Zásady přímého grilování u kotlových grilů
- Chcete-li použít metodu přímého grilování u kotlových grilů, rozmístěte dřevěné uhlí rovnoměrně na palivový rošt.
- Pak položte grilovací rošt a na něj doprostřed umístěte grilovaný pokrm.
- Zavřete poklop a otvírejte jej pouze v případě, že chcete pokrm otočit, či vyzkoušet, zda už je hotový.
- Vhodné pro pokrmy, které se grilují maximálně 25 minut.
- Např. steaky, kotlety, hamburgery, kuřecí paličky, klobásky či zelenina.
- Při přímém grilování lze potravinu nejprve zprudka opéct, čímž se docílí zkaramelizované křupavé vrstvy na povrchu pokrmu.
- Vedle toho získá připravovaný pokrm typické vroubkování a intenzivnější aroma.
- Prudké opečení je doporučováno při přípravě steaků, kotlet, drůbežích plátků a silnějších kousků masa.