Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Hmotnost
Direct trade
Kakao milují děti i dospělí. Holandské kakao, černé kakao nebo RAW kakao mají své místo ve většině domácností. Jak ale vznikají a jaký je rozdíl mezi jednotlivými druhy? Podívejte se, a vyberte vhodné kakao na pečení i pro zahřátí.
Holandské kakao
- Holandské kakao si drží vysokou kvalitu a při výrobě se alkalizuje – snižuje se kyselost a kakao se snadněji rozpouští. Vyznačuje se tmavou barvou, plnou chutí a je vhodné na pečení.
Černé kakao
- Černé kakao má sytě černou barvu, která vzniká tradiční úpravou kakaových bobů, a značí, že kakao není dobarvováno umělým barvivem. S černým kakaem docílíte při pečení moučníků nebo sušenek sytějšího zbarvení než při použití klasického kakaa.
Přírodní kakao
- U přírodního kakaa neprobíhá alkalizace. Zachovává si tak veškeré zdraví prospěšné látky, chuť i vůni. Má světle hnědou barvu a je vhodné pro přípravu nápoje i na pečení.
RAW kakao
- RAW potraviny nejsou tepelně zpracovávány při teplotě vyšší než 42°C. Kakao tedy nepodléhá pražení. Je zdraví prospěšné, může povzbuzovat tělo podobně jako káva.
Fair Trade kakao
- Kakao označované jako Fair Trade je vyráběné v souladu se spravedlivými obchodními podmínkami pro pěstitele i výrobce kakaa.
Kakaový nápoj
- Kakaový nápoj je vhodný pro přípravu studeného i horkého kakaa v kombinaci s mlékem. Může obsahovat cukr a další konzervační látky, nejedná se tedy o čisté kakao. Snadno se rozpouští.
Uvařte si kvalitní kakao do stylového hrnku nebo šálku a vychutnejte si chvíle pohody.
Horká čokoláda – hořká, mléčná nebo bílá?
Horká čokoláda je sladký nápoj s kakaovou příchutí. Připravuje se v kombinaci s vodou, mlékem nebo smetanou.
- Bílá horká čokoláda – s jemnou příchutí bílé čokolády (základní suroviny pro bílou čokoládu jsou obvykle kakaové máslo, cukr a mléko, případně vanilkový lusk)
- Mayská horká čokoláda – obvykle obsahuje koření, jako je skořice, chilli a další
- Mléčná čokoláda – obsahuje mléko v práškové formě, čokoláda s mlékem je jemnější, vhodná pro děti
- Instantní horká čokoláda – porcovaná, obsah sáčku jednoduše zalijete horkým mlékem nebo vodou
- Horká čokoláda s nízkým obsahem tuku – vhodná i při redukčním jídelníčku
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Jedna porce 100% kvalitního kakao z centrální Ameriky bez žádných přísad. Této chuti nemůže se nabažit. Stačí pouze rozpustit v horkém mléce bez vaření.
můžete mít 31.7. - 1.8.
Jedna porce jemného kakao s celo-přírodní skořice (více známá jako Java skořice). Kardamom je přidán kvůli své intenzivní chuti, která vynikne při každém doušku. Bronzová medaile na International Chocolate Awards 2015
můžete mít 31.7. - 1.8.
Jedna porce lahodného kakao s jemným karamelem. Krémová konzistence a lehkost karamelu poskytuje ten správný, nezapomenutelný pocit v ústech.
můžete mít 31.7. - 1.8.
Složení: odtučněný kakaový prášek, regulátor kyselosti (uhličitany draselné).
můžete mít 5.8. - 7.8.
Karob můžete najít také pod názvem svatojánský chléb. Jeho domovem je pravděpodobně Arabský poloostrov, avšak v dnešní době se karob pěstuje prakticky kdekoli na světě.Jaký je ale rozdíl mezi karobem a kakaem?
můžete mít 1.8. - 2.8.
Amaribe je aromatický kakaový prášek z Latinské Ameriky, v němž se pojí typická chuť ovocem vonících kakaových zrn z Amazonie a kořeněně silných zrn z Karibiku. Pěstuje a zpracovává se podle pravidel fair trade a ekologického zemědělství.
můžete mít 1.8. - 2.8.
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Co se týče Ameriky, víte, že právě v Mexiku už Mayové pili nápoj z kakaových bobů a rádi na něj sypali mleté chilli?
můžete mít 1.8. - 2.8.
Karob můžete najít také pod názvem svatojánský chléb. Jeho domovem je pravděpodobně Arabský poloostrov, avšak v dnešní době se karob pěstuje prakticky kdekoli na světě.Jaký je ale rozdíl mezi karobem a kakaem?
můžete mít 1.8. - 2.8.
Kvalitní horká čokoláda s vysokým obsahem kakaa disponuje chutí s nádechem perníkového koření. Je obohacena přírodním Fairtrade cukrem a je bez sóji a palmového oleje. DIVINE Horká čokoláda s perníkovým kořením 25% kakaa 300g je ideálním nápojem při čekání na Ježíška.
můžete mít ZÍTRA
Kakaový prášek 20–22 % BIO 200g
můžete mít 1.8. - 2.8.
Kakaový prášek nepražený BIO 250 g
můžete mít 1.8. - 2.8.
BIO kakaový prášek pražený Zdravý den® je určený na pečení, do dezertů, k dochucení müsli, koktejlů, kaší nebo proteinových a ovocných nápojů. Vzniká lisováním pražených kakaových bobů vypěstovaných podle pravidel ekologického zemědělství.
můžete mít 5.8. - 7.8.
Kakao a horká čokoláda
Kakao a horká čokoláda vykouzlí úsměv na rtech nejen v sychravých dnech. Pro děti nabízíme kakaové nápoje, které jsou nenáročné na přípravu. K pečení se hodí holandské nebo černé kakao, se kterým získají moučníky intenzivní, tmavě hnědou barvu.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kakao a horká čokoláda.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kakao a horká čokoláda výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kakao a horká čokoláda akce.