Masahiro Masahiro nůž ms-8 Takohiki 210mm 10022
Popis
Masahiro Takohikis délkou čepele210 mmje nůž, jehož dlouhá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni nůž Takohiki a také Yanagiba Nejčastěji se používá k přípravě sushi nebo sashimi. Takohikinůž pocházející z oblasti Tokia se mírně liší od nože Yanagi z oblasti Ósaky >. Na první pohled je vidět, že na rozdíl odYanagiba má obdélníkový konec. Tento typ řešení je užitečný například pro zvedání hotových plátků z prkénka. Pro tradiční japonské nože je charakteristické tím, že je na jedné straně nabroušený, což umožňuje přesné, plně kontrolované řezání produktů, které se snadno oddělují od nože, a odhaluje krásný a lesklý řezný povrch – důležitý a oceňovaný detail v japonské kuchyni.
Nejdůležitější vlastnosti nože Takohiki jsou:
- délka – dlouhá čepel se používá k řezání pouze v jednom směru („směrem k sobě“), aby se předešlo klikatým řezným stopám a zůstal dokonalý průřez,
- tloušťka – má velmi tenké ostří, které umožňuje řezání nízkou silou, aby nedošlo k rozdrcení, rozbití nebo roztržení řezaných produktů,
- tvrdost a odolnost – nože jsou vyrobeny z velmi tvrdé a odolné oceli, což umožňuje dokonalé broušení,
- Design nože má usnadnit oddělení nakrájených plátků od roviny nože.
Nože z této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli s názvemAUS-8 HIGH CARBON, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení až do dosažení tvrdosti58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30letými zkušenostmi, čímž přivedli nožeMasahirona úroveň neuvěřitelné ostrosti.
Rukojeť je vyrobena s důrazem na detail typický pro Japonsko, ze světléhomagnóliového dřevazpevněného plastovým kroužkem.
Pozor!Nože řady MS-8 se dodávají se dvěma různými logy (nápisy v japonské nebo latinské abecedě).
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.