Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Kategorie
Zboží od
Barva
Ze široké nabídky produktů z kategorie brousky a ostřiče nožů si u nás na MALL.cz vybere každá hospodyňka i bytový designér.
- Objednané zboží z kategorie brousky a ostřiče nožů doručíme dnes, nebo až se vám to bude hodit.
- Chcete ušetřit za poštovné? Po celém Česku máme více než 2 500 výdejních míst.
- Platit můžete online, na dobírku nebo až za 30 dní se službou MALL Pay.
- Pokud zakoupené zboží nesplní vaše očekávání, můžete jej vrátit do 14 dní.
- Nejasnosti ohledně objednávky nebo jiných služeb vám pomůže vyřešit naše nonstop zákaznická podpora.
Výběr vám ulehčí filtr pro nejlépe hodnocené výrobky ostatními uživateli. Přehlednými sekcemi v kategorii Vybavení domácnosti však můžete brouzdat klidně hodiny a vždy objevíte něco nového.
Kromě zboží Brousky a ostřiče nožů prodáváme u nás na MALL.cz další 1 milion produktů, mezi nimi také filtr na vodu, elektronika, led světla, kuchyňské linky nebo solární nabíječka.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Průvodce ostřením Taidea Speciálně navržený pro usnadnění broušení nožů na vodních kamenech. Připevněním vodítka k nabroušenému noži se získá správný úhel ostří nože. Část vodítka v kontaktu s brusivem je vyrobena ze speciální keramiky, aby byla zajištěna dlouhá životnost nástroje. Doporučeno
můžete mít 3.1. - 6.1.
Ruční keramický brousek Taidea 220/360 TG2001 Taidea Cermický brousek pro nože TG2001 Inovativní ruční brousek na nože. Díky správně uspořádaným brousicím tyčím, současně ostří a leští ostří nože. Technické údaje:
Typ ocílky – ruční Brusivo – keramika Gradace – 220/360
Kó
můžete mít 1.1. - 2.1.
Systém diamantového ostření Taidea TG1812 Systém ostření pro přesné broušení jakéhokoli typu nožů. Sada obsahuje 4 druhy diamantových kamenů s gradací 360/600/800/1000. Brousek umožňuje volit úhel ostření nože v rozsahu od 15° do 30°.
VÝBĚR JE OBROVSKÝ. PROČ S
můžete mít 3.1. - 6.1.
Technické údaje: Typ ostřiče – ruční Brusný materiál – diamant, slinutý karbid, keramika Rozměry: 219 × 42 × 71 mm Hmotnost: 310 g Účel použití : Univerzální brousek pro rychlé broušení nožůObsah balení: Ostřič
můžete mít 2.1. - 4.1.
Technické údaje: Typ ostřiče – ruční Brusný materiál – slinutý karbid a keramika
můžete mít 2.1. - 4.1.
Diamantový brousek s držákem nože vynucujícím konstantní úhel broušení nože. Díky čistému 100% monokrystalickému diamantovému brusivu je proces ostření rychlý a snadný. Během provozu se čepel znovu vyrovná a vyleští.
můžete mít 2.1. - 4.1.
Diamantový stolní brusič TG2018 používá monokrystalické diamanty k rychlému ostření a vyhlazení jakéhokoli typu čepele. Ostřička má dvě zrnitosti brusného materiálu – 360 pro prvotní opracování tupých nástrojů a 600 pro finální broušení hran pro získání dokonalého ostří.
můžete mít 2.1. - 4.1.
Vynikající brousek na kuchyňské nože vybavený velkou gumovou přísavkou, která zabraňuje jejich pohybu při broušení. Dvoustupňový systém ostřících kotoučů – hrubé a konečné ostření – vhodné pro broušení všech typů ocelových nožů.
můžete mít 2.1. - 4.1.
Stolní diamantový brusič TG2019 používá monokrystalické diamanty k rychlému ostření a vyhlazení jakéhokoli typu čepele. Ostřička má dvě zrnitosti brusného materiálu – 600 pro prvotní opracování tupých nástrojů a 1000 pro finální broušení hran pro získání dokonalého ostří.
můžete mít 2.1. - 4.1.
Oboustranný skládací diamantový brousek je lehký a šikovný nástroj, který lze použít ke snadnému broušení všech typů nožů a zahradnických nástrojů.
můžete mít 2.1. - 4.1.
Oboustranný diamantový brousek určený pro broušení keramických nožů má dva stupně ostření – 600 pro hrubé ostření a 1200 pro dokončování nože. Díky speciálně navrženému stojanu na nože máme plnou kontrolu nad nabroušeným nožem a úhlem broušení čepele.
můžete mít 2.1. - 4.1.
Pouzdro tohoto ořezávátka je celé vyrobeno z leštěné nerezové oceli, což mu dodává jedinečný vzhled a umožňuje snadné čištění. Jedinečný design ostřících kotoučů zajišťuje profesionální výsledky ostření.
můžete mít 2.1. - 4.1.
Brousky a ostřiče nožů
Brousky na nože jsou pro zachování ostrosti nožů nepostradatelné. Jaké brousky jsou na trhu, jak často brousit nože a proč pravidelně používat ocílku?
Elektrický brousek na nože usnadní práci
Elektrické brousky jsou opatřeny elektromotorem, který pohání brusné kotouče. Broušení kuchyňských nožů je tak rychlé, snadné a výrazně efektivnější, než je tomu u ručních brousků.
Ruční brousek na nože
Mechanické brousky na nože jsou vhodné pro začátečníky, kteří s broušením nožů nemají žádné zkušenosti. Mechanické brousky jsou opatřeny dvěma brusnými kotouči (obvykle kombinace keramiky a diamantového brusiva). Štěrbinou mezi nimi opakovaně protahujete nůž, čímž dochází k jeho nabroušení.
Brousek na nože s přísavkou spolehlivě drží na místě
Brousek může být vybaven podtlakovou přísavkou, která jej spolehlivě zafixuje. Broušení je tak pohodlnější. Po ukončení broušení brousek uvolníte jednoduše pomocí páčky.
Brousek na keramické nože
Ruční brousky jsou určeny speciálně na broušení sad keramických nožů. Brousky užívají k broušení tvrdší materiál (zirkonová keramika a diamantové brusivo), než se vyskytuje u běžných brousků na nože. S běžným brouskem tedy keramický nůž kvalitně nenabrousíte.
Ocílka na nože udržuje ostří nože ve formě
Zatímco brousek na nože používáme v případě, kdy jsou nože tupé, ocílku bychom měli používat pravidelně k udržení ostrosti čepele, nejlépe před každým použitím nože. Ocílka může být vyrobena z keramiky, nožířské oceli apod. s plastovou rukojetí.
Ostřič nožů Fiskars
Ostřiče nožů Fiskars jsou oblíbené pro kvalitní provedení, nízkou pořizovací cenu a široké možnosti broušení – s brouskem Fiskars můžete brousit dokonce i sekery. Je vhodný pro praváky i pro leváky.
Jak často brousit nože?
Ocílkou byste měli nůž přebrousit minimálně 1× týdně. U běžně užívaných kuchyňských nožů by mělo broušení proběhnout každé cca 2 měsíce, nebo vždy, když dojde ke ztupení, nebo poškození ostří nože.
K broušení se užívají také brusné kameny na nože nejrůznějších hrubostí. Brusné kameny vyžadují však více zkušeností, než běžné elektrické a ruční brousky.