Značka
Cena
Dostupnost
Zboží od
Hmotnost
Direct trade
Kakao milují děti i dospělí. Holandské kakao, černé kakao nebo RAW kakao mají své místo ve většině domácností. Jak ale vznikají a jaký je rozdíl mezi jednotlivými druhy? Podívejte se, a vyberte vhodné kakao na pečení i pro zahřátí.
Holandské kakao
- Holandské kakao si drží vysokou kvalitu a při výrobě se alkalizuje – snižuje se kyselost a kakao se snadněji rozpouští. Vyznačuje se tmavou barvou, plnou chutí a je vhodné na pečení.
Černé kakao
- Černé kakao má sytě černou barvu, která vzniká tradiční úpravou kakaových bobů, a značí, že kakao není dobarvováno umělým barvivem. S černým kakaem docílíte při pečení moučníků nebo sušenek sytějšího zbarvení než při použití klasického kakaa.
Přírodní kakao
- U přírodního kakaa neprobíhá alkalizace. Zachovává si tak veškeré zdraví prospěšné látky, chuť i vůni. Má světle hnědou barvu a je vhodné pro přípravu nápoje i na pečení.
RAW kakao
- RAW potraviny nejsou tepelně zpracovávány při teplotě vyšší než 42°C. Kakao tedy nepodléhá pražení. Je zdraví prospěšné, může povzbuzovat tělo podobně jako káva.
Fair Trade kakao
- Kakao označované jako Fair Trade je vyráběné v souladu se spravedlivými obchodními podmínkami pro pěstitele i výrobce kakaa.
Kakaový nápoj
- Kakaový nápoj je vhodný pro přípravu studeného i horkého kakaa v kombinaci s mlékem. Může obsahovat cukr a další konzervační látky, nejedná se tedy o čisté kakao. Snadno se rozpouští.
Uvařte si kvalitní kakao do stylového hrnku nebo šálku a vychutnejte si chvíle pohody.
Horká čokoláda – hořká, mléčná nebo bílá?
Horká čokoláda je sladký nápoj s kakaovou příchutí. Připravuje se v kombinaci s vodou, mlékem nebo smetanou.
- Bílá horká čokoláda – s jemnou příchutí bílé čokolády (základní suroviny pro bílou čokoládu jsou obvykle kakaové máslo, cukr a mléko, případně vanilkový lusk)
- Mayská horká čokoláda – obvykle obsahuje koření, jako je skořice, chilli a další
- Mléčná čokoláda – obsahuje mléko v práškové formě, čokoláda s mlékem je jemnější, vhodná pro děti
- Instantní horká čokoláda – porcovaná, obsah sáčku jednoduše zalijete horkým mlékem nebo vodou
- Horká čokoláda s nízkým obsahem tuku – vhodná i při redukčním jídelníčku
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Vysoký obsah polyfenolů, theobrominu a minerálů Kakaový prášek z čistých peruánskách bobů představuje zdroj polyfenolů, theobrominu a minerálů. Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu a díky tomu může pozitivně působit na psychiku a podporu
Momentálně nedostupné
BIO hořké čokoládové pecičky představují skvělou volbu pro milovníky čokolády. Pecičky jsou vyrobené z bio kvalitních kakaových bobů a obsahují nejméně 70 % kakaové sušiny. Zaručují tak intenzivní a bohatou chuť.
Momentálně nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.
Momentálně nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.
Momentálně nedostupné
Kakaové boby celé BIO RAW Složení: 100% kakaové boby BIO Odrůdy: Criollo GMO: produkt není geneticky modifikován Vegan : produkt je 100% vegan, při výrobě nejsou použity žádné suroviny živočíšného původu Země původu: Peru Balení: 500g CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU Minimální trvanlivost: mi…
Momentálně nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.
Momentálně nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.
Momentálně nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.
Momentálně nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.
Momentálně nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Avšak čokoláda se nevyrábí jen z nadrcených bobů, na její výrobu je třeba také kakaového másla.Co je ale kakaové máslo a k čemu se dá využít?
Momentálně nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Avšak čokoláda se nevyrábí jen z nadrcených bobů, na její výrobu je třeba také kakaového másla.Co je ale kakaové máslo a k čemu se dá využít?
Momentálně nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Avšak čokoláda se nevyrábí jen z nadrcených bobů, na její výrobu je třeba také kakaového másla.Co je ale kakaové máslo a k čemu se dá využít?
Momentálně nedostupné
Kakao a horká čokoláda
Kakao a horká čokoláda vykouzlí úsměv na rtech nejen v sychravých dnech. Pro děti nabízíme kakaové nápoje, které jsou nenáročné na přípravu. K pečení se hodí holandské nebo černé kakao, se kterým získají moučníky intenzivní, tmavě hnědou barvu.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kakao a horká čokoláda.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kakao a horká čokoláda výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kakao a horká čokoláda akce.