Masahiro Masahiro nůž ms-8 Usuba 180mm 10032
Popis
Usuba je tradiční japonský nůž používaný ke zpracování zeleniny. Svým vzhledem připomíná úzký sekáček nebo jiný tradiční japonský Nakirinůž, na rozdíl od něj je však z jedné strany nabroušený. Řezná hrana je obvykle rovná nebo s jemným zakřivením. Díky charakteristicky vysokému ostří je ruka dobře oddělena od prkénka, což zajišťuje pohodlnou práci při sekání. Mistři sushi používají tento nůž Katsuramuki k řezání tenkých plátků z bílé ředkve, mrkve nebo okurky.
Nože z této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové, nerezové oceli s názvemMBS-26, která byla podrobena na třístupňový proces kalení až do dosažení tvrdosti 58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30letými zkušenostmi, čímž přivedli nožeMasahirona úroveň neuvěřitelné ostrosti.
Rukojeť je vyrobena s důrazem na detail typický pro Japonsko, ze světléhomagnóliového dřevazpevněného plastovým kroužkem.
Tradiční japonská kuchyně je z velké části založena na rybách a zelenině, které se připravují na různé způsoby. To vyžaduje použití nožů speciálně určených pro tento účel, kterým běžně říkáme nože japonského typu. Nože jako Deba, Yanagiba nebo Usuba jsou nástroje, které má jistě každý mistr sushi.
Pozor!Nože řady MS-8 jsou dodávány se dvěma různými logy (nápisy v japonské nebo latinské abecedě).
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.