Masahiro Masahiro nůž Sankei Santoku 165mm černý 35841
Popis
Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, je velmi vhodný na krájení, krájení na kostičky a sekání.
Ocel MBS-26, která byla použita k výrobě nožů této řady, je unikátní slitina uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadium. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, chlazení na velmi nízkou teplotu a popouštění až do tvrdosti58–59 HRCje známý pouze vlastníkovi společnosti – rodině Hattori. Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezová ocel, nereaguje změnou barvy ani zápachu při kontaktu s kyselými produkty. Udržet nože z této slitiny v bezvadném a lesklém stavu není problém. Postačí jednoduché mytí ve vlažné vodě s přídavkem prostředku na mytí nádobí. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Jednoduchý a funkční tvar rukojeti zpakkawood dodává noži jedinečný charakter. Dokonale leštěná rukojeť se dvěma na dotek neznatelnými nýty umožňuje velmi pohodlnou práci s tímto nářadím i po dlouhou dobu.
řadaSankei je určeno především amatérským kuchařům, ale bez problémů si poradí i s náročnými podmínkami restaurační kuchyně. Skupinu tvoří šest základních nožů jako jsou: kuchařský nůž, nůž Santoku, škrabka (odřezávání), menší univerzální nůž (15 cm dlouhá čepel) a nůž na krájení a krájení chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristické rysy této řady. Z bezpečnostních důvodů mají všechny modely (kromě nože na chleba) zabroušený roh (bradka nože – ostří), který zabraňuje náhodnému pořezání. Stejně jako všechny produkty Masahiro byly nožeSankei vyrobeny s náležitou péčí a láskou k dokonalé dokončení i těch nejmenších detailů.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.