Adelfio Conserve Mleté jikry z tuňáka, 50 g (Bottarga di tonno)
Popis
Mleté jikry z tuňáka (Bottarga di tonno)
Tuňákové bottarga je tradiční sicilskou (ale i sardinskou) pochoutkou. Jedná se o sáček obsahující nasolené, vylisované a usušené jikry z tuňáka. Bottarga má intenzivní chuť připomínající moře, a proto si ho oblíbili milovníci kuchyně z mořských plodů. Sáček s jikry se z vnitřku tuňáka vyjme celý a poté se nasolí, aby se odstranila vlhkost. Poté se vylisuje a následně několik dní suší na čerstvém vzduchu. Ideální jako koření pro těstoviny „spaghetti alla bottarga“, které voní Středomořím. Posypou se jím předem uvařené a poté osmažené špagety, které se opekly na oleji s česnekem, petrželkou a s několika kapkami citronu.
Po ulovení se ryby zpracovávají ještě v čerstvém stavu a to v laboratoři Adelfio, kde probíhá celý cyklus jejich zpracování až po zabalení. Začíná se výběrem kusů, přes čištění, vaření, až do poslední fáze balení. A to vše s plným respektem ke staré řemeslné tradici.
Rybolovná oblast FAO: FAO 37.2.2 Metoda lovení ryb: pomocí košelkových nevodů
Složení: jikry z tuňáka (Euthynnus alletteratus) 99 %, sůl 1 %.
Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 90 dní
Výrobce Adelfio Conserve – Viale Jonio, 1, 96010 Marzamemi (SR) – Itálie
Hmotnost 50g
Složení jikry z tuňáka (Euthynnus alletteratus) 99 %, sůl 1 %.
Země původu Itálie
Skladování neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů
Alergeny Ryby a výrobky z nich
Metoda lovení ryb pomocí košelkových nevodů
Rybolovná oblast FAO FAO 37.2.2
Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1026 Kj / 245 Kcal Tuky 10.2 g z toho nasycené mastné kyseliny 3.1 g Sacharidy 0.6 g z toho cukry 0.0 g Vláknina 2.4 g Bílkoviny 36.4 g Sůl 16.5 g