Cena
Dostupnost
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Tuňák středomořský, běžně známý jako „Alletteratus Tuna“. Je rozšířen ve Středozemním moři a běžně se vyskytuje i v italských pobřežních vodách. Dosahuje délky 1 m a hmotnosti 6/7 kg. Charakteristika: tuňák s intenzivní a plnou chutí typickou pro červenou tuňáka, kterého považujeme za vynikajícího.
můžete mít 27.12. - 30.12.
Filety z mečouna zpracované výhradně ručně, dušené a konzervované v olivovém oleji. Speciální produkt s jemnou a lahodnou chutí, který si můžete vychutnat jako alternativu tuňáka.
můžete mít 27.12. - 30.12.
Buzzonaglia di Tonno (kousky tuňáka) je nejméně hodnotná část tuňáka. Je to část masa nejblíže břichu a pod krkem, je tmavší, protože je více potřísněna krví. V minulosti to byl typický pokrm z mořských plodů.
můžete mít 27.12. - 30.12.
Tuňák je nutričně hodnotná ryba, která je velmi všestranná při vaření. Tuňák červený dostal své jméno podle barvy svého masa, které je v čerstvém stavu sytě červené. Je to jeden z největších druhů tuňáků, vážící až 600 kg a měřící 3 metry. Vyznačuje se stříbřitými pruhy na břiše.
Momentálně nedostupné
Tuňákové bottarga je tradiční sicilskou (ale i sardinskou) pochoutkou. Jedná se o sáček obsahující nasolené, vylisované a usušené jikry z tuňáka. Bottarga má intenzivní chuť připomínající moře, a proto si ho oblíbili milovníci kuchyně z mořských plodů.
Momentálně nedostupné
Sicilské potravinové konzervy