Značka
Cena
Štítek
Stav zboží
Dostupnost
Zboží od
Šířka
Hmotnost
Hloubka
Vzduchový kompresor
Výkon
Pořiďte si výčepní zařízení a dopřejte si chlazené pivo nebo limonádu kdykoliv budete mít chuť. Výčepní zařízení s kompresorem využijete spíše na jednorázových akcích, výčepní zařízení na plyn vás mile překvapí kvalitou chlazených nápojů. Do restaurací jsou určena výkonná zařízení s vodním chlazením. Co všechno obnáší výběr pivní pípy a chlazení na pivo?
Výčepní zařízení s kontaktním chlazením
Výčep s kontaktním (tzv. suchým) chlazením je ideální na rodinné oslavy, party i malé festivaly, protože se díky poměrně kompaktním rozměrům snadno přenáší a je nenáročný na instalaci.
- snadný transport
- není třeba dolévat vodu
- snadná instalace i provoz
- vyšší spotřeba el. energie
- nevhodné pro větší množství chlazených nápojů
Výčepní zařízení s vodním chlazením
Výčepní zařízení s externím chlazením na principu vodní lázně se užívá předně v restauracích a pivnicích. Je určeno k fixní instalaci, nikoliv k častému přenášení, jelikož je napojeno na výčepní stojan.
- ekonomicky výhodnější
- efektivnější
- vyšší nároky na údržbu i provoz
K chlazení vína se užívají chladiče na lahve.
Domácí výčepní zařízení na sudy nebo plechovky
- Výčepní zařízení s chlazením a kompresorem na KEG sudy – nejužívanější typ výčepu pro klasické KEG sudy o objemu 15 až 60 l.
- Výčepní zařízení na malé soudky – výčepní zařízení na doma, určeny jsou nejčastěji pro soudky o objemu 5 litrů.
- Výčepní zařízení na plechovky – kompaktní výčepní zařízení na plechovky.
Důležitou součástí při čepování chlazených nápojů je narážeč sudů. Na výběr je z několika typů, nejčastěji se pro velké sudy užívá plochý narážeč nebo tzv. bajonet.
Výčepní zařízení s kompresorem nebo na plyn?
K čepování nápojů skrze výčepní zařízení je nezbytný dostatečný tlak. Toho lze docílit dvěma způsoby:
Výčepní zařízení s kompresorem
Výčepní zařízení je dostačující pro jednorázové akce. Je vybaveno vestavěným nebo externím kompresorem. Za pomoci kompresoru je do sudu vháněn vzduch. U těchto výčepních zařízení je třeba počítat s nižší kvalitou čepovaných nápojů.
Výčepní zařízení na plyn
Součástí výčepního zařízení je externí lahev na potravinářský plyn, používá se v profesionálních podnicích. Výhodou těchto modelů je kvalitní chuť nápojů, jsou však náročnější na provozní náklady.
Velmi praktické jsou odkapové misky k výčepnímu zařízení.
Výkon chlazení na pivo
Výkon chlazení vybírejte dle toho, jaké množství nápojů potřebujete chladit. Výkon se udává v litrech za hodinu a ochladí pivo až o 10 °C.
- Pro domácí využití a menší párty postačí chlazení s výkonem 15 až 25 l/hod.
- Pro středně velké akce, večírky a kulturní události se hodí výkon 25 až 35 l/hod.
- V restauracích se využívají výčepní zařízení s výkonem až 80 l/hod.
Pivní pípy – jaký počet zvolit?
Nejčastěji jsou výčepní zařízení opatřena 1 až 2 pípami. Výčepní zařízení s jednou pípou postačí pro čepování jednoho druhu nápoje. Pokud chcete čepovat více druhů nápojů, pořiďte si chlazení s dvěma a více kohouty.
→ K proplachování pivních píp slouží sanitační adaptéry.
K výčepnímu zařízení lze dokoupit potřebné příslušenství k výčepnímu zařízení.
