10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 673002

Steba SV 2 Sous Vide

Steba SV 2 Sous Vide

Elektrický hrnec Steba SV 2 Sous Vide je vynikající svým sous-vide vařičem, který zvládne nízkoteplotní pečení, vaření a ohřívání. Vařením v tomto hrnci vždy zůstanou všechny nutriční hodnoty a vitamíny zachovány. Umožňuje vaření s naprosto přesně nastavenou teplotou, takže převaření je prakticky nemožné. Celý popis
4 949 Kč
Zboží od: MALL
4 949 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

Již zítra na výdejním místě
23.12.2024 na vaší adrese

Popis

Vlastnosti

Sous-Vide

  • neboli vaření ve vakuu
  • je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou
  • takto vakuované potraviny se připravují o přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu, nejčastěji při teplotě v rozmezí 55–60 °C
  • záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolvané vodní lázni

Další výhody hrnce:

  • Sous-Vide – nízkoteplotní pečení,vaření, ohřívání se zachováním všech nutričních vlastností potravin (profi-vaření ve vakuovém sáčku ve vodní lázni)
  • umožňuje přesné vaření (max. 0,5 ° C rozdíl)
  • „převaření“ je prakticky nemožné
  • přesná elektronická regulace teploty, cirkulace vody pro zajištění rozvnoměrné teploty
  • potraviny zůstanou šťavnaté, jejich barva a aroma se přípravou ještě zintenzívní (nedochází k vysoušení, k oxidaci ani k vyluhování potravin).
  • díky šetrné tepelné úpravě zůstanou zachovány důležité živiny
  • snadné čištění díky možnosti mýt v myčce na nádobí
  • časovač
  • nerezové tělo přístroje

Technické parametry:
  • příkon: 1200 W
  • objem: 8 l
  • rozměry: 23×29×37,5 cm
  • rozměry vnitřní: 11×20×28,5 cm
  • barva: nerez + černá
Ke stažení

Sous-vide

Grilování se sous-vide

Grilování potravinám dodá výraznou chuť a vůni, ale může se snadno stát, že neodhadnete sílu žáru v grilu a maso zvenku spálíte – bude vysušené a tvrdé, ale zároveň uvnitř zůstane nedodělané. Nejlepším způsobem, jak dosáhnout dokonale ogrilovaného masa, je použití metody sous-vide. Pokud jste o ní ještě neslyšeli, jedná se tepelnou úpravu potravin při nízké a konstantní teplotě ve vodní lázni. Potravina je přitom uzavřena do vakuového obalu, aby si zachovala uvnitř veškerou chuť a šťávu. Potřebujete k tomu vakuový hrnec sous-vide (dostupný vakuový hrnec pro domácí využití nabízí značka Steba) a vakuovačku. Po uvaření a vyndání z vodní lázně stačí maso jen na pár minut hodit na gril. Nejen, že vám odpadne netrpělivé čekání a hlídání masa, ale vyhnete se nerovnoměrnému opékání. Díky tomu, že nebude z masa odkapávat přepálený tuk, snížíte vystavení působení nežádoucích chemických a karcinogenních látek. Grilování se tak stane zdravějším. Výhodou také je, že nemusíte být přeborník v grilování a výtečného výsledku docílíte i při přípravě nepříliš kvalitních nebo tuhých mas. Navíc bylinky, které spolu s masem zavakuujete, prostoupí skrz celou surovinu a budou v hotovém jídle cítit, přestože je již při grilování nepoužijete.

Dále doporučujeme