Shan Bombay Biryani Mix 60 g
Popis
Indické směsi koření s označením Biryani patří k těm méně pálivým a obvykle jsou používány do pokrmů, kde je rýže či zelenina vařená společně s masem. Koření na pilaf můžete proto použít i do svého oblíbeného českého rizota. K mletému masu se zeleninou.
Název:
Bombay Biryani Mix
Hmotnost:
60 g
Složení:
Sůl, červené chilli, sušená švestka s peckami, semínko pískavice řecké seno, semínko kopru, kurkuma, skořice, černý pepř, kmín, nigella, bobkový list, fenykl, hnědý kardamom, zázvor, česnek, hřebíček, sušená papája v prášku, maltodextrin, hydrolyzovaný sójový protein, Kyselina: kyselina citronová, třtinový cukr, řepkový olej, přírodní a umělá potravinářská příchuť, protispékavá látka: oxid křemičitý.
Pro alergiky:
Může obsahovat stopy siřičitanu, sezamu, hořčice, lepku a skořápkových plodů, ořechů.
Nutriční informace:
Porcí v balení 6, Velikost porce 10g, Množství na 100g – Energie 1560 kJ/370 kcal, Tuk 10g z toho nasycený 0g, Uhlohydrát 50g z toho Cukr 20g, Vláknina 20g, Protein 20g,
Sůl 20g.
POSTUP VAŘENÍ
1. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli dozlatova. Přidejte rajčata a opékejte, dokud se olej neoddělí.
2. Přidejte maso, česnekovou pastu, zázvorovou pastu, jogurt, brambory a Special Bombay Biryani Mix. Za stálého míchání opékejte 10 minut. Přidejte vodu (hovězí/jehněčí 4 šálky, kuřecí 2 šálky). Přikryjte a vařte na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Poté zvyšte teplotu a za stálého míchání smažte, dokud se olej neoddělí od omáčky.
3. Samostatně: V 15 šálcích / 3 litrech vroucí vody rozmíchejte polévkovou lžíci vody a namočenou rýži. Vařte rýži do ¾ uvařené. Vyjměte a důkladně sceďte.
4. Do hrnce rozložte polovinu rýže a zalijte masovým kari. Navrch dejte zbývající rýži. Hrnec zakryjte a vařte na mírném ohni, dokud není rýže zcela uvařená (5–10 minut). Před podáváním promíchejte.
Tipy: Na maso používejte prsa, žebra a ramena.
Výrobce:
Shan Foods (Private) Ltd. 29, Sector 23, Korangi Industrial Area, Karachi 74900, Pakistan.
Vyrobeno v Pákistánu
Skladování:
Skladujte na suchém místě.