Fruits du Paradis Arašídy pražené solené 38/42 1 kg
Popis
Arašídy, často mylně označované za ořechy, jsou ve skutečnosti luštěninou. Kořeny tzv. buráků sahají až do Jižní Ameriky, kde se původně začaly pěstovat. Avšak v dnešní době je největším producentem této luštěniny Čína a Indie, ale mohou se pěstovat také v USA či v Nigérii.
Jak je to ale s toxiny? Jedno období se hodně mluvilo o tzv. alfatoxinech, což jsou jedovaté látky, které produkují některé exotické plísně. Vzhledem k tomu, že jsme členy Evropské unie, ta hodnotu těchto látek přísně hlídá, aby její hodnota v potravinách nepřesáhla zdravotně nezávadnou mez. Takže se nemusíte obávat, že by vám buráky nějak ublížili, ba naopak!
Proč bychom měli ale arašídy konzumovat? Tato luštěnina obsahuje nespočet tělu prospěšných látek, jako jsou například draslík, fosfor, vápník a hořčík. Nesmíme také zapomenout na vitamíny z řady B – B1, B3, B5, B6 a B9. Dámy jistě potěší obsah slavného koenzymu Q10, který se v poslední době stal velmi populárním: ten přispívá k regeneraci pokožky a napomáhá v boji proti vráskám.
A co buráky v Česku? U nás se nejčastěji prodává druh původně z Argentiny, který má velikost 38/42. Toto číslo značí, že na 1 unci připadne 38 až 42 kusů buráků. Tyto bychom vám chtěli nabídnout i nyní – jsou pražené a solené. Vychutnejte si je už teď!
Složení: 97,56 % arašídy, 1 % arašídový olej, 1,44 % sůl
Balení: 1 kg
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 625 kcal |
Tuky | 51,40 g |
z toho nasycené | 7,50 g |
Sacharidy | 12,60 g |
z toho cukry | 4,70 g |
Vláknina | 6,60 g |
Bílkoviny | 24,60 g |
Sůl | 1,45 g |