U nás na MALL.cz najdete dalších 2 000 000 výrobků a mezi nimi i Sady talířů, Brousky na nože, Moka konvice, Pánve, Mikrovlnné trouby.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Nejmenší chladicí výčepní zařízení značky Lindr s vestavěným kompresorem je vhodné pro menší oslavy a setkání s přáteli. Lindr PYGMY 20/K Green Line New disponuje zvýšeným průběžným výkonem 20–25 l/hod., což umožňuje podávání zhruba 40–50 kvalitně vychlazených nápojů během hodiny.
můžete mít DNES
Chladicí výčepní zařízení značky Lindr posouvá čepování piva v domácím prostředí na novou úroveň. Lindr PYGMY 35/Kprofi Green Line New disponuje vestavěným kompresorem a zvýšeným průběžným výkonem 35–40 l/hod., což umožňuje podávání zhruba 70–80 kvalitně vychlazených nápojů během hodiny.
můžete mít ZÍTRA
Chladicí výčepní zařízení značky Lindr je profesionálním řešením v kompaktních rozměrech. Lindr KONTAKT 40 Green Line New disponuje zvýšeným průběžným výkonem 40–50 l/hod., což umožňuje podávání zhruba 80–100 kvalitně vychlazených nápojů během hodiny.
můžete mít ZÍTRA
Chladicí výčepní zařízení značky Lindr je profesionálním řešením v kompaktních rozměrech. Lindr KONTAKT 40/K Green Line New disponuje vestavěným kompresorem a zvýšeným průběžným výkonem 40–50 l/hod., což umožňuje podávání zhruba 80–100 kvalitně vychlazených nápojů během hodiny.
můžete mít ZÍTRA
Chladící výkon 20–25 l/h a vestavěný vzduchový kompresor!
můžete mít 25.11. - 26.11.
Chladicí výčepní zařízení značky Lindr s moderním a elegantním vzhledem. Lindr PYGMY 25/K Exclusive Green Line 1× kohout New disponuje vestavěným kompresorem a prodloužením celkové délky chladicí smyčky na 13,5 m pro kvalitnější natočení vychlazeného piva.
můžete mít ZÍTRA
Dopřejte si doma u grilu i na párty čerstvě natočené studené pivo jako ve vaší oblíbené restauraci. Stačí jednoduše nachladit soudek s nápojem, vložit do přístroje, zapnout a během chvíle si můžete sami načepovat náš oblíbený nápoj.
můžete mít 25.11.
Přenosný suchý výčep Anta A40 s výkonem 40 l/h a dvěma kohouty je základní řešení pro ty, kteří si chtějí dopřát až dva dostatečně chlazené nápoje!
můžete mít 25.11. - 26.11.
Anta AK40 s jedním kohoutem je přesně přístroj pro zákazníky, kteří potřebují vyšší výtoč. Výkon 40 l / hod..
můžete mít 25.11. - 26.11.
Přenosný suchý výčep Anta AK40 s výkonem 40 l/h a dvěma kohouty je základní řešení pro ty, kteří si chtějí dopřát až dva dostatečně chlazené nápoje! Tento chladič disponuje vestavěným vzduchovým kompresorem.
můžete mít 25.11. - 26.11.
Anta MK 30 má chladící výkon 30–35 l/h a vestavěný vzduchový kompresor
můžete mít 25.11. - 26.11.
Chladící výkon 25 – 30 l/h s vestavěným vzduchovým kompresorem
můžete mít 25.11. - 26.11.
Pivní pípy, výčepní zařízení
Pivní pípy a výčepní zařízení s chlazením a kompresorem pořídíte na Mall.cz. V nabídce máme výčepní zařízení s kontaktním i vodním chlazením pro rodinné oslavy, domácí party a další příležitosti.
Jak správně čepovat pivo
Pro kvalitní čepování piva dodržujte tyto zásady:
- Pod kohout vložíme sklenici pod úhlem cca 45°.
- Tahem páky od sebe napustíme do sklenice malé množství pěny.
- Ideální tlak pro čepování piva je cca 1, 8 až 2,8 baru.
- Zatáhnutím páky k sobě točíme pivo po stěně sklenice.
- Pivní pěna by měla být hustá a bez větších bublinek.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Pivní pípy, výčepní zařízení.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Pivní pípy, výčepní zařízení výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Pivní pípy, výčepní zařízení akce.