s vodou, mlékem nebo smetanou.
- Bílá horká čokoláda – s jemnou příchutí bílé čokolády (základní suroviny pro bílou čokoládu jsou obvykle kakaové máslo, cukr a mléko, případně vanilkový lusk)
- Mayská horká čokoláda – obvykle obsahuje koření, jako je skořice, chilli a další
- Mléčná čokoláda – obsahuje mléko v práškové formě, čokoláda s mlékem je jemnější, vhodná pro děti
- Instantní horká čokoláda – porcovaná, obsah sáčku jednoduše zalijete horkým mlékem nebo vodou
- Horká čokoláda s nízkým obsahem tuku – vhodná i při redukčním jídelníčku
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Kakao nepražené bio (organické) je populární potravina, která se vyrábí z kakaových bobů, jež nebyly tepelně zpracovány (nepraženy) a byly vypěstovány podle zásad ekologického zemědělství. Tato forma kakaa si zachovává více živin a antioxidantů ve srovnání s praženým kakaem.
můžete mít 14.11. - 15.11.
Kakao nepražené bio (organické) je populární potravina, která se vyrábí z kakaových bobů, jež nebyly tepelně zpracovány (nepraženy) a byly vypěstovány podle zásad ekologického zemědělství. Tato forma kakaa si zachovává více živin a antioxidantů ve srovnání s praženým kakaem.
můžete mít 14.11. - 15.11.
Karobový prášek, často označovaný také jako svatojánský chléb, se vyrábí ze sušených a mletých lusků stromu rohovníku obecného (Ceratonia siliqua). Dužina se suší, praží a mele na jemný prášek nebo mouku. Tento prášek má bohatou, ořechovou chuť, která je trochu podobná karamelu.
můžete mít 14.11. - 15.11.
Karobový prášek, často označovaný také jako svatojánský chléb, se vyrábí ze sušených a mletých lusků stromu rohovníku obecného (Ceratonia siliqua). Dužina se suší, praží a mele na jemný prášek nebo mouku. Tento prášek má bohatou, ořechovou chuť, která je trochu podobná karamelu.
můžete mít 14.11. - 15.11.
Karobový prášek, často označovaný také jako svatojánský chléb, se vyrábí ze sušených a mletých lusků stromu rohovníku obecného (Ceratonia siliqua). Dužina se suší, praží a mele na jemný prášek nebo mouku. Tento prášek má bohatou, ořechovou chuť, která je trochu podobná karamelu.
můžete mít 14.11. - 15.11.
Karobový prášek, často označovaný také jako svatojánský chléb, se vyrábí ze sušených a mletých lusků stromu rohovníku obecného (Ceratonia siliqua). Dužina se suší, praží a mele na jemný prášek nebo mouku. Tento prášek má bohatou, ořechovou chuť, která je trochu podobná karamelu.
můžete mít 14.11. - 15.11.
BIO mléčná čokoláda je vyrobena z kakaového másla, cukru, sušeného mléka a vanilkového extraktu. Neobsahuje žádná umělá aroma, barviva ani konzervanty. Má jemnou smetanovou chuť. Čokoláda je ve formě křupavých peciček, které jí dodávají jedinečnou texturu.
můžete mít 14.11. - 15.11.
Výtečná rozpustná čokoláda slazená třtinovým cukrem a medem. Pro děti i milovníky horké čokolády. Suroviny jsou pěstovány podle pravidel ekologického zemědělství a fair trade.
můžete mít 14.11. - 15.11.
Delikatesní, čokoláda Laprove v prášku z kakaa typu criollo. 500g
můžete mít 15.11. - 19.11.
Kakaový prášek criollo 100% přírodní z ušlechtilé odrůdy criollo. Extra jemný, sametový prášek světlé béžové barvy, z regionu u Mexického zálivu, kde lidé poprvé začali využívat plody kakaovníku k výrobě čokolády.
můžete mít 15.11. - 19.11.
Cocoa powder criollo 100% natural 200g
můžete mít 15.11. - 19.11.
Matcha kakao – mexické kakao criollo smíchané s jemně mletým japonským čajem matcha. Nová vize kofeinu a theobrominu.
můžete mít 15.11. - 19.11.
Kakao a horká čokoláda
Kakao a horká čokoláda vykouzlí úsměv na rtech nejen v sychravých dnech. Pro děti nabízíme kakaové nápoje, které jsou nenáročné na přípravu. K pečení se hodí holandské nebo černé kakao, se kterým získají moučníky intenzivní, tmavě hnědou barvu.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kakao a horká čokoláda.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kakao a horká čokoláda výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kakao a horká čokoláda akce.