vitaFresh

Potraviny zůstanou až třikrát delší dobu čerstvé – za pomocí funkce vitaFresh, což je technika čerstvého chlazení s teplotou kolem 0°C. Rozhodující pro překvapivě dlouhotrvající účinek čerstvého chlazení jsou v zásadě dva faktory: Za prvé snížená teplota, která se pohybuje jen těsně nad bodem mrazu, tedy na 0°C. Tato výše teploty způsobuje výrazné zpomalení biologických a chemických procesů v potravinách. Druhým faktorem je optimální a dokonale přizpůsobená vlhkost vzduchu pro dvě skupiny potravin: pro maso, ryby a mléčné výrobky je dostatečná vlhkost cca 50%, naopak salát, ovoce a zelenina dávají přednost vlhkosti vzduchu cca 95%.Obě tyto hodnoty odpovídají profesionálním zkušenostem z velkých chladíren. například čerstvý salát, zelenina a ovoce zůstávají za těchto podmínek déle křupavě čerstvé a bohaté na vitamíny.