Cena
Dostupnost
Kategorie
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Kešu oříšky rostou na zvláštním stromě zvaném ledvinovník západní a když jsou ještě na stromě, mohou vám spíše svým vzhledem připomínat papriku. Tyto prazvláštní oříšky mají nasládlou chuť a jsou velmi krémové.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Původ palem, na kterých rostou všemi známé kokosy není přesně znám, ale lidé se domnívají, že pocházejí z ostrova Mu, který se nachází v Pacifiku. Kokosovník ořechoplodý (tj. druh palmy, na kterém rosou kokosy) se pěstuje již přes 3000 let, avšak k nám do Evropy se dostal až v 16. století.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Kešu oříšky rostou na zvláštním stromě zvaném ledvinovník západní a když jsou ještě na stromě, mohou vám spíše svým vzhledem připomínat papriku. Tyto prazvláštní oříšky mají nasládlou chuť a jsou velmi krémové.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Arašídy, často mylně označované za ořechy, jsou ve skutečnosti luštěninou. Kořeny tzv. buráků sahají až do Jižní Ameriky, kde se původně začaly pěstovat. Avšak v dnešní době je největším producentem této luštěniny Čína a Indie, ale mohou se pěstovat také v USA či v Nigérii.Jak je to ale s toxiny?
můžete mít 16.1. - 17.1.
Dýňová semínka BIO jsou zdravou pochoutkou, která je bohatá na živiny. Slouží jako skvělý zdroj bílkovin, vlákniny a zdravých tuků.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Sušené švestky jsou měkké a příjemně sladké, takže nahradí nezdravé cukrovinky. Obsahují mnoho sacharidů. Zajímavostí je, že mimo vlákninu, švestky obsahují bór.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Makadamové ořechy, BIO, RAW Složení: 100% makadamové ořechy BIO Země původu: Keňa Balení: 100 g CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od okamžiku produkce Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Dýňová semínka BIO jsou zdravou pochoutkou, která je bohatá na živiny. Slouží jako skvělý zdroj bílkovin, vlákniny a zdravých tuků.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Malinový prášek má výraznou malinovou chuť a přirozeně červenou barvu. Můžete jej využít do všelijakých dezertů, dortů, kaší a smoothies. Jeho využití je široké, ale především slouží jakožto přírodní barvivo a také dokáže ozvláštnit chuť vašich pokrmů.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Goji (vyslovujeme godži), též kustovnice čínská, je plodem stromu kustovnice čínské. Tyto plody obsahují řadu prospěšných látek, a proto se řadí mezi superpotraviny.Jak goji vypadá a kde roste? Plody kustovnice čínské mohou mnohým z nás připomínat šípky. V usušeném stavu pak jasně červené rozinky.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků (např. závinů), do teplých nápojů (horké džusy, svařené víno), ale také při výrobě domácí kosmetiky (trocha skořice do balzámu na rty rty prokrví a tím se zvětší).Ale co je vlastně skořice a na co je dobrá? Skořice je kořením, které je kůrou stromu.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Mandle patří k jedněm z nejoblíbenějších oříšků. Asi jsme si je zamilovali díky jejich nasládlé jemné chuti a také díky širokému využití. Mandle jsou mezi potravinami rostlinného původu naprostou jedničkou v obsahu proteinu, právě mandle obsahují 20 % bílkovin.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Kešu oříšky rostou na zvláštním stromě zvaném ledvinovník západní a když jsou ještě na stromě, mohou vám spíše svým vzhledem připomínat papriku. Tyto prazvláštní oříšky mají nasládlou chuť a jsou velmi krémové.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Lidé se dělí na dva tábory – ti, kteří je milují a ti, kteří je nesnášejí. Ano, řeč je tady o rozinkách. Pokud jste ještě k rozinkám nenašli cestu, právě naše rozinky vás přesvědčí, jak jsou lahodné!Historie rozinek spadá do období 2000 let př.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Kdo by neznal lískové ořechy! Už od dětství nás ovlivňovala pohádka Tři oříšky pro Popelku, kde se nám právě lískáče zaryly do paměti.Ale co o lískových oříšcích vlastně víme? Tyto ořechy rostou na keři zvaném líska obecná.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Makadamové ořechy nejsou vůbec snadné získat – pocházejí totiž z Jižní Afriky a navíc jejich skořápka je tak tvrdá, že se k jejímu rozlousknutí používá speciální pilka, která na každém oříšku zanechává typickou čárku.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Chia semínka, malá zrnka s odstíny černé nebo hnědé, se vyskytují na rostlině Salvia hispanica. Přestože jsou malá, nabízejí bohatství živin, jako jsou omega-3 mastné kyseliny, vláknina a bílkoviny.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Manioková (též tapioková) mouka je přirozeně bezlepková. Jak ale vzniká? Stačí najít rostlinu zvanou maniok jedlý. Právě z jejich kořenů se mouka vytváří.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Kdo by neznal lískové ořechy! Už od dětství nás ovlivňovala pohádka Tři oříšky pro Popelku, kde se nám právě lískáče zaryly do paměti.Ale co o lískových oříšcích vlastně víme? Tyto ořechy rostou na keři zvaném líska obecná.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Kdo by neznal lískové ořechy! Už od dětství nás ovlivňovala pohádka Tři oříšky pro Popelku, kde se nám právě lískáče zaryly do paměti.Ale co o lískových oříšcích vlastně víme? Tyto ořechy rostou na keři zvaném líska obecná.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Tahini je krémová pasta, která se vyrábí z pražených sezamových semínek. Jedná se o lehkou svačinku. Stačí si ji namazat na rohlík, toust nebo sladké pečivo a máte dostatek energie na celé dopoledne. Pasta je nejen chutná, ale také zdravá. Je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Kukuřičná polenta se k nám dostala pravděpodobně z Balkánského poloostrova, kde je velmi vyhlášená. Co to ale je? Kukuřičná polenta je svým způsobem kaše, která se dělá z kukuřičné krupice. Pokud ale polentu smícháte s menším obsahem vody, hmota ztuhne a můžete si vytvořit domácí kukuřičný knedlík…
můžete mít 16.1. - 17.1.
Hnědé lněné semínko je semínko rostliny lněnky seté. Je to bohatý zdroj vlákniny, omega-3 mastných kyselin a dalších živin, jako jsou bílkoviny, hořčík, vápník, fosfor a mangan.
můžete mít 16.1. - 17.1.
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků (např. závinů), do teplých nápojů (horké džusy, svařené víno), ale také při výrobě domácí kosmetiky (trocha skořice do balzámu na rty rty prokrví a tím se zvětší).Ale co je vlastně skořice a na co je dobrá? Skořice je kořením, které je kůrou stromu.
můžete mít 16.1. - 17.1.